Baby

Alles over de buggy

alles over de buggy

Voor iedereen is frisse lucht goed, dus ook voor jou en jouw kleintje. Hierbij is het wel fijn als je op een comfortabele manier de straat op kan. Door middel van de juiste buggy is dit zeker mogelijk maar bij de aanschaf van een buggy is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo is bijvoorbeeld hoe groot de buggy moet worden een interessante vraag. We geven je hier meer informatie over de buggy en ook alle voor- en nadelen komen aan bod.

Waarom een buggy aanschaffen?

In de intro is al aangegeven dat de aanschaf van een buggy ervoor kan zorgen dat je op een comfortabele manier met jouw kleintje de buitenlucht ingaat. Maar er zijn ook veel vragen waarom men niet gewoon een kinderwagen aanschaft, omdat deze geschikt is voor kinderen tot drie jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van drie wordt er vaak vanuit gegaan dat een kindje wel gewoon kan lopen maar als je goed gaat opletten dan zie je nog veel kinderen vanaf drie jaar in een buggy zitten.

Toch is het begrijpelijk dat men nog een keer nadenkt over de aanschaf van een buggy, omdat het een investering is dus extra kosten met zich meebrengt. Echter zien velen ouders de voordelen van een buggy in, waardoor zij toch ervoor kiezen om een buggy te kopen. Een buggy kan je namelijk ook al redelijk vroeg in gebruik nemen. Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, is een buggy voor jouw kindje al geschikt. Dit is dus al vaak vanaf zo’n zes tot negen maanden. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een buggy aan te schaffen die in verschillende standen gezet kan worden, zodat je kindje ook nog de mogelijkheid heeft om in de buggy te liggen.

Om je te helpen bij de keuze voor het wel of niet aanschaffen van een buggy hebben we alle voor- en nadelen voor je uitgezocht. Neem hier rustig de tijd voor en beslis daarna ook op jouw gemak of je het waard vindt om een buggy aan te schaffen.

Voordelen van de buggy

Om te beginnen is een buggy velen malen handiger op vakanties dan een kinderwagen. Zoals gezegd is een buggy al te gebruiken wanneer jouw kindje zelfstandig kan zitten. Hierdoor heb jij de mogelijkheid om de buggy al mee op vakantie te nemen als jouw kleintje tussen de circa zes en negen maanden oud is.

Maar waarom is een buggy dan zoveel handiger als je op vakantie gaat dan een kinderwagen? Om te beginnen is een buggy een stuk gemakkelijk opvouwbaar en ook een stuk compacter als die eenmaal ingeklapt is. Hierdoor neemt een buggy veel minder ruimte in beslag. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag een opgevouwen buggy zelfs als extra stuk handbagage mee het vliegtuig in genomen worden. Hierdoor kan je je kindje tot aan de gate in een buggy hebben zitten en de buggy daar pas opvouwen.

Maar dat een buggy niet veel ruimte in beslag neemt als deze opgevouwen is, is niet alleen een voordeel wanneer je op vakantie gaat maar ook nog eens als je binnen Nederland met de auto op pad gaat en je niet de beschikking hebt over een auto met een grote kofferbak. Of als je met de auto op vakantie gaat dan heb je waarschijnlijk al heel veel spullen mee. Ook dan is het een extra voordeel dat de buggy erg compact is wanneer je hem hebt ingeklapt. Daarnaast is een buggy ook van lichtgewicht. Ook dit zorgt ervoor dat je buggy gemakkelijk mee te nemen is.

Vaak zie je dat een kindje te groot is geworden voor de kinderwagen maar dat hij nog wel de mogelijkheid wil hebben om af en toe te gaan zitten. Je hebt als ouder zijnde ook echt niet altijd zin om je kindje tijdens een wandeling te dragen of achter hem aan te rennen als hij even recalcitrant gedrag vertoond. Een buggy kan je hier ook alleen maar bij helpen. Op deze manier heeft je kindje de mogelijkheid om zelf te lopen maar ook om te gaan zitten wanneer hij hier behoefte aan heeft. Of natuurlijk wanneer jij hier als ouder zijnde behoefte aan hebt, omdat je even rustig ergens wilt kijken of juist een beetje door wil lopen.

Tot slot is het voordeel van een buggy ook dat je deze gemakkelijk mee kan nemen op de fiets. Voor sommige buggy’s is er weel een speciale buggydrager nodig die je aan de fiets bevestigd maar dit is eenmalig werk. Vervolgens kan je dan gemakkelijk de buggy aan deze buggydrager ophangen wanneer je met de fiets op pad gaat. Andere buggy’s kan je zo klein opvouwen dat deze als een mooi pakketje in een fietskrat of achterop je bagagedrager past.

