Baby

3 redenen om een zonnescherm in de auto te gebruiken

zonnescherm in de auto

Ga je regelmatig met jouw baby op pad met de auto? Het is daarbij allereerst van belang om voor een comfortabele en goede autostoel te kiezen. Een autostoel waarin je baby comfortabel kunt zitten én een autostoel die de gewenste bescherming aan je baby biedt; dat is de gewenste situatie. Voor het aanschaffen van een autostoel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk alleen maar hoogwaardige autostoeltjes aan.

Niet alleen de autostoel is van belang. Nee, het is ook aan te raden om je baby in de auto onderweg goed te beschermen tegen de felle zonnestralen. Deze felle zonnestralen kunnen via de autoramen in het gezicht van je baby schijnen en kunnen de gevoelige huid van je baby aantasten. Mede daarom adviseren wij altijd om zonneschermen in de auto te gebruiken. Deze zonneschermen komen met name in de zomer goed van pas. In de zomer kan het tenslotte behoorlijk warm worden in Nederland en dus ook in de auto; bescherm je kind optimaal door zonneschermen in de auto te gebruiken.

In dit artikel bespreken we graag de zonneschermen in een auto voor een baby nader. Waarom zijn deze zonneschermen zo aan te raden? Wij hebben drie redenen voor jou op een rijtje gezet.

zonnescherm in de auto

Reden 1: bescherm de oogjes van je baby

Als je baby heerlijk in de autostoel zit/ligt, wil je het uiteraard zo comfortabel mogelijk voor hem/haar maken. Met een zonnescherm kan je dat voor elkaar krijgen; een zonnescherm houdt immers de felle zonnestralen tegen. Je baby krijgt hierdoor nooit de felle zonnestralen in zijn/haar oogjes. Dat is niet alleen prettig voor je baby, maar is ook nog eens bevorderlijk voor de conditie van de ogen van je baby. Hang dus altijd zonneschermen in je auto op om de oogjes van je baby te beschermen.

Reden 2: de huid van je baby wordt beschermd

Wist je dat je achter een ruit ook bruin kunt worden? Ja, ook als je in een auto zit, kan je bruin worden. Een bruine huid staat zeker mooi, maar de huid van een baby is behoorlijk gevoelig, waardoor het van belang is om de zonnestralen tegen te houden. Met een zonnescherm kan je de zonnestralen perfect tegen houden, zodat de huid van je baby goed beschermd wordt.

Reden 3: de temperatuur blijft iets lager

Heb je enig idee hoe warm het in een auto kan worden als de zonnestralen vol in de auto terechtkomen? Met zonneschermen kan je de temperatuur in de auto iets lager houden, waardoor het voor jou én voor je baby een stukje aangenamer wordt. Ook dit is voor veel ouders een reden om naar de aanschaf van zonneschermen in de auto te kijken.

Hebben bovenstaande argumenten je weten te overtuigen? Schaf dan direct één of meerdere zonneschermen aan en hang deze snel en makkelijk in je auto op. Voor je baby is het in ieder geval onwijs prettig om dergelijke zonneschermen in een auto te hebben!