Baby

De meest handige kinderwagen accessoires

pexels alexandr podvalny 1007788

Het is waarschijnlijk op de babykamer na de grootste aankoop die je doet voor de komst van je baby, en dan hebben we het over de kinderwagen. Vaak is alleen het kopen ervan al een hele belevenis, het is namelijk ontzettend leuk om in de winkel al die kinderwagens uit te proberen en soms is er zelfs een heel parcours waarbij je de wagen op verschillende ondergronden kunt uitproberen! Je ziet jezelf al helemaal trots achter de wagen lopen en je kan bijna niet wachten tot het allemaal zover is en jouw baby heerlijk in de wagen ligt!

Een kinderwagen is vaak ook een hele persoonlijke aankoop, de keuze is enorm maar het is uiteraard enorm persoonlijk welke wagen uiteindelijk het beste bij jouw past. Kinderwagens hebben veel verschillende eigenschappen en het is dan ook vooral de vraag aan welke eigenschappen jij het meeste waarde hecht, dit is uiteraard voor iedereen verschillend. Uiteindelijk maak je de keuze voor een kinderwagen die het beste bij je past en waar je met veel plezier naar uitkijkt.

Nu is het zo dat je voor een kinderwagen ook nog eens een heleboel accessoires kunt aanschaffen. Soms zie je zelfs door de bomen het bos niet meer zoveel aanbod is er namelijk, en is het nu ook echt allemaal handig en heb je het ook echt wel allemaal nodig of valt dit eigenlijk heel erg mee? Wij laten je graag zien welke kinderwagen accessoires er allemaal zijn en welke heel handig zijn of juist helemaal niet, kijk je met ons mee?

 

Het boodschappennet aan je wagen

Heel veel kinderwagens hebben tegenwoordig ook een boodschappennetje wat je erbij kunt kopen en wij snappen dit wel. Je kent het namelijk allemaal wel, je moet even naar de supermarkt en omdat je jouw baby mee moet nemen doe je dit met de kinderwagen, maar helaas heb je hier niet zoveel ruimte bij om je boodschappen in op te bergen. Soms zit er wel een bakje onder je kinderwagen maar heel groot is dit vaak niet en als je er twee pakken melk in kwijt kunt dan is het veel, niet heel handig dus en zeker niet als je wat meer nodig hebt. Uiteraard is het nooit een slim plan om al je weekboodschappen in een keer met de kinderwagen te halen want dit is natuurlijk geen haalbare kaart, maar een paar boodschappen zou soms natuurlijk wel handig zijn.

Maar gelukkig is daar het boodschappennetje, een heel handig net dat je aan de duwstang van je kinderwagen kunt bevestigen en waar je flink wat boodschappen in kwijt kunt. Op deze manier kun je toch net even wat meer meenemen dan enkel met dat bakje onderin je kinderwagen en dat is natuurlijk wel zo handig. Zeker omdat we weten dat je met een baby lang niet altijd je handen vrij hebt en het dus al helemaal niet handig is als je meerdere keren op en neer moet voor je boodschappen, wij vinden een boodschappennet voor je kinderwagen dus ideaal en zouden eigenlijk niet meer zonder kunnen!

 

Een meerijd plankje voor broer of zus

We kennen het allemaal wel, je hebt een baby en daarnaast ook nog een dreumes van ongeveer 2 jaar, deze kan prima zelf lopen maar wat langere stukje zijn toch al snel een probleem. Heel vervelend want als moeder zijnde is het soms wel lekker om net even een wat langer stukje te lopen of om even een boodschapje te doen. Ook kan het soms erg lastig zijn als je dreumes nog heel langzaam stapt en jij bijvoorbeeld haast hebt om een oudere broer of zus uit school te halen. Dat stappen schiet dan voor geen meter op en je loopt liever ook niet het risico om te laat te komen. Gelukkig is er een oplossing, namelijk het meerijd plankje. Hierop kan de dreumes lekker plaats nemen en zo meerijden zonder dat ze zelf in de wagen hoeven!

Voor veel kinderen is dit een groot succes en ze zijn dan ook heel erg blij dat ze mee mogen rijden! Wat vinden ze het leuk om helemaal trots op het meerijd plankje te zitten en op deze manier langere afstanden af te leggen en lekker om zich heen te kijken.

Ook krijg je ze zo makkelijker mee als je lekker op stap gaat. Ze vinden het ontzettend leuk om op het meerijd plankje te zitten en het maakt jouw als moeder ook meteen een stuk actiever. Op deze manier kun je toch lekker op stap gaan en genieten van het buiten zijn zonder dat je heel erg beperkt bent doordat je dreumes nog niet zover kan lopen. En hoe fijn is het om op deze manier ook met meerdere kinderen tegelijk op stap te kunnen, dit geeft zoveel vrijheid.