Nadelen van de buggy

Zoals een legende ooit sprak ‘elk voordeel heeft zijn nadeel’. Dit is ook het geval bij de buggy. Een buggy is namelijk wel minder comfortabel voor jouw kindje dan een kinderwagen. Dit komt bijvoorbeeld door de wielen. De wielen van een buggy zijn een stuk kleiner dan de wielen van een kinderwagen. Hierdoor bieden de wielen van een buggy minder demping dan een kinderwagen.

Daarnaast is de zitting van een buggy minder goed gevoerd waardoor het zitvlak van een kinderwagen comfortabeler is dan van een buggy. Dit zorgt er wel voor dat een buggy vaak geschikt is voor de wat oudere kinderen wanneer er daadwerkelijk een grote tocht wordt gemaakt en er verwacht wordt dat jouw kindje voor een langere tijd in de buggy dient te zitten.

Extra tip

Wanneer je overtuigd bent om een buggy aan te schaffen is het wel verstandig om deze vroegtijdig aan te schaffen. Als jouw kindje uit de kinderwagen gegroeid is en je gaat dan pas een buggy aanschaffen dan is het zeker een grote investering waar je minder lang plezier van zal hebben. Dat is toch zonde. Zodra jouw kindje (bijna) zelfstandig kan zitten, is het verstandig om al eens te gaan kijken naar buggy’s. Hier kan je dan een beetje inspiratie op doen en erachter komen naar welke buggy jouw voorkeur uitgaat. Als je eenmaal een buggy gaat aanschaffen dan weet je namelijk precies welke je wilt hebben en dat scheelt weer tijd!

Waar let je op bij de aanschaf van een buggy?

Bij elke aankoop zijn er een aantal factoren waarop je moet letten en waarover je ook zal nadenken voordat je het product daadwerkelijk koopt. Zo kan je ten eerste nadenken over het aantal wielen van de buggy. Wil je een buggy met drie of met vier wielen? Bij de meeste buggy’s zie je vier wielen maar er bestaan ook zeker buggy’s met drie wielen. Een buggy met drie wielen is namelijk wat stabieler op een niet vlakke ondergrond zoals in het bos. Goed om over na te denken waar je de buggy vooral wil inzetten.

Een andere interessante vraag bij de aanschaf van de buggy is over hoeveel zit- en ligstanden de buggy beschikt. Als de verwachting is dat jouw kindje niet alleen wil zitten maar soms ook even wil slapen in de buggy dan is het verstandig om hier rekening mee te houden. Sommige buggy’s hebben namelijk de optie om de rugleuning naar achter te zetten of soms helemaal plat te leggen, waardoor jouw kindje comfortabel kan slapen. Daarnaast zijn er zelfs ook buggy’s waarbij het zitvlak verlengd kan worden waardoor en nog een soort voetensteun uitklapt. Dit zorgt natuurlijk helemaal voor een lekkere slaapplek voor jouw kleintje.

Daarnaast is het al eerder gezegd dat een buggy vaak een licht gewicht is maar het is wel belangrijk om hier goed naar te kijken. Het grootste voordeel van een buggy is dat deze zeer compact en gemakkelijk mee te nemen is maar daar moet het gewicht dan ook zeker in bijdragen.

Doordat het gewicht van de buggy vaak heel licht is (circa vijf tot acht kilo) is het niet mogelijk om een tas aan de handvaten te hangen, omdat de kans dan zeer aanwezig is dat de buggy omvalt. Dit is niet praktisch en zeker niet gewenst. Daarom is het handig wanneer een buggy de beschikking heeft over een mandje onder het zitvlak waarin je bijvoorbeeld een tas kan neerzetten of wat boodschappen in kwijt kan.

Tevens heb je ook nog de mogelijkheid om voor een buggy met een zonnekap te gaan. Met een zonnekap op de buggy kan je je kindje extra bescherming en verkoeling geven tegen de zon. Het meest ideale in dit geval is dan een zonnekap die ook nog verstelbaar is. Zeker als je de buggy mee wil nemen op vakantie is dit geen overbodige luxe.

Eerder werd al benoemd dat het zitvlak niet altijd even comfortabel is voor jouw kleintje. Als je een buggy gaat aanschaffen is het dus goed om hier extra op te letten. Tevens is het verstandig om te kijken op welke manier jouw kindje vastgezet kan worden in de buggy. Is dit door middel van een gordel of beugel? Elke ouder heeft hier zijn eigen voorkeur in dus voordat je een buggy aanschaft, heb je ook de mogelijkheid om hier over na te denken.

Tot slot is de compactheid van een buggy al vaak benoemd maar let ook even goed op de manier hoe je een buggy moet inklappen. Is dit eenvoudig of moeten er veel handelingen gedaan worden, voordat je de buggy uiteindelijk hebt ingeklapt? Het is natuurlijk ideaal als dit binnen een paar tellen geregeld kan worden.

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]