Baby

De beste huidverzorging voor je baby

pexels anna shvets 3845495

Wat is het toch heerlijk, die enorm zachte babyhuid. Helemaal glad en altijd met een lichte gloed en wat voelt het toch zacht. Je baby heeft vaak dus echt een babyhuidje om eindeloos mee te knuffelen. Maar hoe houd je die huid nu zo zacht en hoe zorg je ervoor dat allerlei invloeden van buitenaf geen negatieve invloed hebben op die heerlijke zachte huid van je kleintje?

Wij gingen op onderzoek uit en laten je zien wat de beste huidverzorging voor je baby is! Hoe verzorg je de huid het beste, hoe vaak en waarmee smeer je de verschillende delen van je baby in. En waar moet je rekening mee houden in de verschillende seizoenen, wij vertellen het je allemaal!

 

Heerlijke zachte baby wangetjes

Je kleine baby is echt om te knuffelen. Wat ruikt hij lekker en wat is zijn huidje heerlijk zacht, vooral die heerlijke zachte wangetjes, je zou er wel eindeloos mee willen blijven knuffelen. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze zo heerlijk zacht blijven! Het is dan ook heel belangrijk om goed voor de zachte wangen van je kleintje te zorgen! Smeer ze goed in zodat ze bestand zijn tegen de elementen van het weer. Vooral kou en harde wind kan veel invloed hebben op de huid van je kleintje. Zorg dan ook dat je ze zeker ook in de winter als je naar buiten gaat goed insmeert. Er zijn heel veel verschillende smeerseltjes te koop die de huid van je kleintje goed beschermen.

Let wel altijd goed op of het middel wat je gebruikt wel geschikt is voor je kleintje. Het beste is om echt een speciaal middeltje wat ook echt bedoeld is voor een baby te gebruiken. Andere middelen kunnen soms iets te heftig zijn voor je baby zijn huidje en juist een negatieve invloed hebben. Ook is het altijd goed om te kijken of je baby wel tegen het middel kan en wij raden dan ook altijd aan om een zo neutraal mogelijk middel te gebruiken. Hier zijn heel veel verschillende soorten van op de markt en deze middelen bevatten geen parfum of andere toevoegingen waardoor ze zeer geschikt zijn voor een babyhuid. De huid van je baby is namelijk nog niet zoveel gewend, hij is altijd beschermd in de baarmoeder en wordt nu ineens blootgesteld aan allerlei elementen van buiten, daarom is het extra belangrijk om de huid goed te beschermen.

 

Frisse haartjes

Als je het gezichtje van je baby lekker hebt ingesmeerd kun je ook meteen zijn haartjes lekker laten ruiken en eventueel een beetje in model brengen. Natuurlijk heeft niet iedere baby meteen al haar af veel haar. Dit is natuurlijk enorm verschillend per baby. Maar als je baby wat haartjes heeft dan zijn er heerlijk ruikende haarlotions voor je kleintje te koop vaak op olie basis die meteen ook de hoofdhuid van je kleintje voeden en hydrateren. Daarnaast ruikt het vaak ook nog eens heerlijk lekker en zo kun je wel uren blijven snuffelen en kroelen met die heerlijke kleine van je met die lekker ruikende haartjes.

Daarnaast bestaat er ook speciale baby gel om het haar van je kleintje in model te brengen. Deze del bevat geen schadelijke stoffen en is een stuk minder heftig dan de gel voor volwassenen. Het is ook niet zo dat deze gel het haar helemaal hard maakt van je kleintje maar het zorgt er net een beetje voor dat je het wat makkelijker in model kunt brengen en dat het ook wel eventjes blijft zitten!

 

Smeren, smeren, smeren

Ook de rest van het lijfje van je baby kun je maar beter goed insmeren. Er zijn ook hiervoor heel veel verschillende middeltjes te koop en het is maar net wat je zelf fijn vindt. Zo zijn er middeltjes op olie basis maar ook crèmes, het ligt eraan wat je zelf fijn vindt in het gebruik en dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ook hebben de verschillende middeltjes allemaal een vrij specifieke geur en het is ook maar net de vraag of die geur bij je past. Het is heerlijk om je baby helemaal lekker in te smeren en vergeet daarbij vooral ook zijn elleboogjes en knieholtes niet. Hier kunnen namelijk al snel wat droge plekjes ontstaan en het is aan te raden om deze goed in te smeren zodat ze niet voor irritatie gaan zorgen bij je kleintje. Neem ook het nekje lekker mee en de handjes en voetjes. Je baby zal het heerlijk vinden! Er bestaan ook speciale baby massages, je baby zal hier heerlijk van ontspannen. Dit is vooral een goede aanrader voor na een badje!

 

Een badje vol met sop

Jouw baby vindt het waarschijnlijk heerlijk, lekker in bad gaan en het heerlijke warme water om zijn lijfje. Ook kun je hier heel goed wat sop aan toevoegen. Er zijn ook hiervoor speciale producten op de markt die heerlijk lekker ruiken en die het huidje van je baby verzorgen. Je kunt ze aan het badwater toevoegen maar je kunt ze ook los op een washandje doen en je baby hiermee wassen. Je baby zal er echt van genieten en je verzorgd meteen zijn huid!

Na het badje is het altijd belangrijk om je baby heel goed af te drogen. Als er namelijk natte plekjes blijven dan zal de huid van je baby hier enorm gaan irriteren. Vooral het nekje en de plekjes achter de oren zijn hier heel gevoelig voor en die moet je dus ook goed meenemen tijdens het afdrogen. Droog je baby ook altijd meteen af na het badje, ze zijn vaak nog erg kwetsbaar en kunnen snel een kou vatten als ze buiten het badje te lang nat blijven. Meteen afdrogen dus! Zorg er ook alvast voor dat de verwarming op de slaapkamer lekker aan staat zodat het heerlijk behaaglijk voor ze zal zijn als ze net uit het water komen.

 

Shampoo voor de haartjes

Ook de haartjes van je baby kun je lekker wassen, hier bestaat speciale baby shampoo voor. Dit is een heerlijk ruikende milde shampoo die er verder niet voor zal zorgen dat het prikt als het in de oogjes komt. Er zijn ook geen heftige middelen aan de shampoo toegevoegd dus het is helemaal baby proof. Je hebt van de baby shampoo echt maar een klein druppeltje nodig voor de haartjes van je kleintje. Je kunt de haartjes hier lekker mee wassen en er zo voor zorgen dat ze weer heerlijk schoon zijn, spoel ze wel goed na zodat je zeker weet dat alle shampoo resten verdwenen zijn. Als er namelijk wat achter blijft in de haartjes van je baby kan dit voor huidirritatie zorgen en flink gaan jeuken, dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Zonnebrand smeren

Ook jouw kleintje heeft het nodig dat zijn huidje goed beschermd is tegen de zon. Zeker kleine kinderen kunnen snel verbranden, daarom is het extra belangrijk om hun huidje goed tegen de straling van de zon te beschermen, ze verbranden namelijk nog heel erg snel. Gelukkig zijn er heel veel zonnebrand crèmes speciaal voor een baby! Deze hebben een hogere factor zodat het huidje echt goed beschermd is tegen de invloed van de zon.

Smeer je baby dus heel goed in voordat hij in het zonnetje komt! Herhaal dit ook meerdere keren per dag zodat je baby echt altijd goed beschermd is. Het grote voordeel is dat deze zonnebrand vaak ook nog eens heerlijk lekker ruikt en de huid goed verzorgd, dus je kleintje is meteen goed verzorgd! Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

 

In de winter extra smeren

In de winter is het heel belangrijk om de huid van je kleintje extra vaak in te smeren. Elementen als regen en wind kunnen veel invloed hebben op de huid van je kleintje. Daarom is het zeker belangrijk om in de winter goed voor de huid van je baby te zorgen en hem extra vaak in te smeren. Zeker als je lekker naar buiten gaat. Op deze manier voorkom je uitdroging van de huid en nare droge plekjes die gaan jeuken en rood worden. Soms kan het ook helpen om op deze plekjes tijdelijk wat babyolie te smeren voor het slapen gaan. Dit kan dan lekker intrekken en zal de ruwe plekjes een stuk zachter maken.

 

De juiste verzorging

Je ziet dus dat net als bij ons volwassenen ook de huidverzorging van een baby heel belangrijk is, zo klein als ze zijn hebben ze hier al veel profijt van! Zeker omdat ze nog niet zoveel gewend zijn en hun huidje heel lang in de baarmoeder goed beschermd is geweest is het zaak ze ook buiten de buik extra bescherming mee te geven. Gelukkig zijn hier heel veel producten voor te koop die speciaal zijn samengesteld voor de kwetsbare babyhuid.

Het is handig om voor de verzorging van je baby een vaste routine aan te houden, zo voorkom je het risico dat je wat vergeet. Als je altijd op vaste momenten je baby verzorgt zal dit een gewoonte worden en dat is wel zo handig. En het fijne is een baby die lekker verzorgd is ruikt heerlijk, echt genieten dus!