 

Een parasol voor de zon

Heel veel kinderwagens hebben nog een heel handig accessoire, namelijk een parasol. Een baby houdt er niet van om in de felle zon te kijken en zijn huidje moet ook nog erg beschermd worden tegen de zon, daarnaast kan het ook erg warm worden in de kinderwagen als de zon er vol op staat en ook dit is helemaal niet fijn voor een baby, gelukkig is hier een goede oplossing voor, namelijk een parasol op de kinderwagen. Op deze manier zorg je ervoor dat de felle zon niet in de wagen schijnt en dat je baby beschermd is tegen de effecten van de zon. Ook zal het minder snel warm worden in de kinderwagen en blijven de temperaturen beperkt. Dit is natuurlijk ook heel erg fijn voor je baby.

Ook als je de kinderwagen bak uiteindelijk vervangt door een wandelwagen inzet is het ook nog steeds erg fijn voor je baby om beschermt te zijn door een parasol tegen de invloeden van de zon! Voor ons was het dan ook een ideaal accessoire waar we eigenlijk niet zonder zouden kunnen. Ook als je op vakantie gaat is een parasol aan de kinderwagen echt een uitkomst om de warme zon buiten de deur te houden!

 

Een regenhoes voor je kinderwagen

Het weer in ons land staat erom bekent, het kan nu eenmaal vaak erg regenachtig zijn. Niet zo gek dus dat een regenhoes bij de kinderwagen in ons land echt een uitkomst is! Het zorgt ervoor dat je net wat makkelijker op stap kunt ook als er wat druppels uit de lucht vallen.

De regenhoezen zijn erg mooi gemaakt en zorgen ervoor dat er geen regen bij je kindje in de wagen kan komen en je baby dus helemaal droog blijft, daarnaast zijn ze wel zo gemaakt dat er wel voldoende ventilatie in de kinderwagen is zodat je baby wel voorzien blijft van voldoende frisse lucht en dit is natuurlijk wel zo fijn!

Dus zeker in ons regenachtige landje is een regenhoes een ware uitkomst. Veel kinderwagens hebben er standaard al eentje bij de wagen zitten als je hem koopt en anders zijn ze ook altijd los te koop. Wij zouden niet zonder kunnen omdat we op deze manier toch altijd naar buiten kunnen met de kinderwagen zelfs door regen en wind. Ook enorm handig als je al een ouder kindje hebt wat je van en naar school moet brengen dan heb je vaak ook als het regent geen andere keuze dan je baby mee te nemen en hoe handig is het dan als je de regenhoes over de kinderwagen heen kunt gooien en je baby lekker droog blijft!

 

Een muggennet over je kinderwagen

Net als een regenhoes kun je dus ook een muggennet over je kinderwagen hangen, op deze manier zijn we tegen alle weertypes bestand! En dat is in ons land natuurlijk ook wel nodig! Met het muggennet zorg je ervoor dat muggen en andere insecten geen kans krijgen bij je baby en dit is natuurlijk ontzettend handig! Als je even lekker gaat wandelen in de zomer kun je niet altijd precies zien wanneer er bijvoorbeeld een insect in de buurt van je baby komt, en dit wil je natuurlijk wel voorkomen. Daarom is een muggennet ook zo handig! Je hoeft niet heel de tijd alles in de gaten te houden maar bent er toch van verzekerd dat je kleintje heerlijk veilig zit en dat insecten geen kans krijgen! Wel een heel fijn en geruststellend idee natuurlijk! Wij hebben zelf ook veel gebruik gemaakt van het muggennet voor onze kinderwagen en vonden het dan ook echt een uitkomst, wat ons betreft hoort hij dan ook zeker in dit rijtje thuis!

 

Een ruime keuze aan accessoires

Dit waren ze dan, de kinderwagen accessoires waar wij zelf ook veel gebruik van hebben gemaakt en erg over te spreken zijn, uiteraard zijn er nog veel meer accessoires aangezien de markt nog steeds aantrekt en er steeds meer handige snufjes bijkomen! Enorm handig natuurlijk en daarom zal er binnenkort ook vast een deel 2 over dit onderwerp verschijnen!

Het is enorm fijn dat al deze mogelijkheden er zijn en dat we op deze manier zoveel comfort kunnen ervaren als we  met onze kinderen op stap zijn! Het maakt het namelijk allemaal net een beetje fijner en makkelijker en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd!