Baby

De leukste boeken over een zwangerschap

de leukste boeken over een zwangerschap

Voor vrouwen is er niks mooiers dan de zwangerschap! Nou ja, misschien toch als het kleine wondertje eenmaal op de wereld is maar je hoort van vrouwen vaak genoeg ‘ik mis het zwanger zijn’.

Negen maanden lang leef je naar dat ene moment uit. Maar negen maanden is ook een lange tijd waarin je waarschijnlijk veel informatie in wil winnen. Niet alleen over de komst van de kleine maar ook over de zwangerschap zelf. Het maakt in dit geval niet uit of het de eerste, de tweede of misschien wel de derde is. Over dit onderwerp zijn oneindig veel boeken, tijdschriften of blogs geschreven waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. daarom hebben wij een aantal boeken omtrent zwangerschap, met betrouwbare informatie, voor jou op een rijtje gezet.

Buskruit met muisjes

Het boek ‘Buskruit met muisjes’ is door drie moeders van in totaal negen kinderen geschreven. Dit boek is een naslagwerk voor elke moeder; het bespreekt alles gedurende de zwangerschap en de eerste fase van moeder zijn. Ook komt de onzekere tijd als de kraamhulp weg is zeker aan bod. Daarnaast staat het boek ook boordevol tips over onder andere pijnbestrijding, zwangerschapskwaaltjes en babykwaaltjes. Tevens beschikt het boek ook over een aantal handige voedingsschema’s.

Dit boek is een absolute aanrader. Zeker als je lichaam vol hormonen zit, je kraamtranen maar blijven vloeien en je borsten blijven groeien is het ontvangen van een aantal tips en trucs nooit verkeerd. Je hebt waarschijnlijk mensen in je directe omgeving die je van tips kunnen voorzien maar bijvoorbeeld je moeder of beste vriendin een zwangerschapskwaaltje niet heeft gehad dan is het altijd fijn en goed om te beseffen dat je absoluut niet de enige bent die daar wél last van heeft.

Voor het eerst zwanger

Eigenlijk zegt de titel van dit boek al voldoende. Het maakt niet uit of de zwangerschap als een complete verrassing komt of dat je al heel lang aan het wachten was op dit moment; als je voor de eerste keer zwanger bent dan zit je ongetwijfeld vol met vragen.

In het boek ‘Voor het eerst zwanger’ lees je van maand tot maand wat er allemaal in jouw buik gebeurt. Tevens komt naar voren dat je eetpatroon gedurende de zwangerschap kan veranderen, hoe je je gewicht onder controle houdt en waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de babykamer. Uiteraard komt ook de bevalling en de periode die daarna aanbreekt aan bod.

Dit boek geeft ook tips en verschillende adviezen die afkomstig zijn van een gynaecoloog. Er wordt aangegeven hoe de zwangerschap verloopt en waar de medische begeleiding uit bestaat. Daarnaast worden er tips gegeven hoe je de meest voorkomende zwangerschapskwaaltjes wat dragelijker kan maken en welke praktische zaken er geregeld moeten worden voor de komst van de kleine baby.

Oei, ik groei

Een ander nuttig boek om te lezen is ´Oei ik groei’. Dit boek richt zich wel meer op de periode na de bevalling maar uiteraard kan je tijdens de zwangerschap al beginnen met het lezen van dit boek.

Het boek richt zich op de ontwikkeling van je baby vanaf zijn geboorte. Dit gebeurt aan de hand van de 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van je kleine wondertje. In dit boek vind je handige tips rondom de sprongen van je baby. Tevens krijg je antwoorden op de vraag waarom je baby soms wat meer huilt en waarom hij soms wat slechter slaapt of eet.

Door het succes van ‘Oei, ik groei’ is er later ook een boek uitgekomen boordevol met tips rondom de zwangerschap van vrouwen. Dit boek heet ‘Oei, ik groei. Ik ben zwanger… en nu?’.  Ook dit boek bevat veel relevante informatie over de zwangerschap. Daarnaast worden in dit boek ook antwoorden gegeven op veel gestelde vragen zoals ‘Wat bezielt een vrouw als ze hoogzwanger voor de derde keer de ramen staat te lappen?’ of ‘Handelen vrouwen inderdaad effectiever dan mannen? Zo ja, is dat genetisch bepaald?’.  Dit boek geeft je de antwoorden en bevat onder andere ook nog leuke feitjes en weetjes. Humor en grappige illustraties maken ook zeker onderdeel uit van dit boek, waardoor het alleen maar leuker is om te lezen.

12 Maanden zwanger

Als je het hebt over een boek met een heerlijke dosis humor maar waar je tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid van de schrijfsters voelt dan heb je het over het boek ’12 Maanden zwanger’. Een ontzettend open en eerlijk boek waarin geen blad voor de mond wordt genomen.

In dit boek vertellen twee vrouwen, Willemijn en Martine, van alles over de zwangerschap en de eerste drie maanden als moeder. Het begin van dit boek is letterlijk het moment van de positieve zwangerschapstest. Uiteindelijk eindigt het boek als je de eerste drie maanden van het moederschap erop hebt zitten.

