Baby

Een wollen deken voor een baby, een goed idee?

Wollen Deken Baby

Sanne (28) was voor het eerst moeder geworden. Haar dochter, Joelle, was een prachtige baby om te zien. Zoals een echte moeder betaamd, kon Sanne in de eerste weken nergens aan meer aan denken. Haar volledige leven draaide nog maar om één ding: om haar dochter Joelle. Nadat dochter Joelle 10 weken oud was, kregen wij een bericht in onze mailbox van Sanne.

Sanne vroeg zich namelijk af of het een goed idee is om haar dochter Joelle onder een wollen deken te laten slapen. Dit vonden wij persoonlijk een goede vraag, aangezien er veel onduidelijkheid bestaat uit een wollen deken voor een baby. Uiteindelijk hebben wij Sanne van een uitgebreid antwoord voorzien, waarna wij direct besloten om ook dit artikel te gaan schrijven.

We willen namelijk graag óók jou perfect informeren over een wollen deken voor een baby. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraagstelling of het verstandig is om een wollen deken voor een baby aan te schaffen. Na het lezen van dit artikel weet je dus direct of je nú een wollen deken voor jouw kleine wonder aan kunt gaan schaffen of dat je jouw wollen deken zo ver mogelijk bij jouw baby vandaan moet houden.

Is het verstandig om een wollen deken voor jouw baby te gebruiken?

Ja, dat is het zeker. Wel is het van belang om altijd naar de volledige situatie te kijken. Met name in de warme zomermaanden is het níet verstandig om jouw baby onder een wollen deken te laten liggen. In de eerste levensweken van een baby is het echter wél verstandig om hem/haar onder een wollen deken te laten slapen.

In de eerste levensweken heeft een baby namelijk moeite om de lichaamstemperatuur vast te houden. De lichaamstemperatuur van een baby koelt daardoor relatief snel af, waardoor jouw baby het al relatief snel koud kan gaan krijgen. Met behulp van een wollen deken weet je de lichaamstemperatuur van jouw kind te waarborgen, waardoor jouw baby zich fris en fruitig blijft voelen.

Wil je nu direct een wollen deken voor jouw baby aan gaan schaffen? Dan is het wel goed om te weten dat er heden ten dage meerdere soorten wollen dekens bestaan. Graag informeren we jou in dit artikel óók over deze soorten wollen dekens, waarna je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken.

Al met al kunnen we concluderen dat een wollen deken voor een baby zeker een goed idee is. Het wollen deken is heerlijk zacht en geeft de gewenste warmte aan jouw baby. Jouw baby hoeft het nooit meer koud te hebben, aangezien het deken zelf heerlijk warm is. Hoogstwaarschijnlijk wil jouw baby al snel niks anders meer dan heerlijk slapen onder zijn/haar wollen deken.

Welke soorten wollen dekens bestaan er?

Heb je voor jezelf de beslissing genomen? Wil je graag een wollen deken voor jouw baby aan gaan schaffen? Verstandige keuze; Sanne – zie inleiding van dit artikel – heeft hier óók voor gekozen. Wij hebben haar ook nog begeleid met de aankoop van het juiste soort wollen deken; dat willen we ook graag voor jou doen.

Als je een wollen deken aan gaat schaffen, is het van belang om goed naar de verschillende soorten dekens te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘normale’ wollen deken. Dit zijn relatief dunne dekens die behoorlijk soepel zijn. Ondanks dat deze dekens relatief dun zijn, bieden deze dekens wel de gewenste warmte.

Daarnaast kan je ook kiezen voor dichter geweven dekens. Deze dekens zijn een stuk dikker en bieden daardoor nog meer warmte. Het advies is om deze dekens niet zomaar te gebruiken; alleen in de koude wintermaanden is het gebruik van deze dekens aan te raden. Mocht je deze dekens in de zomermaanden gebruiken, krijgt jouw baby het al snel véél te warm.

Verder is het ook goed om te weten dat er verschillen staan tussen allerlei soorten wol. Dit is een behoorlijk technisch verhaal; dat besparen we je graag. Feit is wel dat elke wol soort een bepaalde zachtheid en soepelheid met zich mee brengt. Bij het vergelijken van de wollen dekens is het dus verstandig om goed naar het soort wol te kijken.

Heb je ook nog een voorkeur met betrekking tot de kleur van het wollen deken? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Gelukkig heb je tegenwoordig de keus tussen allerlei verschillende soorten kleuren dekens. Je kunt dus altijd wel een deken vinden die qua uitstraling en qua kleurstelling volledig aansluit op jouw eigen voorkeuren.

Waar kan je wollen dekens voor jouw baby aanschaffen?

Heb je interesse om een heerlijk wollen deken voor jouw baby aan te schaffen? Dan zit je daarvoor in ieder geval op Babynow.nl goed. In onze webshop kan je namelijk voor de categorie ‘Bedtextiel’ kiezen, waarna je allerlei verschillende dekbedden, dekens en kleden voorbij ziet komen. Al deze dekens zijn heerlijk zacht, bieden de gewenste warmte aan jouw baby én zijn betaalbaar.

Wij willen het namelijk voor alle ouders mogelijk maken om een heerlijk wollen deken aan te schaffen. Een wollen deken is – in onze ogen – eigenlijk onmisbaar voor een baby. Mede daarom doen wij er alles aan om de prijzen zo laag mogelijk te houden, zodat óók jij in staat bent om een geweldig wollen deken voor jouw kleine wonder aan te schaffen.

Waar en hoe kan je het wollen deken gebruiken?

Een absoluut voordeel van een wollen deken is dat je ‘m op allerlei verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt een wollen deken in het ledikantje van jouw baby leggen, in het bed van jouw baby of op de bank. Ook is het mogelijk om het wollen deken in kinderwagen/buggy te leggen; overal kan je jouw baby van de gewenste warmte voorzien met behulp van het wollen deken.

Eigenlijk zijn er dus alleen maar redenen om nu direct een wollen deken voor jouw baby aan te schaffen. Check ons assortiment van dekens, vergelijk de verschillende varianten en schaf direct het gewenste wollen deken voor jouw baby aan. Van deze aankoop ga je absoluut geen spijt krijgen!

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]