Baby

Hoe bescherm je jouw baby tegen de zon

pexels dominika roseclay 1166990

De zomer komt eraan! We brengen weer allemaal veel tijd buiten door en genieten massaal van het heerlijke zonnetje! Hoe fijn is het dat we na een lange winter nu weer lekker veel buiten kunnen zijn en optimaal van het mooie weer kunnen genieten! We maken uitstapjes en genieten van het samen zijn! Ook is de zomer het vakantie seizoen voor heel veel mensen en we zoeken dan ook graag de zon op!

Ook als je een baby hebt wil je graag optimaal van de zomer genieten! Een lekker dagje strand, naar een meertje, lekker wandelen of heerlijk genieten van het mooie weer in je eigen tuin. Het kan allemaal en ook met een baby erbij is dit geen enkel probleem. We weten wel dat we ons altijd goed in moeten smeren als we in de zon gaan. Dit leren we al van kleins af aan en het is dan ook erg belangrijk om onze huid tegen de felle stralen van de zon te beschermen.

De laatste jaren wordt dit dan ook alleen maar belangrijker. De straling van de zon wordt feller en daardoor heeft deze ook meer impact op onze huid. Vandaar dat het belangrijker dan ooit is om jezelf te beschermen tegen de zon. Je doet dit vaak door jezelf in te smeren, bedekkende kleding aan te trekken, een hoedje of pet op te zetten en door op het heetste moment van de dag de schaduw op te zoeken. Maar niet alleen voor jouzelf is dit heel erg belangrijk, ook voor je baby. En waarschijnlijk is bescherming tegen de zon voor je baby zelfs wel het aller belangrijkst.

Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe zorg je ervoor dat jouw baby optimaal beschermt is tegen de straling van de zon? Welke maatregelen neem je en hoe zorg je er dus voor dat de huid van jouw baby beschermt blijft. Wij laten het je in deze blog allemaal zien zodat ook jij weet hoe je jouw baby het beste in de zomer kunt beschermen tegen de zon en verbranding.

De witte baby huid

Als jouw baby geboren wordt is zijn huidje nog heel licht, logisch ook het is nog geen zonnestralen gewend. Tegen de tijd dat jouw kleintje dus lekker naar buiten kan en het zonnetje gaat schijnen is het dan ook heel erg belangrijk om zijn huidje goed te beschermen. Als zijn huid namelijk zonder bescherming aan de zon zal worden blootgesteld dan kun je er zeker van zijn dat je baby heel erg zal verbranden met alle gevolgen van dien.

Het is dus belangrijk om de huid van je baby langzaam aan de zon te laten wennen. Op deze manier kan zijn huid met goede bescherming leren om zon te ontvangen en zal dit er uiteindelijk toe leiden dat je baby met zonnebrand ook een klein beetje kleur zal krijgen. Uiteraard mag je baby ook als hij een klein kleurtje heeft van de zon niet zonder zonnebrand in de zon zitten, dit kan dan alsnog zorgen voor verbranding!

Smeren smeren smeren

Het is dus heel erg belangrijk om de huid van je baby goed te beschermen tegen de zon. Op deze manier zorg je ervoor dat de huid van je baby beschermt blijft en niet zal verbranden. Dit beschermen kun je op een aantal manieren doen, de meest belangrijke is waarschijnlijk wel het smeren!

Zorg ervoor dat je jouw baby goed insmeert en dat hij dus ook goed beschermt is tegen de zon! Dit doe je met een goede zonnebrand crème met en factor die passend is voor je baby. Dan hebben we het dus over factor 50, dit lijkt heel hoog maar vergeet vooral niet dat de huid van je baby echt nog niks gewend is. Smeren met factor 50 is dus helemaal geen slecht idee.

Smeer je baby dus heel goed in en vergeet vooral zijn oortjes niet, ook plekjes als de knieholtes en de ellebogen zijn plekjes die je soms snel vergeet maar die wel ook heel belangrijk zijn om in te smeren, juist omdat deze plekken wat sneller verbranden!

En smeer je baby vooral ook meerdere keren per dag in. Het is het beste om steeds na iedere 4 uur opnieuw te smeren, op deze manier weet je zeker dat de zonnebrand crème zijn werk zal doen en je kleintje goed beschermt is! Houdt er wel rekening mee dat als je bijvoorbeeld in het water bent geweest met je baby de zonnebrand crème er afgespoeld kan zijn en dan is het wel aan te raden om tussendoor nog een keertje extra te smeren!

