Baby

Hoe vind je de ideale buggy?

hoe vind je de ideale buggy

Ben je een kersverse ouder? Of verwacht je op korte termijn dat jij of jouw vrouw gaat bevallen? Dan is het zaak om allerlei benodigdheden in huis te gaan halen. Je kunt hierbij denken aan knuffels, aan kleding, aan een autostoeltje én aan een buggy.

Als je een buggy uit wilt gaan kiezen, sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod is namelijk ongekend uitgebreid, waardoor het maken van een uitgebreide vergelijking pure noodzaak is. Alléén door een juiste vergelijking te maken, kun je voor jezelf de juiste keuze maken. Jij bent niet de enige die van deze keuze geniet, maar ook jouw baby. Je wilt uiteraard het beste voor jouw baby hebben, dus durf ook te investeren in een goede buggy! Daar komen we later in dit artikel graag nog even op terug.

Is de aanschaf van een buggy noodzakelijk?

Nou, het aanschaffen van een buggy is niet zozeer noodzakelijk. Je kunt immers ook met jouw baby zonder buggy leven, maar dan ben je wel heel beperkt in je doen en laten. Mede daarom kunnen wij concluderen dat het hebben van een buggy eigenlijk wel onmisbaar is.

Sowieso brengt een buggy de nodige voordelen met zich mee. Deze voordelen zetten wij graag voor je op een rijtje:

  • Een buggy is relatief licht. Dit is met name een belangrijk voordeel ten opzichte van een kinderwagen. Een kinderwagen is ook een ideaal vervoersmiddel voor jouw baby, maar is vaak een stuk groter. Juist doordat een kinderwagen een stuk groter is, is de kinderwagen ook een stuk zwaarder. Je kunt in dat geval beter kiezen voor een lichtere buggy.
  • Een buggy is relatief voordelig. Ook is het een feit dat je voor een buggy minder diep in de buidel hoeft te tasten dan voor een kinderwagen. Voor een paar honderd euro heb je eigenlijk al de beste buggy van dit moment. Als je graag iets minder geld uit wilt geven, is dat ook mogelijk.
  • Je hebt de keus uit veel soorten buggy’s. Een buggy is niet zomaar een buggy. Nee, in de afgelopen jaren zijn er allerlei soorten buggy’s op de markt gebracht. Zo kun je kiezen voor buggy in allerlei kleuren, maten en stijlen.

Wil je optimaal van deze voordelen genieten? Daarvoor ben je bij Babynow.nl sowieso aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste buggy’s. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze, terwijl de prijzen in ons aanbod relatief laag liggen. Zoals we hierboven al steleden, kun je voor een relatief klein bedrag al een prima buggy aanschaffen.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden?

Is het zo dat een buggy voor elke baby een ware aanrader is? Nou, je moet wel even goed rekening houden met het comfort van een buggy. Ten opzichte van een kinderwagen is een buggy namelijk een stuk minder comfortabel. Mocht je lange tochten met jouw kind willen maken, doe je er daarom verstandig aan om een kinderwagen te gebruiken. Voor de kortere tochten is een buggy juist een stuk handiger; onder meer door het gewicht en het feit dat je de buggy in kunt klappen.

Verder moet je ook rekening houden met de demping van de buggy. In een buggy ligt een baby namelijk een stuk lager dan een kinderwagen. Juist door het relatief lage zitvlak heeft een baby met een stuk minder demping te maken. Ook dit is één van de redenen waarom je een buggy het beste niet voor een lange wandeltocht kunt gebruiken.

Hiermee zijn we eigenlijk wel direct al bij het laatste nadeel aangekomen. Op basis van deze voor- en nadelen kunnen wij dan ook maar één ding concluderen: de aanschaf van een buggy is zéker aan te raden. Als jij ook graag een buggy aan wilt schaffen, ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel bespreken wij immers hoe je de beste buggy voor jouw baby kunt vinden.

Hoe oud is jouw baby?

Ben je van plan om een nieuwe buggy aan te schaffen? Als je ons aanbod van buggy’s bekijkt, zie je al direct dat je uit heel veel soorten buggy’s kunt kiezen. Binnen dit aanbod valt op dat heel veel buggy’s verstelbaar zijn; juist daardoor is ideaal dat je jarenlang van slechts één buggy kunt genieten.

Maar, let wel op. Is jouw baby op dit moment nog geen 6 maanden of ouder? Dan is het advies om géén buggy te gebruiken. Je kunt de buggy uiteraard wel alvast aanschaffen, maar het advies is om de buggy nog even links te laten liggen. Pas als jouw baby pakweg 6 maanden oud is, kun je met jouw baby gebruik gaan maken van de buggy.

Naar welk soort buggy gaat jouw voorkeur uit?

