Baby

Babyspeelgoed voor een baby van 9 maanden

pexels polina tankilevitch 3875215

 

Er is een enorm aanbod aan babyspeelgoed. Zo veel zelfs dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, want welk speelgoed is nu leuk en goed voor je baby op welke leeftijd. En hoe weet je nu of je baby aan bepaald speelgoed toe is? Ten eerste is het wel zo dat iedere baby zich op zijn eigen tempo ontwikkeld. Dus waar de ene baby al heel snel aan een bepaald soort speelgoed toe is kan dat bij de andere nu eenmaal wat langer duren. Feit is in ieder geval wel dat iedere baby houdt van spelen en dat het aanbieden van speelgoed aan je baby enorm gezond en stimulerend werkt.

Vandaar ook dat het zeker heel belangrijk is dat je baby speelgoed heeft dat hij lekker kan ontdekken en waar hij van kan leren en plezier mee kan maken! Maar hoe weet je nu of het speelgoed wat je op het oog hebt ook geschikt is voor jouw baby van 9 maanden? 9 maanden is namelijk juist de leeftijd waarop je kinderen heel veel gaan leren spelen.

In deze blog vertellen wij jou dan ook graag welk speelgoed nu juist erg geschikt is voor een baby van negen maanden en waarmee je de ontwikkeling van je baby dus ook positief kunt stimuleren!

Een lekker fel kleurtje

Eerst gaan we eens even kijken naar welk soort speelgoed voor jouw baby nu heel erg aantrekkelijk is. We zien namelijk dat een aantal factoren hierin erg bepalend zijn. Zo is het namelijk heel duidelijk dat speelgoed met felle kleurtjes enorm veel aantrekkingskracht heeft op baby’s je zou bijna kunnen zeggen hoe feller de kleuren hoe beter en dat is eigenlijk ook echt zo! Je baby voelt zich vaak namelijk heel erg aangetrokken tot felle kleurtjes en dat maakt dat het speelgoed uitgevoerd in zulke kleuren ook sneller zijn interesse zal wekken en dat is natuurlijk een mooi voordeel!

Een andere factor die een baby enorm aanspreekt is wanneer het speelgoed geluid maakt. Als er een belletje of een muziekje in zit dan zal je zien dat je baby het al snel reuze interessant zal vinden! Vooral ook omdat je baby nu wat meer actie en reactie gaat snappen, hij begrijpt dus dat als hij iets doet met het speeltje dat het speelgoed dan geluid zal gaan maken. Hij zal deze reactie dan ook eindeloos herhalen om maar steeds weer het geluidje te kunnen horen!

Vandaar dat speelgoed en geluid twee belangrijke factoren zijn als het gaat om baby speelgoed en het beste kun je dan ook op zoek gaan naar speelgoed waarbij deze twee factoren voorbij komen! Dan ben je namelijk gegarandeerd van succes!

Alles vast grijpen

Wat ook ontzettend leuk speelgoed is voor je baby van 9 maanden is speelgoed waar hij naar kan grijpen. Je baby kan nu namelijk al goed dingen vastpakken en ook spullen overgeven van de ene naar de andere hand is een vaardigheid die hij nu steeds wat beter bezit. Het is dan ook heel slim om voor speelgoed te zorgen waar hij lekker naar kan grijpen en aan kan plukken. Dit zal hij dan ook heel interessant vinden en bovendien ontwikkeld zijn motoriek ook meteen daardoor en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Dus ook speelgoed waar bijvoorbeeld allemaal labeltjes, ringen of zachte stukjes aan hangen is vaak favoriet bij je kleintje, hier kan hij namelijk goed naar grijpen en hij kan het speelgoed ook op verschillende manieren vastpakken.

Verschillende structuren

Rond de leeftijd van 9 maanden gaat je baby ook verschillende structuren herkennen, het valt je misschien wel op dat hij veel dingen aait me zijn handje. Dit is voor jouw baby de manier om te ontdekken hoe een bepaalde structuur voelt. Hier kan hij namelijk veel van leren. Daarnaast is het dus voor je baby ook erg fijn om speelgoed met verschillende structuren te mogen ontdekken.

Denk bijvoorbeeld aan een zacht baby boekje waar verschillende structuren in voorbij komen. Of een stuk speelgoed met een knuffelstukje en een hard stukje. Je baby zal dit helemaal geweldig vinden en steeds opnieuw het verschil willen voelen en ontdekken. Zo kan hij er vervolgens uren mee zoet zijn en leert hij heel erg veel!

Ook kennen we allemaal wel de bekende baby boekjes waarbij ieder dier in het boekje een andere structuur vacht heeft. Dit soort boekjes zijn echt perfect voor je baby om te leren oefenen structuren te herkennen. Dit leer je hem met deze boekjes op een speelse manier en dat is dus al gauw een dikke hit!

