Baby

5 tips voor een onvergetelijke babyshower

Babyshower Organiseren

Is één van jouw vriendinnen in verwachting? Dan is het de hoogste tijd om een heuse babyshower te gaan organiseren. Maar, hoe zorg je er nou voor dat deze babyshower onvergetelijk wordt? Waar moet je zoal rekening mee houden en wat zijn leuke activiteiten om te doen? Wij hebben 5 belangrijke tips voor jou verzameld waarmee je een onvergetelijke babyshower voor bijvoorbeeld je beste vriendin of zus kunt organiseren.

Tip 1: begin tijdig met de organisatie

Normaal gesproken wordt een babyshower georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. Dit betekent niet dat je ook pas rond die weken moet beginnen met de organisatie. Nee, ons advies is om zo vroeg mogelijk met de organisatie te beginnen. Je kunt er daardoor voor zorgen dat iedereen op de babyshower aanwezig is. Daarnaast verschaf je jezelf hiermee voldoende tijd om leuke activiteiten uit te zoeken en alles tot in de puntjes te organiseren.

Tip 2: stel een leuke quiz op

Een quiz doet het altijd bijzonder goed op een babyshower. Stel daarom een leuke quiz op met bijvoorbeeld vragen over de geboortedatum of de naam van het kind. Uiteraard kan je de quiz nog uitbreiden met persoonlijke vragen over de zwangere vrouw. Mogelijk kan je dat ene gênante moment van vroeger nógmaals bespreken.

Tip 3: stel een leuk babyshower cadeau samen

Het kopen van een babyshower cadeau is ongetwijfeld één van de leukste zaken. Ons advies is dan ook om hier ook tijdig mee te starten. Stel een mogelijke lijst met cadeaus op en probeer deze lijst zoveel mogelijk te volgen. Door meerdere kleine cadeautjes te kopen, kan je bovendien een leuk pakket van cadeaus samenstellen. Daar is je vriendin of zus ongetwijfeld onwijs blij mee.

Bij het samenstellen van een babyshower cadeau heb je grofweg twee mogelijkheden: alle genodigden voor zichzelf een cadeau of met z’n allen één cadeau.

Tip 4: plan leuke activiteiten in

Wat is een babyshower nou zonder activiteiten? Precies; niet al te veel. We hebben daarom enkele leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet, zodat je deze activiteiten niet zelf hoeft te verzinnen:

  • Raad de babyfoto; laat alle genodigde een babyfoto van zichzelf naar jou sturen. Vervolgens kan je op de babyshower met deze babyfoto’s een leuk spel spelen.
  • Babyhapjes proeven; schaf enkele potjes babyvoeding in en laat de aanstaande moeder deze vervolgens proeven. Dit levert ongetwijfeld een hoop hilariteit op.
  • Babykleding versieren; het versieren van babykleding is ook onwijs leuk op een babyshower. Deze activiteit vergt wel de enige voorbereiding, aangezien je babykleertjes en decoratie in moet slaan.

Tip 5: vrouwen onder elkaar

Heb je wel eens een babyshower inclusief partners meegemaakt? Die babyshowers zijn ongetwijfeld niet zo leuk als een babyshower met alleen maar vrouwen. Organiseer daarom een babyshower met alleen maar vrouwen; dat staat garant voor een hoop plezier en een onvergetelijke dag! Met bovenstaande tips maak je deze dag nog leuker; veel plezier.