Baby

Een veilige speelhoek inrichten; X tips

Baby Foam Mat

Wil je graag voor jouw kind(eren) een leuke speelgoed inrichten? Dan is het advies om niet alleen naar het plezier te kijken. Nee, het is minstens net zo belangrijk om goed de veiligheid in de gaten te houden. Des te veiliger de speelhoek is, des te beter. Maar, hoe kun je nou een veilige speelhoek inrichten?

In dit artikel vind je het antwoord op die vraag. Wij hebben namelijk verschillende tips voor je verzameld/bedacht, waarmee jij in staat bent om een super veilige speelhoek in te richten. Een speelhoek die niet alleen veilig is, maar ook het gewenste plezier voor jouw kind(eren) biedt.

Uiteindelijk gaat het om de ideale combinatie van plezier en veiligheid. Dat is eigenlijk het hoofddoel dat je continu in beeld moet houden tijdens het inrichten van een speelhoek. Mocht je graag een speelhoek voor jouw kind(eren) in willen richten, is het advies dus om dit artikel goed door te lezen. In dit artikel wordt ook naar verschillende producten verwezen die je in onze webshop direct aan kunt schaffen: daarvoor betaal je bovendien zeer scherpe prijzen!

Foam matten

Bij het inrichten van een speelhoek is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een foam mat. Een foam mat is onwijs zacht en biedt ook nog de gewenste vering aan jouw kind(eren). Dankzij dergelijke matten weet je zeker dat jouw kind(eren) op een veilige manier kunnen spelen. Zelfs als jouw kind ten val komt, levert dit géén pijn op. De matten weten de val namelijk op een prettige manier te ‘breken’, waardoor jouw kind eigenlijk direct weer verder gaat met spelen!

Bijkomend voordeel: je kunt de foam matten tegenwoordig in allerlei soorten en maten aanschaffen. Zo kun je kiezen voor een baby foam mat, maar je kunt ook kiezen voor een foam mat voor een speelhoek voor oudere kinderen. Uiteraard kun je ook nog kiezen tussen tal van kleuren; dankzij die kleuren kun je de speelhoek ook al direct de gewenste uitstraling meegeven.

Veilig speelgoed

Heb je prachtige en veilige foam matten aangeschaft? Dan heb je al een belangrijke stap gezet. Het is vervolgens zaak om ook alle andere randvoorwaarden in orde te gaan brengen, waaronder het speelgoed. Het speelgoed voor in de speelhoek moet te allen tijde super veilig zijn.

Dit betekent onder meer dat je met klein speelgoed op moet passen. Klein speelgoed kan in het mondje van jouw kind verdwijnen, waarna het mogelijk niet meer terugkomt. Kies daarom altijd voor 100% veilig speelgoed en kijk daarbij ook naar de verschillende keurmerken. Dankzij de keurmerken weet je in ieder geval dat het speelgoed veilig is én goedgekeurd is.

Wil je leuk en veilig speelgoed gaan kopen? Dan ben je bij Babynow.nl in ieder geval aan het juiste adres. Wij bieden namelijk allerlei soorten speelgoed aan, waarbij veiligheid sowieso voorop staat. Dat is echter niet het enige wat wij bieden: nee, wij hanteren ook zeer scherpe prijzen. Door de scherpe prijsstelling is het voor jou nóg leuker om speelgoed aan te schaffen. Check dus direct ons assortiment van speelgoed!

Kies voor een matras of kussen

Vind jouw kind het ook leuk om een boekje te lezen? Ook dan biedt een speelhoek daar verschillende mogelijkheden voor. Om jouw kind op een aangename en rustige manier te kunnen laten lezen, is het bijvoorbeeld interessant om een matras of groot kussen aan te schaffen.

Zowel een matras als een groot kussen zijn bijzonder comfortabel en bieden dus het gewenste gemak aan jouw kind. Bovendien komt dit matras of het grote kussen ook van pas bij allerlei andere soorten spelletjes die jouw kind mogelijk speelt. Net zoals de foam matten kunnen een matras of het grote kussen immers ook de val ‘breken’.

Met het oog op de veiligheid is de aanschaf van een matras of groot kussen dus ook aan te raden. Mocht je het helemaal aangenaam voor jouw kind(eren) willen maken, kun je ook nog kiezen voor een zitzak. Met een zitzak geef je jouw kind zonder enige twijfel een heerlijke en comfortabele plek om te chillen.

Afsluitbare speelgoedkist

Wil je niet dat jouw kind zomaar al het speelgoed kan pakken? Dan is het interessant om te kijken naar een afsluitbare speelgoedkist. Met een afsluitbare speelgoedkist voorkom je simpelweg dat jouw kind al het speelgoed kan pakken; hierdoor voorkom je dus ook dat je al snel al het speelgoed door de hele speelhoek heen ziet liggen.

Ook met het oog op de veiligheid is de afsluitbare speelgoedkist aan te raden. Zo kunnen wij het ons goed voorstellen dat jouw kind alleen met bepaald speelgoed mag spelen als jij in de buurt bent. Om dat voor elkaar te krijgen, is het dus zeer interessant om de afsluitbare speelgoedkist aan te schaffen. Met een dergelijke speelgoedkist geniet je dus niet alleen van de gewenste veiligheid, maar in onze ogen ook simpelweg van praktisch gemak.

Bijkomend voordeel is namelijk dat je al het speelgoed netjes op kunt bergen. Handig als je visite krijgt, als je jouw huis aan het opruimen bent of als je de rommel eventjes zat bent. Stop al het speelgoed in de speelgoedkist en geniet vervolgens van een strakke én veilige speelhoek.

Pas op met scherpe hoekjes en randen

Bij het inrichten van de speelhoek is het aan te raden om op te passen met scherpe hoekjes of randen. Dergelijke scherpe hoekjes of randen kunnen alleen maar letsel aanrichten bij jouw kind. Zorg er dus voor dat je te allen tijde zacht materiaal gebruikt én pas dus op met scherpe hoeken en randen.

Kies daarom dus ook bij voorkeur voor de baby foam matten in plaats van voor ander hard materiaal. Het harde materiaal is niet alleen hard, maar kent in veel gevallen ook nog scherpe randjes. Daar heb je bij een foam mat absoluut geen last van.

Kortom: bij het inrichten van een speelhoek moet je met de nodige haken en ogen rekening houden. Onthoud in ieder geval bovenstaande tips tijdens het inrichten van de speelhoek; veel succes (en plezier)!

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]