Alle onderwerpen die je gedurende de zwangerschap en de tijd daarna tegenkomt komen aan bod in dit boek. Voorbeelden daarvan zijn de zwangerschapskwaaltjes, schommelende hormonen en het vinden van een ritme met een pasgeboren baby. Tevens komen struggles met betrekking tot babykleding naar voren.

Het boek bevat ook checklists waar je veel aan zal hebben. Daarnaast wordt er ook een volledig stappenplan voor een verdrietige baby beschreven. Tot slot is er een speciale ‘Pagina Voor je Vagina’.

Positief over bevallen

Het moment waar je naar toe leeft gedurende de zwangerschap is natuurlijk de uiteindelijke bevalling van je kleine wondertje. Je hebt negen maanden de tijd om hier naar toe te leven. Het zou natuurlijk fijn zijn als deze periode zo onbevangen, ontspannen en positief mogelijk is, ondanks dat je vast wel eens de meest nare verhalen over een bevalling hebt gehoord. Meestal gaat een bevalling gewoon goed zonder dat er al te veel bijzonderheden bij komen kijken dus laat jezelf vooral niet van de wijs brengen.

Het boek ‘Positief over bevallen’ kan je hierbij goed helpen. Dit boek zorgt voor een verfrissende kijk op de zwangerschap, de uiteindelijke geboorte en de tijd die daarop volgt; de kraamtijd. Alles wat je moet weten over de eerder genoemde onderwerpen komt in dit boek op een positieve manier naar voren. Hierdoor vergeet je hopelijk alle negatieve berichten rondom de bevalling.

Aan de hand van dit boek kan je zelf bedenken wat voor bevalling je graag wil hebben en hoe je zelf de kans kan vergroten om ervoor te zorgen dat de bevalling ook daadwerkelijk op deze manier gebeurt. Dit boek helpt je hiermee door middel van warme en grappige verhalen en informatie.

Eigenlijk maakt het niet uit waar je wil bevallen, of dit nu thuis is, in het ziekenhuis of een speciaal geboortecentrum. ‘Positief over bevallen’ wil je laten zien en helpen om een zo optimaal mogelijke bevalling te krijgen. Onder andere de nieuwste informatie over het maken van een geboorteplan, de keuzes en rechten die je hebt in een verloskamer en het geven van borstvoeding komen aan bod in dit boek. Naast deze onderwerpen vind je nog veel meer informatie over de bevalling.

Zwangerschapsboek voor de vaders

Natuurlijk is de vrouw degene die zwanger is in een relatie maar ook voor de vader van de zwangere vrouw is de zwangerschap een spannende tijd. Niet alleen de zwangerschap, want als het kleine wondertje eenmaal ter wereld is wordt er hoogstwaarschijnlijk ook het een en ander van de vader verwacht. Daarom hebben wij ook een aantal boeken uitgezocht waar de vader iets aan heeft.

Zwangerschapsboek voor mannen

Als man zijnde kan je het beste proberen om een beetje bij te blijven gedurende de zwangerschap van je partner. In het ‘Zwangerschapsboek voor mannen’ wordt elke week van de zwangerschap besproken. Het draait hierbij niet alleen om de ontwikkeling van je baby maar ook de veranderingen rondom de hormonen van je vrouw komen aan bod.

Door de hormonen kan het natuurlijk voorkomen dat je vrouw wat onredelijker is dan dat je van haar gewend bent. In dit boek wordt dan ook onder andere antwoord gegeven op de vraag hoe je omgaat met de vrouwelijke onredelijkheid.

De auteur van dit boek, Gerard Janssen, is inmiddels een ervaringsdeskundige want hij heeft drie keer een zwangerschap meegemaakt. Hij had zelf de handige tips voor partners gemist, waardoor hij dit boek heeft geschreven. Dit boek kan je dan ook wel typeren als een vader tot vader boek boordevol humoristische illustraties.

Commando papa

Zoals je aan de titel al kan opmerken is dit boek geschreven als een militair handboek waardoor het grappige omschrijvingen bevat. Dit boek is een absolute aanrader voor de aanstaande vaders.

Er worden eenvoudige maar heldere richtlijnen gegeven voor verschillende zaken, zoals de voorbereiding van het basiskamp (voorbereidingen in het huis voor de komst van de baby) en het opruimen van bommen (het wegwerken van vieze luiers).

Het boek ‘Commando papa’ is een fantastisch en onmisbare handleiding voor (toekomstige) vaders. Aan de hand van verschillende stappenplannen wordt alles uitgelegd wat je moet weten als vader zijnde met een baby en toekomstige peuter.

Help! Ik word (super) papa

Tot slot is het boek ‘Help! Ik word (super) papa’ een absolute aanrader voor aanstaande vaders. In dit boek wordt alles besproken wat je moet weten over de 9 maanden zwangerschap en de eerste aantal weken na de geboorte.

De schrijver van dit boek, Benjamin Perrier, heeft zijn eigen ervaring als basis gebruikt voor dit boek. Elke maand van de zwangerschap komt op een luchtige, praktische en ook een eerlijke manier aan bod. Er wordt veel informatie gegeven maar ook handige tips en to-do lijstjes. Natuurlijk mag er in de periode van de zwangerschap en de eerste weken als vader zijnde ook geen humor ontbreken. Daarom wordt er in dit boek ook zeker gebruik gemaakt van humor, waardoor je dit boek met een glimlach wegleest.

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]