Een echt activiteiten bord

Een ander succes nummer is een activiteiten bord. Deze bestaan al ontzettend lang en werden ongeveer 25 jaar geleden al gebruikt om baby’s te stimuleren zich te ontwikkelen op verschillende gebieden. En vandaag de dag zijn ze nog steeds ontzettend populair. En dat vinden wij helemaal niet zo vreemd. Een activiteiten bord is namelijk echt ontzettend leuk voor je baby.

Doordat er op een activiteiten bord verschillende onderdelen zitten wordt je baby ook op verschillende vlakken gestimuleerd. Zo kan hij er kijken naar onderdelen, voelen aan onderdelen maar ook grijpen naar onderdelen. En dat is allemaal natuurlijk ontzettend leerzaam voor je baby!

Wat we wel vaak zien is dat er al heel snel een activiteiten bord in de box wordt gehangen en dat kan natuurlijk helemaal geen kwaad en het is allicht leuk voor je baby om naar te kijken, maar echt actief er mee in de weer gaan zal je kleintje nog niet doen, dat kun je echt pas met 9 maanden verwachten. Dus een activiteiten bord is ontzettend leuk maar zorg ervoor dat je er wel pas op de juiste leeftijd mee begint voordat je er teveel van verwacht.

Een knuffel

Misschien verwacht je hem niet meteen in dit rijtje maar toch is een knuffel ook ontzettend fijn speelgoed voor een baby van 9 maanden. Dit komt doordat een knuffel verschillende fijne eigenschappen heeft. Ten eerste is een knuffel heel vaak erg zacht en dit spreekt je baby dan ook enorm aan. Ten tweede heeft een knuffel vaak een lief uiterlijk waardoor je baby er graag mee speelt

Een baby zal een knuffel echt als zijn maatje zien en dit geeft je baby een heel veilig gevoel, het is dan ook niet voor niets dat veel baby’s graag met een knuffel slapen of een knuffel overal mee naartoe slepen als ze aan het spelen zijn. Dat komt doordat een knuffel voor een bepaalde veiligheid voor je baby zorgt en dat is natuurlijk wel ontzettend fijn!

Dus ook al zou je wellicht een knuffel niet direct in dit rijtje verwachten toch is het wel degelijk heel erg fijn speelgoed voor je baby van 9 maanden waar hij heel veel plezier aan kan beleven en veel van kan leren.

Zachte blokken

In het verlengde van het grijpen ligt ook het volgende speelgoed. Namelijk de zachte blokken. Deze zijn ook erg prettig voor je baby om vast te pakken of om aan te voelen. Hij zal hier dan ook graag mee spelen en vind het vaak vooral een leuk spelletje om ze van zijn ene hand naar zijn andere te verplaatsen. Hier kan hij dan ook een flinke tijd mee zoet zijn en dat is helemaal niet verkeerd want dit is namelijk enorm leerzaam voor je baby! Zachte blokken zijn dus ook zeker een aanwinst voor je speelgoed kist en een soort speelgoed waar je kleintje veel plezier van zal hebben!

De interesse van je baby

We hebben nu dan wel een aantal soorten speelgoed opgenoemd waar je baby van 9 maanden veel plezier aan kan beleven maar wat vooral belangrijk is om te weten is dat iedere baby zijn eigen voorkeuren heeft. Waar de ene baby dol is op knuffels zal de andere baby deze links laten liggen. En waar de ene baby een voorkeur voor geluid heeft zal de ander dit voor beweging hebben en ga zo maar door.

Geen baby is hetzelfde dus het is ook altijd verschillend waar de voorkeuren liggen. Doordat je baby natuurlijk nog niet kan communiceren kan het lastig zijn om erachter te komen waar de voorkeuren van jou baby liggen. Maar toch kun je dit soms aan kleine gedragingen wel merken. Als je baby bijvoorbeeld gaat lachen of heel erg druk gaat bewegen kun je er vaak wel vanuit gaan dat hij enthousiast is en het leuk vindt wat je hem laat zien. Maar ook als je baby ergens steeds weer op af gaat dan weet je dat het zijn interesse heeft.

Op deze manier kun je ook best wel duidelijk zien wat jou baby leuk vindt en dat is natuurlijk enorm genieten! Zo leer je jouw baby ook steeds beter kennen en dit heeft natuurlijk allerlei voordelen! Op een gegeven moment weet je namelijk wat jouw baby leuk vindt en kun je hem dit ook gerichter gaan aanbieden.

In ieder geval is spelen enorm belangrijk voor een baby ze leren hier namelijk zoveel van. Vandaar dat het ook erg belangrijk is om je baby hier altijd in te blijven stimuleren!