Baby

Hoe richt je een speelhoek in?

Speelgoed Inrichten

Ben je de trotse ouder van één of meerdere jonge kinderen? Dan kun je je alvast op gaan maken voor veel bezoekjes aan de zandbak, aan de speeltuin en aan het zwembad. Helaas is het niet altijd mogelijk om even lekker naar buiten te gaan. Op die momenten is het echter ook zaak om jouw kinderen op een leuke manier te vermaken. Hoe je dat kunt doen?

Nou, je kunt er onder meer voor kiezen om een speelhoek in jouw huis te creëren. Met een speelhoek weet je eigenlijk een super leuke plek voor jouw kind(eren) te creëren. Jouw kind is hierdoor in staat om zichzelf perfect te vermaken, terwijl het voor jou ook super is om met jouw kind in deze speelhoek te gaan spelen.

Heb je wel oren naar een speelhoek in jouw huis? Dan vind je in dit artikel alle belangrijke informatie. Als je een speelhoek in jouw huis wilt gaan creëren, moet je met de nodige zaken rekening houden. Ook is het aan te raden om een goede voorbereiding te treffen. Hoe je uiteindelijk de speelhoek in kunt richten? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel terug!

Voor het inrichten van een speelhoek heb je uiteraard ook speelgoed en meubels nodig. Voor de aanschaf van allerlei baby-artikelen ben je bij Babynow.nl in ieder geval aan het juiste adres. Check zeker eens ons uitgebreide assortiment en schaf de juiste producten voor jouw kleine wonder aan!

Waar ga je de speelhoek creëren?

Heb je in jouw huis nog een loze hoek? Of weet je niet zo goed wat je met die ruimte onder de trap aan moet? De ruimte onder de trap is mogelijk een interessante plek voor de speelhoek.

Voordat je de speelhoek kunt gaan creëren, dien je in eerste instantie een geschikte plek te vinden. Bekijk goed de inrichting van jouw huis en ga daarbij op zoek naar een geschikte plek voor de speelhoek. Let hierbij vooral op loze hoeken, loze ruimtes en dus de ruimte onder de trap.

Als je een speelhoek wilt gaan creëren, moet je uiteraard altijd op de veiligheid letten. Dit begint ook al direct bij het bepalen van de juiste plek voor de speelhoek. Let op dat er bij deze plek geen scherpe punten zijn of dat jouw kind nergens tegen aan kan vallen.

Denk je de juiste plek in jouw huis gevonden te hebben? Dan kun je direct gaan beginnen met het aanschaffen van de juiste producten; met die producten kun je de speelhoek in jouw huis volledig naar wens in gaan richten. Lukt het je vooralsnog niet om een geschikte plek in jouw huis te vinden voor de speelhoek? Doe dan zeker ook inspiratie op via het internet. Allerlei ouders delen via het internet de door hun gecreëerde speelhoek; mogelijk kun je daar de juiste inspiratie mee op doen.

Lukt het jou vervolgens nog niet om een geschikte plek te creëren? Dan kun je eventueel ook nog naar een plek op de eerste verdieping kijken. In een ideale wereld is de speelhoek altijd op de begane grond te vinden, maar je kunt uiteraard een uitzondering maken. Let in ieder geval altijd héél goed op de voorbereiding.

Voor welk speelgoed kies je?

In een speelhoek is jouw kind in staat om zichzelf prima te vermaken. Bovendien leent een speelhoek zich perfect voor jou om je samen met jouw baby te vermaken. Om dat te kunnen doen, moet je uiteraard wel het juiste speelgoed voor jouw baby aanschaffen.

Bepaal daarom allereerst naar wat voor soort speelgoed jouw voorkeur uit gaat. Wil je bijvoorbeeld jouw kind het een en ander bijleren? Of wil je dat jouw kind zich met een super leuke treinbaan kan vermaken? Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je de speelhoek vorm gaan geven.

Het advies is hierbij om de speelhoek altijd duurzaam in te richten. Wat we hiermee bedoelen? Nou, jouw kind wordt ouder en ouder, waardoor zijn/haar voorkeuren en wensen ook veranderen. Als je jouw speelhoek duurzaam hebt ingericht, kun je jouw speelgoed continue aan blijven passen. Daarmee weet je de speelhoek dus continue aantrekkelijk én leuk te houden voor jouw kind.

Voor welke materialen kies je?

Bij elke speelhoek is het van belang om veel aandacht aan de veiligheid te besteden. Let daarom op met uitstekende hoeken, met zware voorwerpen en aanverwante gevaarlijke producten voor jouw kind. Zorg er daarnaast ook voor dat je alleen de juiste materialen in de speelhoek gebruikt. Kies bij voorkeur voor materialen die je makkelijk schoon kunt maken; een ongeluk zit immers in een speelhoekje in een klein hoekje.

Ondertussen moet je ook nog rekening houden met de uitstraling van de speelhoek. Dit is met name van belang als je gekozen hebt voor een speelhoek in bijvoorbeeld jouw woonkamer. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat de uitstraling van de speelhoek in dat geval aan moet sluiten op de rest van de uitstraling van jouw woning. Dat weet je te bereiken door de juiste materialen in combinatie met de juiste kleuren te gebruiken.

Kleed de speelhoek leuk aan

Heb je de juiste plek in jouw huis gevonden voor de speelhoek? Heb je ook al het juiste speelgoed voor jouw kind in huis gehaald? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: de speelhoek voor jouw kind leuk aan te kleden. Hiermee weet je de speelhoek niet alleen fraaier te maken, maar je accentueert hier ook direct de speelhoek mee. Hierdoor weet jouw kind zijn/haar speelhoek direct te herkennen; het is voor hem/haar daardoor ook direct duidelijk dat dit echt zijn/haar hoekje is.

Het mag duidelijk zijn; het inrichten van een speelhoek is niet super makkelijk. Als je je hiermee bezig gaat houden, is ons advies om sowieso goed de veiligheid in de gaten te houden. Zorg daarnaast voor duurzame materialen, durf te investeren in het beste speelgoed en laat jouw kind daardoor ontzettend genieten. Ondertussen kun jij ook nog genieten van de leuke speelhoek; er is immers niks leuker dan met jouw kind lekker spelen!

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]