Als je een perfecte buggy aan wilt schaffen, moet je een goede vergelijking maken. Dit doe je vooral door jouw wensen op een rijtje te zetten en vervolgens naar alle soorten buggy’s te kijken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij de verschillende soorten buggy’s op een rijtje gezet:

  • Duobuggy: wil je graag twee baby’s tegelijkertijd in één buggy willen stoppen? Dat is mogelijk als je voor een duobuggy kiest. Een duobuggy is overigens vaak ook nog een stukje breder dan een tweelingbuggy.
  • Tweelingbuggy: als je een tweelingbuggy hebt, is dit een ideale variant. Jouw twee baby’s kunnen in dat geval op een aangename in één buggy plaatsnemen.
  • Paraplubuggy: als je met de buggy op reis wilt gaan, is een paraplubuggy ideaal. Deze buggy kun je moeiteloos inklappen, waarna je ‘m bijvoorbeeld in de auto of het vliegtuig mee kunt nemen.
  • Lichtgewicht buggy: wil je graag zo min mogelijk last van de buggy hebben? Dan kun je wellicht het beste voor een lichtgewicht buggy kiezen.
  • Design buggy: dit zijn eigenlijk de buggy’s uit de top van de markt. Deze buggy’s zijn luxe, zien er waanzinnig tof uit en zijn daardoor vaak ook iets duurder.

Naar welk soort buggy gaat jouw voorkeur uit? De keuze is aan jou. Maak in ieder geval een goede vergelijking én zet jouw wensen op een rijtje. Dat is eigenlijk de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven.

Comfort

Wij raden je aan om goed naar het comfort van jouw baby te kijken. Hoe je dat kunt doen? Dat doe je onder meer door kritisch naar het zitvlak van de buggy te kijken. Is dit zitvlak comfortabel? Is dit zitvlak van een fijn materiaal vervaardigd? En heeft jouw baby voldoende ruimte in/op de buggy?

Wendbaarheid & wielen

Tevens raden wij je aan om goed naar de wielen van een buggy te kijken. Je kunt namelijk kiezen tussen luchtbanden en normale banden kiezen. De luchtbanden zijn met name geschikt voor in bijvoorbeeld het bos of op het strand.

Let daarnaast ook goed op het soort wiel. Betreft het bijvoorbeeld een buggy met 4 zwenkwieltjes? Of gaat het om een buggy met 2 zwenkwieltjes en twee rechte wieltjes? Het is aan jou om te bepalen wat je prettig vindt en waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Verstelbaarheid

Wil je het graag zo comfortabel mogelijk voor jouw kind maken? Dan is het wenselijk dat je de buggy op meerdere manieren kunt verstellen. Zo is het bijvoorbeeld ideaal als je de rugleuning geheel naar wens kunt verstellen. Daarmee weet je in ieder geval zéker dat jouw baby heerlijk in de buggy kan zitten of kan liggen.

Design

Uiteraard is het ook zaak om goed naar het design van de buggy te kijken. Kies jij hierbij voor een buggy met een opvallende kleurstelling? Of heb je liever een buggy in bijvoorbeeld het zwart of in het grijs? De keuze is aan jou. Let in ieder geval niet alleen op de kleur, maar ook op de algehele vormgeving. Zo zien sommige buggy’s er echt heel stijlvol uit, terwijl andere buggy’s een stuk robuuster zijn. Het is aan jou om te bepalen naar welk design en vormgeving jouw voorkeur uitgaat.

Accessoires

Ook raden wij je aan om goed naar eventuele accessoires te kijken. Zo is het bijvoorbeeld handig als je een omkeerbare duwbeugel hebt. In dat geval is het mogelijk dat jouw baby ook af en toe naar de andere kant kijken; wel zo leuk voor hem of haar.

Een ander populair accessoire is een verstelbare voetensteun. Met dank aan een dergelijke voetensteun maak je nóg comfortabeler voor jouw baby. Ook een regenhoes, een parasol, een extra kap, een bagagemand of een voetenzak zijn populaire accessoires.

Kwaliteit

Wil je graag jarenlang van jouw buggy genieten? Dan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een hoogwaardige buggy. Alle buggy’s die je in ons aanbod kunt vinden, zijn zogeheten hoogwaardige buggy’s. Dát komt doordat wij louter met de beste merken samenwerken. Ons advies is dan ook om áltijd te kiezen voor een buggy van een gerenommeerd merk.

Prijskaartje

Tot slot is het ook belangrijk om naar het prijskaartje te kijken. Hoeveel geld wil je aan jouw nieuwe buggy uitgeven? In onze ogen kun je maar beter nét iets meer geld uitgeven, zodat je echt een buggy hebt die aan jouw wensen voldoet. Bovendien merk je dat in veel gevallen ook terug aan de kwaliteit van de buggy!

Slotwoord

Ben jij op zoek naar een nieuwe buggy? Daarvoor zit je bij Babynow.nl dus direct goed. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste buggy’s! Zet direct jouw wensen op een rijtje, volg de tips uit dit artikel op en kom in actie. Van de aanschaf van een goede buggy ga je zéker geen spijt krijgen!

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]