Baby

Het nut van hydrofiele doeken

pexels pixabay 161709

Voordat je zwanger werd had je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, de hydrofiele doek. Maar nu je eenmaal moeder bent zijn ze vast niet meer uit je huishouden weg te denken! Niet zo gek natuurlijk want ze zijn ook echt enorm handig!

Je kunt ze werkelijk bijna overal voor gebruiken en je neemt ze makkelijk ergens mee naartoe! Ze kunnen dienst doen als spuugdoekje, handdoek, bad cape en lakentje. Ze zijn dan ook te koop in allerlei verschillende soorten en maten.

maar hoeveel heb je er nu eigenlijk echt nodig? En zijn ze echt zo handig als ze lijken? En waar kun je ze dan allemaal wel niet voor gebruiken? Wij leggen het je allemaal uit!

In allerlei verschillende maten

De hydrofiele doeken zijn dus in allerlei verschillende maten te koop! Zo heb je doeken van 20 bij 20 cm maar ook hele grote doeken van 50 bij 50 cm of soms nog groter! Het formaat van de doek welke je kiest hangt ook enorm af van het doel waarvoor je de doek wil gaan gebruiken. Dit kan natuurlijk verschillen.

Zo zijn de wat kleinere doeken heel erg geschikt als spuugdoekje of als vervanging van een slab. Terwijl de grotere doeken soms zelfs prima dienst kunnen doen als een lakentje of als bescherming voor een aankleedkussen. En het allergrootste formaat zou je zelfs als handdoek of als bad cape kunnen gebruiken.

Je ziet het je kunt dus echt alle kanten op met de hydrofiele doek en de mogelijkheden zijn eindeloos! Het is dan ook zeker een handig item van de uitzetlijst om aan te schaffen, het beste is dan ook om verschillende maten aan te schaffen zo heb je altijd een doek bij de hand voor ieder doel!

Allerlei kleuren en printjes

Niet alleen de formaten van de doeken schelen enorm, ze zijn ook nog eens in allerlei verschillende kleuren en prints te koop. Je kunt kiezen voor mooie naturel tinten, felle kleuren of misschien kies je wel voor wit. Dit is overigens wel de meest gangbare kleur.

Daarnaast zijn er ook hydrofiel doeken te koop met allerlei leuke printjes. Lieve konijntjes, zachte wolkjes, of ruitjes. Je komt het allemaal tegen! Vaak zien we ook dat je van een bepaald merk een gehele lijn kunt kopen voor de babykamer. Op deze manier past alles bij elkaar en vormt het een geheel!

En daarnaast is het ook nog mogelijk om de hydrofiel doeken te personaliseren. Borduur er bijvoorbeeld de initialen van je kind op of een leuk plaatje of figuurtje waar je veel van houdt. Op deze manier maak je de doek uniek en pas je hem volledig op je wensen aan!

Hoe werkt een hydrofiele doek

Het bijzondere aan een hydrofiele doek is dat hij enorm veel vocht op kan nemen zonder erg nat aan te voelen. En dit is natuurlijk een hele fijne eigenschap bij het gebruik voor een baby. Het zorgt er namelijk voor dat je kleintje dus prima wat vocht kan verliezen zonder meteen een kletsnatte doek op zich te hebben liggen.

Ook bij het afdrogen van je baby is dit erg handig, je kunt je baby dus lekker afdrogen met een hydrofiele doek zonder dat de doek snel nat is en geen vocht van je baby meer opneemt. Ook voelen ze heerlijk zacht aan en dit is natuurlijk erg fijn voor het zachte baby huidje.

Dat is dan ook meteen het tweede grote voordeel van een hydrofiel doek, namelijk dat ze enorm zacht zijn! Zelfs na meerdere wasbeurten zal de doek nog zacht aanvoelen en niet hard en droog worden waardoor je hem dus lang kunt gebruiken en je baby iedere keer weer kan genieten van een heerlijk zachte doek op zijn lijfje!

Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken. Je stopt ze in de was en ze komen er weer prachtig schoon uit. Ook na meerdere wasbeurten verliezen ze hun kleur niet en ze zijn hier ook echt op gemaakt. De fabrikanten weten dat de doeken bij het gebruik voor een kleine baby heel wat te verduren krijgen en met grote regelmaat in de was machine belanden, hier zijn ze dan ook voor gemaakt!

Lekker in bad

Zoals we al aangaven kun je de hydrofiel doek perfect gebruiken als handdoek of als bad cape. Als je kindje heerlijk in het badje is gegaan kun je hem er lekker mee afdrogen. Hoe groter de doek hoe fijner en hoe beter je ervoor kunt zorgen dat je baby lekker helemaal droog is!

Daarnaast kun je de doeken ook prima gebruiken als bad cape. Ze zijn soms zo groot dat je met gemak je kleintje er helemaal in kunt rollen en zo heerlijk op weg naar het badje kunt! Ideaal als je bijvoorbeeld ergens anders bent of op vakantie! Het is dan zo handig om gewoon een flinke stapel van deze doeken in de koffer te gooien ze komen zeker altijd van pas!

Ook kun je ze tijdens een badje alvast heerlijk over de verwarming hangen, zo warmen ze alvast op en kun je na het badderen van je baby hem heerlijk in een warme doek rollen!

Altijd bij de hand bij een voeding

Daarnaast zijn hydrofiele doeken ook echt ideaal om bij de hand te hebben tijdens en vooral ook na een voeding. Soms kan je baby tijdens het drinken al wat morsen of een beetje spugen het is dan heel handig om alvast een doek bij de hand te hebben waarmee je de gemorste melk gemakkelijk weg kunt vegen!

En we kennen het vast allemaal wel, een lekkende beker of fles. Ook dan is het heel erg handig om een hydrofiel doek bij de hand te hebben om de vloeistof mee op te vangen en de kleding van je baby te beschermen tegen verdere ongelukjes!

En daarnaast is het ook nog eens erg handig om de doek over je schouder te plaatsen voordat je de baby zijn boertje laat doen. Er kan dan namelijk vaak nog wat voeding mee terug komen en hoppa daar gaat je schone blouse, hij kan direct weer de was in! Een hydrofiel doek beschermt dus ook jouw kleding tijdens het voeden van je baby!

Dit zou je niet verwachten

En dan zijn er ook nog een aantal zaken waar je perfect een hydrofiel doek voor kunt gebruiken maar wat je op het eerste oog niet zou verwachten! Stel je voor je bent lekker met je kinderwagen aan de wandel en het zonnetje schijnt lekker! Je bent helaas je parasol thuis vergeten en je baby heeft last van de zon. Maar gelukkig heb je wel een hydrofiel doek in je tas! Super, probleem opgelost! Plaats de hydrofiel doek half voor de kinderwagen en je baby zal niet meer in de zon kijken! Let wel op dat je de opening van de wagen niet helemaal afsluit, hierdoor kan er namelijk minder zuurstof bij je baby komen en dat is nu net niet de bedoeling!

Maar je kunt een hydrofiel doek ook prima als lakentje gebruiken! Stel je bent lekker een weekendje weg en je hebt je volledige baby uitzet meegesleept maar bij aankomst in het hotel kom je er toch achter dat je een lakentje vergeten bent! Enorm lastig maar ook dit keer komen de hydrofiele doeken weer van pas! Je kunt een groot formaat hydrofiel doek namelijk prima als lakentje gebruiken voor je baby! Zo kan je baby lekker slapen en komen bij jou de hydrofiel doeken wederom weer goed van pas!