Babykamer

Een gevulde kledingkast voor je baby

pexels helena lopes 4388973

Het is voor heel veel moeders enorm leuk om te doen, de kledingkast van je baby vullen! Al tijdens de zwangerschap kunnen veel moeders het niet laten om een aantal leuke items alvast aan te schaffen voor als je kleine spruit er straks echt is! Vaak kunnen moeders dan ook niet wachten om eindelijk het eerste pakje te kunnen gaan kopen. Het is dan ook een bijzondere gebeurtenis waar je logischerwijs erg naar uitkijkt!

 

En het is natuurlijk ook niet zo vreemd, er is zo ontzettend veel leuke babykleding te koop dat het soms heel moeilijk is om het niet allemaal te willen kopen. Baby kleding is namelijk vaak ontzettend schattig en als ouders zijnde wil je altijd het beste voor je kind. De drang om voor je kind te zorgen zit er natuurlijk vanaf het begin al in en vandaar dat het altijd zo aanlokkelijk voor ouders is om baby kleding te kopen!

 

Maar soms zie je ook door de bomen het bos niet meer. Er is namelijk zo ongelofelijk veel baby kleding te koop en alles is natuurlijk even mooi, leuk en schattig. Maar wat heb je  nu eigenlijk echt nodig? Welke kleding items kun je nu echt niet zonder en heeft jouw kleintje dus zeker nodig in zijn kast en welke items zijn eigenlijk alleen maar voor de heb en kun je dus ook prima zonder? In deze blog laten we het je allemaal zien en vertellen we je dan ook graag welke items je nu echt nodig hebt en welke items je eigenlijk ook prima achterwege kunt laten. Aan het einde van deze blog weet jij dus precies wat er allemaal in de kledingkast van je kleintje moet komen te hangen!

 

Babykleding in overvloed

 

Gelukkig voor alle babykleding liefhebbers is er enorm veel baby kleding te koop. Het is voor veel winkeliers natuurlijk ook wel een fijne handel aangezien baby kleding altijd wel verkocht wordt. En voor ons moeders is dat natuurlijk alleen maar heel fijn want dat betekend dat we op heel veel plekken terecht kunnen om leuke pakjes voor onze kleintjes te shoppen.

 

Zo kun je babykleding kopen bij de grotere ketens maar steeds vaker zijn er ook kleine boetiekjes waar je onwijs leuke baby kleertjes op de kop kunt tikken. En daarnaast zit er ook een enorm verschil in prijs en in stijl. Je kunt het met baby kleding namelijk echt zo gek maken als dat je zelf maar wil. Zo zijn er enorm dure setjes en pakjes te koop maar ook kun je voor een prikkie een pakje kopen bij een prijsvechter. Het is natuurlijk ook maar net waar jij zelf waarde aan hecht en wat je belangrijk vindt.

 

Daarnaast is er ook nog eens heel erg veel aanbod in stijl en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn. Lang niet iedereen heeft dezelfde stijl en als het gaat om baby kleding zijn er ook ontzettend veel verschillende stijlen te bekennen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een hele stoere stijl maar ook voor een wat lievere stijl en echt de klassieke babykleding met allerlei kantjes en ruches. Het is er echt allemaal en zo is er dus voor een ieder wat wils!

 

Zoals je wel kunt zien is er dus ontzettend veel keuze in babykleding op de markt . op deze manier kun je dus heel veel kanten op en altijd wel baby kleding vinden die bij jouw smaak en stijl past!

 

Waar moet je op letten bij het kopen van babykleding

 

Uiteraard zijn er ook een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van baby kleding. Ten eerste is het heel belangrijk om goed te kijken naar het soort materiaal waar de babykleding van gemaakt is. Belangrijk is dat het ademend materiaal is zodat je baby zijn huidje het niet te warm of koud krijgt. Maar waar je ook goed op moet letten is of er geen kleine losse dingetjes aan de kleding zitten. Hoe leuk het ook is maar allerlei applicaties met kraaltjes en pailletten kun je bij baby kleding maar beter achterwege laten.

Maar ook op knoopjes kun je maar beter goed letten. Deze zitten wel heel vaak aan babykleding terwijl dit dus eigenlijk heel gevaarlijk is. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er onverhoopt een kraaltje loskomt en je baby dit binnenkrijgt! Vandaar dat het dan ook beter is om ervoor te zorgen dat er geen losse elementen aan je baby kleding zitten zodat je kleintje dit niet binnen kan krijgen en er ook geen verstikkingsgevaar ontstaat!

