Baby

De kinderstoel van je dromen

pexels pixabay 35666

Als je een baby hebt dan kun je eigenlijk niet zonder kinderstoel in huis. Hier kwamen ze heel lang geleden al achter en zelfs in de geschiedenis boeken zie je al houten kinderstoelen tevoorschijn komen. Niet zo gek natuurlijk aangezien een kinderstoel enorm handig is en je veel gemak geeft in het dagelijks leven!

Maar door de jaren heen zijn deze kinderstoelen natuurlijk wel enorm veranderd en lijken ze eigenlijk niet meer zoveel op de kinderstoelen die we kennen van vroeger. We hebben natuurlijk ook steeds meer informatie op gedaan ook rondom het onderwerp veiligheid en vandaag de dag zijn de kinderstoelen die wij gebruiken daar ook helemaal op aangepast. Maar ook is het zo dat onze techniek natuurlijk onwijs verbeter is, we hebben veel geleerd en gebruiken nu ook andere materialen en technieken om een kinderstoel zo handig en veilig mogelijk te maken.

Maar ook besteden we meer aandacht aan het uiterlijk, waar alles vroeger vooral heel functioneel moest zijn is dat nu natuurlijk wel anders en vinden we het vaak vooral ook erg belangrijk dat iets goed werkt maar dat het er daarnaast ook nog eens erg mooi uitziet en het liefste hebben we dan ook nog eens dat het in ons interieur past! Niet zo verwonderlijk dus ook dat kinderstoelen tegenwoordig in allerlei stijlen en kleuren en uitvoeringen te krijgen zijn waardoor er altijd wel eentje is die bij je past en in je interieur past!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle toevoegingen die er vandaag de dag ook te krijgen zijn! Het is lang niet meer de kinderstoel alleen in de basis neer er zijn ook nog eens allerlei toevoegingen te koop waarmee je jouw kinderstoel kunt uitbreiden en ervoor kunt zorgen dat je kinderstoel van alle gemakken voorzien is! Dit is iets wat we vroeger zeker nog niet hadden en wat helemaal voor veel gemak en comfort zorgt!

 

Een kinderstoel heb je nodig

Als je een baby hebt durven wij eigenlijk wel te stellen dat je niet zonder kinderstoel zou kunnen en dat je deze dus ook echt wel nodig hebt. Het is niet alleen zoveel makkelijker maar ook enorm veilig. Denk bijvoorbeeld aan de eetmomentjes met je kleintje als hij of zij over gaat op vaste voeding, hapjes geven is dan natuurlijk zoveel makkelijker als je kleintje in de kinderstoel zit. Het is namelijk enorm onhandig als je  probeert je kleintje op schoot in de houtgreep te houden en tegelijkertijd hapjes te geven. Nee dan is het zoveel makkelijker als je kleintje lekker in de kinderstoel tegenover je zit en jij enkel maar steeds een nieuw hapje hoeft aan te bieden. Daarnaast helpt de kinderstoel je kleintje ook om lekker en  vooral goed rechtop te zitten waardoor hij dus ook meteen een veel betere houding heeft om de voeding goed door te slikken. En tot slot helpt het je kleintje ook nog eens om te oefenen om goed te gaan zitten en zal het zijn rugspieren enorm versterken. Allemaal redenen dus om niet zonder die geweldige kinderstoel te kunnen.

Maar ook als je kindje niet aan het eten is, dan kun je ook veel plezier van de kinderstoel ondervinden. Het is namelijk ontzettend leuk voor je kleintje om vanuit de kinderstoel alles te overzien en zo een beetje om zich heen te kijken. Daarnaast ontwikkelen zijn spieren zich ook meteen heel goed doordat hij gedwongen wordt ze te gebruiken om in de kinderstoel overeind te blijven. Het heeft dus op alle gebieden allemaal voordelen voor je prinsje of prinsesje!

 

De ideale kinderstoel

Er zijn heel veel verschillende soorten kinderstoelen op de markt en het is dan ook maar net de vraag welke het beste bij  jouw past. En dit is natuurlijk heel erg persoonlijk en afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het ten eerste heel belangrijk dat de kinderstoel goed bij je kindje past en geschikt is voor de leeftijd van je kindje. Ook hier heb je namelijk veel verschillen in en het is heel goed om hier naar te kijken eerst en je hier goed in te verdiepen.

Daarnaast heb je ook de keuze voor het uiterlijk van je kinderstoel je kunt dus kiezen voor een kinderstoel die helemaal aan je wensen voldoet en ook nog eens prachtig in je interieur past! Wat wil je eigenlijk nog meer! Op deze manier zorg je er dus voor dat je een kinderstoel hebt waar je helemaal tevreden mee bent en waar je dus ook zeer lange tijd plezier van kunt hebben.

