Baby

Ideeën om het geslacht van je baby bekend te maken

ideeën om het geslacht van je baby bekend te maken

Wie kent het tegenwoordig niet; een gender reveal party. Het wordt steeds bekender en steeds populairder bij de vrouwen die zwanger zijn. Dit is officieel afkomstig uit Amerika maar is de oceaan overgevlogen en bij ons in Nederland terecht gekomen. Het doel van een gender reveal party is om op een leuke manier het geslacht van de baby bekend te maken aan familie en vrienden. Het is afhankelijk van jouw eigen voorkeur wie je bij dit moment allemaal aanwezig wil hebben. Wil je nou ook op een leuke manier het geslacht bekend gaan maken maar weet je even niet op welke manier? Speciaal daarom worden hier tien ideeën gedeeld op welke manier het geslacht van de baby bekend gemaakt kan worden.

Wil je als ouder zijnde nou ook pas op de gender reveal party erachter komen wat het geslacht is van de baby? Dan zijn daar ook verschillende mogelijkheden voor. Ook daar wordt op een later moment in deze blog op teruggekomen.

Taart

Een eerste optie om het geslacht van de baby bekend te maken is door middel van een taart. Dit is misschien wel op het moment een van de bekendste manieren om het geslacht te onthullen. Een leuke bijkomstige naam hiervoor is dan ook de geslachtstaart.

De geslachtstaart is een mooie, versierde taart waarbij de buitenkant van de taart nog niks over het geslacht van de baby verteld. Vaak zal de buitenkant zowel de roze als blauwe kleur hebben, zodat je echt nog geen idee hebt wat het geslacht is. Pas wanneer de taart aangesneden wordt, kom je erachter wat het geslacht is doordat de binnenkant een bepaalde kleur heeft. Niet geheel verrassend heeft de taart bij een meisje een roze vulling en bij een jongen een blauwe vulling.

Mocht je als ouder zijnde nou ook pas op het moment van de gender reveal party er pas achter willen komen wat het geslacht is van jullie kleine wondertje dan kan je aan de gynaecoloog vragen of hij of zij het geslacht op een briefje wil schrijven en in een envelopje wil doen. Dit envelopje kan je dan aan een plaatselijke bakker geven en vragen of hij of zij een taart kan maken voor jouw feestje waarop je het geslacht bekend wil maken.

Echoscopist

Het uitnodigen van een echoscopist is nog niet zo’n bekende manier dus op dit moment nog wel een heel bijzondere en originele manier. Wanneer je een echoscopist uitnodigt dan kan je live met je familie en vrienden de echo bekijken waarop het geslacht gezien is en dus ook bekend gemaakt wordt.

Een echoscopist is eigenlijk een verloskundige die aan huis komt om een echo te maken waarop hij of zij gemakkelijk ziet wat het geslacht is. Mocht je deze mogelijkheid niet hebben dan kan je aan de genodigden het filmpje van de 20 wekenecho laten zien waarop je de verloskundige kan horen dat zij het geslacht aangeeft.

Ballon met confetti

Een andere populaire manier is door gebruik te maken van een confetti ballon. Dit is een ballon die gevuld is met confetti. De kleur van de confetti laat zien wat het geslacht van de baby is. Roze confetti is een meisje en blauwe confetti is een jongen. Zodra de ballon lek geprikt wordt, wordt de confetti zichtbaar waardoor je snel weet wat het geslacht nou is. Ook dit is een hele leuke manier om het geslacht bekend te maken. Tot het allerlaatste moment blijft dit natuurlijk spannend en je hebt een soort special effect doordat de confetti in de lucht aanwezig is en daalt naar de grond.

Koekjes

In plaats van de geslachtstaart kan je dit ook doen door middel van koekjes. Dit is ook een leuke manier om uiteindelijk het geslacht bekend te maken. De bovenkant van de koekjes kunnen een neutrale kleur hebben of juist verschillende koekjes waarbij de kleuren roze en blauw gemengd worden. Uiteindelijk zal de vulling van de koekjes laten zien wat het geslacht van het kleine wondertje is.

Dit soort koekjes kan je gemakkelijk zelf maken door gebruik te maken van kleurstoffen. Mocht je zelf nou niet zo lang in de keuken willen staan of zelf ook pas op de gender reveal party erachter willen komen wat het geslacht is dan kan je dit hetzelfde aanpakken zoals uitgelegd is bij de geslachtstaart. Het briefje waarop het geslacht staat kan gegeven worden aan de plaatselijke bakker zodat hij of zij jou kan voorzien van de juiste koekjes.