 

En tot slot moet je ook goed letten op hoe de kleding gemaakt is. Is  het kleding die je bijvoorbeeld gemakkelijk aan kunt trekken bij je kleintje?  Het is namelijk voor een kleine baby niet prettig om in allerlei bochten gewrongen te worden om een shirtje of blouseje aan te trekken. Het is dan ook veel beter om ervoor te zorgen dat je dit handig kunt doen en dat je kleintje er niet teveel last van heeft. Zorg dus voor goede openingen bij het hoofdje en de armen zodat je het gemakkelijk zonder teveel gedoe kunt aantrekken bij je kleintje!

 

Je ziet er zijn dus best nog wel wat dingen waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van baby kleding maar als je dit doet dan weet je zeker dat je kleding hebt die helemaal veilig is voor je kleintje en waar hij dan ook goed van kan genieten! Zonder dat je bang hoeft te zijn voor enig gevaar. En dat zorgt er toch voor dat je er meer gerust op bent natuurlijk!

 

Welke soorten babykleding heb je allemaal nodig

 

En dan komen we natuurlijk bij de grote vraag uit, welke soorten baby kleding heb je eigenlijk allemaal nodig? Uiteraard is dit voor iedereen anders en zullen heel veel mensen hier verschillend op antwoorden. Toch is er gelukkig wel een soort richtlijn waarbij je goed kunt zien welke baby kleding handig is om in huis te hebben. Deze richtlijn laten we je dan ook graag zien!

 

Ten eerste raden ze aan om 5 rompertjes in huis te hebben van ieder soort, dit houdt dus in 5 met lange mouw en 5 met korte mouw. Daarnaast wordt er ook aangeraden om 2 lange broekjes te hebben, 2 tshirtjes, 2 truien, 2 pakjes, 1 jasje en 5 paar sokken. In principe zou je dan voldoende moeten hebben voor de eerste paar weken. Uiteraard is dit een basis garderobe en zijn er natuurlijk nog veel meer leuke items die je daarnaast nog voor je baby aan kunt schaffen. Maar het schijnt dat je dit toch wel minimaal nodig hebt.

 

Naast deze basis kun je natuurlijk ook nog denken aan leuke dingen als jurkjes en rokjes voor een meisje en een spencer of een blouse voor een jongen. Heel leuk natuurlijk maar inderdaad niet perse noodzakelijk. Toch is het leuk om zelf te kijken wat je allemaal fijn zou vinden en als jij het nodig vindt kun je uiteraard prima je garderobe hiermee uitbreiden!

 

Te koud of te warm

 

Bij het aanschaffen van baby kleding kijk je vooral ook vaak goed naar het materiaal en het seizoen waarvoor je het kleding stuk wil gebruiken. We lieten het natuurlijk net al even weten maar te warme of te koude kleding kan heel schadelijk zijn voor een kindje. Een baby kan namelijk nog niet net als ons zijn temperatuur goed reguleren en kan hier dus al snel last van krijgen. Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw kleintje niet te warm of te koud kleed maar dat hij goed op temperatuur kan blijven!

 

 

Dit kun je met name doen door goed naar het materiaal van het kledingstuk te kijken maar ook naar de dikte van de stof. Op deze manier kun je jezelf er dus van verzekeren dat je kleding koopt die goed geschikt is voor jouw kleintje en waar je goed mee uit de voeten kunt zonder dat jouw kleine het te warm of te koud zal hebben.

 

Maar let ook zelf goed op welk kledingstuk je voor welk seizoen koopt. Uiteraard is het heel belangrijk dat je baby het niet te koud zal krijgen dus kleed je baby hier ook op, maar veel mensen onderschatten daarnaast het gevaar van het te warm kleden van je baby. Want ook dit is dus enorm gevaarlijk en kan voor flink wat problemen zorgen!

 

Alles over babykleding

 

Zoals je ziet valt er dus heel veel te schrijven over het aanschaffen van de juiste baby kleding. Het is dan ook zeker niet zo dat je zomaar wat kunt kopen zonder er goed over na te denken. Er zijn wel degelijk een aantal richtlijnen waar baby kleding aan moet voldoen zodat je zeker weet dat je de juiste kleding voor jouw baby hebt aangeschaft! Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat jouw baby de juiste kleding draagt en het niet te warm of te koud zal hebben.

 

En dat hij daarnaast ook nog eens een goed gevulde kledingkast heeft is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Want laten we eerlijk wezen er is natuurlijk nog steeds niets leukers dan een kast vol met mooie baby kleding!