Maar smeren is dus het sleutelwoord om de huid van je baby te beschermen tegen de zon! Op deze manier kun je optimaal van het buiten zijn genieten en blijft het voor je baby ook leuk!

Een hoedje of een petje

Maar niet alleen verbranding door de zon is een risico voor je kleintje, ook een zonnesteek ligt op de loer als ze langere tijd in de zon verblijven. Dit geldt overigens ook voor volwassenen maar baby’s zijn hier net even wat gevoeliger voor! Daarnaast is de hoofdhuid van je baby ook erg gevoelig dus is het ook een heel goed idee om deze extra te beschermen tegen de stralen van de zon!

En dat doe je dus door een hoedje of een petje bij je kleintje op te zetten! Op deze manier bescherm je het hoofdje van je baby tegen de felle zon! Je voorkomt zo een zonnesteek maar je zorgt er ook meteen voor dat de hoofdhuid van je kleintje niet kan verbranden, wat wil je nog meer! Daarnaast staat het natuurlijk ook nog eens heel erg schattig een kleintje met een hoedje of een petje op! Het is al snel een heel vertederend gezicht natuurlijk!

Maar ondanks dat je het hoofdje beschermt tegen de zon door het dragen van een hoedje of een petje is het nog wel steeds aan te raden om niet te lang met je kleintje in de zon te zitten. Baby’s kunnen hier vaak toch wat minder goed tegen en probeer dus de felle zon te vermijden!

Onder moeders parasol

Veel beter is het om lekker met je baby onder een parasol of overkapping te zitten. Op deze manier zijn ze toch lekker buiten maar zitten ze niet in de felle zon en blijven ze dus goed beschermt! En dit is wel zo handig voor je kleintje!

Uiteraard snappen we ook dat je zelf wel graag lekker buiten zou willen zitten! Door lekker onder een parasol of overkapping te gaan zitten sla je twee vliegen in een klap. Je bent zelf toch lekker buiten en kunt genieten van het heerlijke weer en het zonnetje en daarnaast is je kleintje ook goed beschermt!

Voldoende drinken

Naast de buitenkant van ons lijf beschermen tegen de zon, moeten we ook de binnenkant goed beschermen tegen het warme weer! Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je kleintje voldoende vocht binnenkrijgt, zeker op warmere dagen. Doordat je baby al snel zweet raakt hij op deze manier veel vocht kwijt, het is erg belangrijk om te zorgen dat dit in balans blijft en dat je dit op tijd weer aanvult bij je baby.

Geef hem dan ook gerust meer drinken dan je normaal zou doen, vaak is het zo dat je kleintje zelf wel aangeeft waar hij behoefte aan heeft. Maar zorg in ieder geval voor meer dan de normale dagelijkse hoeveelheid!

Vaak is een baby natuurlijk de fles of de borst gewend, maar met dit warme weer kun je ook prima water aanbieden, dit hangt wel een klein beetje van de leeftijd af want onder de 4 maanden is dit nog niet zo goed en kun je het beter bij extra melk houden! Maar daarna is het prima om naast de voedingen ook water aan te bieden, op deze manier kan je kleintje gelijk een beetje aan de smaak wennen!

Vooral heel veel genieten

Zoals je kunt lezen is het dus heel erg belangrijk om je kleintje goed te beschermen tegen de zon! Hun huidje is nog zo teer en zal heel snel verbranden! Gelukkig kun je er op heel veel manieren voor zorgen dat jouw kleintje minder last van de zon heeft en er enkel de voordelen van zal ervaren!

Zorg voor goede bescherming en zorg er vooral voor dat je jouw kleintje vaak genoeg insmeert, zorg daarnaast voor een petje of hoedje en vermijd het om met je baby in de zon te zitten. Op deze manier is jouw kleintje goed beschermt en kunnen jullie toch heerlijk van het mooie weer genieten! En hoe fijn is dat wel niet, uiteindelijk is het namelijk ook voor je baby heel goed om lekker buiten te zijn. De frisse buitenlucht is erg gezond voor het lichaam en met name ook de longen van je kleintje. En daarnaast horen we ook vaak terug dat baby’s in de nacht een stuk beter slapen als ze op de dag lekker buiten zijn geweest, en dat is natuurlijk wel heel mooi meegenomen!