Ballonnen in een doos

Naast een ballon met confetti is er nog een mogelijkheid met ballonnen. Zo kan je allemaal ballonnen in een grote doos doen. Het antwoord op de vraag wat het geslacht is van de baby zit dan dus in de doos. Als het moment daar is om het geslacht bekend te maken dan kan je de doos openen en vliegen de ballonnen eruit. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat de ballonnen gevuld zijn met helium, waardoor de ballonnen ook daadwerkelijk de doos uit vliegen. Uiteindelijk bepaalt de kleur van de ballonnen wat het geslacht is van jullie kleine wondertje.

Kauwgombal

Op zo’n dag als bij een gender reveal party sta je als ouder zijnde natuurlijk sowieso al in het middelpunt maar wil je dit nou nog iets groter maken dan dat het is dan is dit misschien een geschikte manier voor jullie. Zo kan je op het feestje allebei in het midden gaan zitten met alle familie en vrienden om jullie heen. Jullie kunnen vervolgens een kauwgompje gaan eten en een bel gaan blazen met het kauwgompje. Ook hierbij bepaalt de kleur van de kauwgombel wat het geslacht van jullie kindje is.

Mocht je nou niet zo’n groot feest willen organiseren dan is het ook mogelijk om dit op een andere manier te regelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is eigenlijk iemand die foto’s van jullie kunnen maken en een roze en blauwe kauwgombal. Als je dit hebt dan is het eigenlijk heel makkelijk. Allebei neem je een eigen kauwgombal. De ene de roze en de andere de blauwe. De eerste foto die gemaakt wordt is jullie samen met de eigen kauwgombal in de hand. Vervolgens kunnen jullie de bal in jullie mond stoppen en van de kauwgom een bel blazen. De ene bel zal dan dus roze zijn en de andere bel is dan blauw. Maak ook van dit moment waarop je de kauwgombellen ziet een foto. Vervolgens dient één van jullie de kauwgombel van de ander kapot te slaan. Dit moment dient ook vastgelegd te worden en de kleur kauwgombel die overblijft laat zien wat het geslacht van jullie kleintje is.

Deze fotocollage van drie foto’s kan je gemakkelijk naar familie en vrienden sturen. Op deze manier hoef je geen groot feest te organiseren maar maak je wel op een originele manier aan jullie familie en vrienden bekend wat het geslacht is van jullie baby!

Rookbom

Een andere manier waarop je het geslacht van je baby bekend kan maken is door gebruik te maken van een rookbom. Deze manier wordt ook redelijk vaak gebruikt dus wellicht heb je dit al eens voorbij zien komen. Wanneer je een rookbom openmaakt dan komt er rook vrij en de kleur van die rook laat dus zien wat het geslacht van jullie baby is.

Deze manier kan je laten vastleggen door een fotograaf, een familielid of een vriend. De foto’s met de kleur rook kan je dan rondsturen naar iedereen die je wilt, zodat het bekendmaken van het geslacht niet om een heel feest vraagt. Mocht je nou wel een groot feest willen en echt een gender reveal party georganiseerd hebben dan kan je ook gebruik maken van zo’n rookbom en op het feestje zelf de rookbom openen.

Schoentjes

Een originele manier die nog niet heel vaak voorkomt is door het geslacht bekend te maken door een extra paar schoentjes op de deurmat te plaatsen. Deze schoentjes laten vervolgens zien wat het geslacht van de baby is. Als je echte meisjes schoenentjes hebt gekocht dan weet iedereen al voldoende. Dit geldt ook voor wanneer je schoentjes hebt gekocht voor een jongetje.

Aan deze schoentjes kan je dan bijvoorbeeld ook nog een roze of een blauwe ballon hangen, zodat het nog iets duidelijker is wat het geslacht worden. Deze manier kan zowel door middel van een foto als door gewoon op de gender reveal party te laten zien.

Bruistablet

Dan is er nog een manier die nog niet heel populair is dus juist heel origineel wanneer je hier gebruik van gaat maken. Deze manier houdt in dat je door middel van een bruistablet het geslacht van jullie baby bekend maakt. Er bestaan namelijk speciale bruistabletten die het drankje kunnen laten verkleuren. Dit kan in de kleur roze of in de kleur blauw.

Voor een mooi effect kan je allemaal champagneglazen met water vullen. Vervolgens geef je iedereen op de gender reveal party zo’n champagneglas én een bruistablet. Op het moment dat je gaat aftellen van 3 naar 0 kan iedereen bij de 0 het bruistablet in het champagneglas doen. Het water zal verkleuren naar roze of blauw en dan weet je genoeg. Door de champagneglazen geef je hier een extra leuk effect aan.

Cupcakes

Tot slot is er nog een andere manier die aansluit op de taart en de koekjes. De taart en de koekjes kan je natuurlijk ook inruilen voor heerlijke cupcakes. Ook de inhoud van de cupcakes laat dan zien wat het geslacht is van jullie baby. En net zoals bij de taart en de koekjes kan je dit ook aan de plaatselijke bakker vragen of hij of zij dit voor jullie kan regelen.

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]