 

Handige tips

Een aantal handige tips voor het kiezen van de juiste kinderstoel komen natuurlijk altijd wel van pas en daarom hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet! Ten eerste is het dus heel handig om te kijken of de kinderstoel geschikt is voor de leeftijd van je kindje! Sommige kinderstoelen groeien als het ware met je kindje mee en hebben voor iedere fase een andere aanpassing maar als dit niet het geval is dan is het wel nodig om hier even goed naar te kijken.

Vervolgens is het ook heel handig om te kijken of de kinderstoel goed aan je eettafel past. Kijk dus naar de hoogte van de stoel maar ook naar de poten, kunnen deze goed samen gaan met de poten van je eettafel of gaan ze elkaar in de weg zitten. Hier moet je dus ook even goed naar kijken zodat je zeker weet of jouw kinderstoel straks wel bij je eettafel past.

En tot slot is het ook  nog slim om na te denken  of je de kinderstoel enkel thuis wil gebruiken of dat je er ook waarde aan hecht om hem makkelijk ergens mee naartoe te nemen? Als dit het geval is dan is het namelijk ook aan te raden om goed te kijken of de kinderstoel inklapbaar is of eventueel in losse delen te vervoeren. Op deze manier weet je dus meteen of het mogelijk is om je kinderstoel mee te nemen en er ook op een andere manier van te genieten. Uiteraard kan het natuurlijk ook zo zijn dat dit helemaal niet nodig is voor je en dan is dit natuurlijk geen enkel probleem!

 

Verschillende aanpassingen

We gaven het net al even aan maar wat er vooral zo handig is aan de kinderstoelen van vandaag de dag is dat je ze op vele manieren aan kunt passen. Zo zitten er allerlei items op of bij waardoor je er dus ook voor kunt zorgen dat ze bij verschillende leeftijden passen.

Zo kun je tegenwoordig zelfs voor een baby een speciaal zitje bevestigen waar je baby als het ware inligt en dit klik je op de kinderstoel. Op deze manier kan zelfs je kleine baby er al gezellig bij zitten aan tafel! Maar er zijn ook allerlei losse inzetten te koop voor als je baby iets groter is maar nog wel te klein om helemaal los te zitten. En denk bijvoorbeeld ook aan verkleiners, deze kun je ook vaak in de kinderstoel zitting zetten zodat je kleintje wat meer vast komt te zitten en overal een lekker zacht zitje om zich heen heeft. En dat maakt het zitten in een kinderstoel natuurlijk ook direct een stuk leuker!

Maar vergeet ook vooral de veiligheid niet, de laatste jaren is hier veel onderzoek naar gedaan en zijn er veel manieren gevonden om ervoor te zorgen dat kinderstoelen zo veilig mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei tuigjes kopen die je aan de kinderstoel kunt bevestigen zodat je kleintje heerlijk stevig zit en geen risico loopt om eruit te vallen!

En ook aan het plezier is gedacht! Zo zijn er ook tafelbladen te koop om aan de stoel te bevestigen en waar je kindje een spelletje mee kan spelen. Ook zijn deze bladen voorzien van leuke plaatjes waardoor het nog leuker wordt om aan tafel te zitten.

En tot slot hebben ze ook nog de mogelijkheid om op deze bladen een beker, bordje of kom te bevestigen. Op deze manier weet je dus helemaal zeker dat je kleintje lekker aan tafel kan zitten en zijn servies niet zomaar op de grond laat vallen! Wij vinden de uitvindingen dus enorm handig en het maakt alles ook echt wel een stukje makkelijker!

 

De kinderstoel van je dromen

Er is zoals je ziet dus altijd wel een kinderstoel te vinden die bij jouw past! Of het nu gaat om een kinderstoel met allerlei elementen erbij of om een simpele kinderstoel het is allemaal mogelijk. Ook kan jouw kindje er van baby tot dat hij groter is prima in zitten en heb je dus de mogelijkheid om de kinderstoel op een veilige manier aan iedere leeftijd fase aan te passen.

Daarnaast staat veiligheid ook zeker voorop en zijn de kinderstoelen tegenwoordig allemaal goed getest. En vergeet ook vooral de looks niet, tegenwoordig kun je een kinderstoel helemaal op je eigen wensen aanpassen zodat hij ook nog eens prachtig in je interieur past! Wij snappen dus wel dat kinderstoelen enorm populair zijn en zouden zelf ook niet meer zonder kunnen!