Baby

Je baby veilig in de tuin laten spelen

pexels filipe leme 2760338

Nu het zomer is genieten we allemaal graag zoveel mogelijk van het warme weer. Ook voor kinderen is dit heel erg fijn en ze zijn dan ook vaak zo veel mogelijk buiten. En zelfs je baby vindt het vaak prettig om buiten te zijn en de frisse lucht in te ademen en zich te verwonderen over alle kleuren, geuren en geluiden buiten. Alles is nieuw dus je kunt je wel voorstellen dat dit voor je baby heel erg bijzonder is!

 

Veel ouders nemen hun baby dan ook graag lekker mee naar buiten en dat is natuurlijk ook heel erg begrijpelijk, op deze manier kun je namelijk lekker buiten genieten van het buiten zijn terwijl je baby lekker bij je is. Wel is het soms even zoeken voor ouders hoe je dat nu precies aanpakt, lekker buiten zijn met je baby. Als je baby net een paar weken of maanden oud is dan is het vaak vrij makkelijk. Je baby doet nog niet zoveel en je kunt hem vaak lekker in de kinderwagen buiten naast je neer zetten. Maar als je baby toch wel een beetje richting een jaar gaat dan kan het opeens een heel ander verhaal worden. Opeens wil je baby dan namelijk dingen gaan beleven en zien en dan kan het erg lastig zijn om je baby zoet te houden in de kinderwagen. Het is dan vaak beter om ook te zorgen dat je baby een beetje kan spelen.

 

Maar hoe pak je dat nu precies aan? Hoe zorg je er nu voor dat je baby spelen kan en dat het toch veilig is. En uiteraard wil je zelf natuurlijk ook graag een beetje je handen vrij hebben en genieten van het lekkere buiten zijn. in deze blog zetten wij dan ook de beste tips voor je op een rijtje om je baby lekker buiten te laten spelen. Op deze manier kunnen jullie allemaal zonder zorgen van het buiten zijn genieten!

 

Lekker naar buiten

 

Als het zonnetje schijnt en het droog is dan kan het al snel heel lekker zijn buiten en aangenaam qua temperatuur. En dan is het natuurlijk ontzettend fijn om lekker naar buiten te gaan met je baby. Dit is niet alleen heel erg prettig maar ook nog eens gezond! Wel is het aan te raden om er echt voor te zorgen dat de temperatuur aangenaam is zodat je baby het niet te snel koud zal krijgen. Zeker als ze zo klein zijn dan kunnen ze nog best vatbaar zijn dus daar dien je natuurlijk wel even rekening mee te houden.

 

Maar als het dan enigszins kan is het heerlijk om even lekker naar buiten te gaan! Je kunt dan genieten van het lekkere zonnetje en wat is er nu fijner dan lekker met je kindje in de buitenlucht te zijn.

 

Let wel ook qua kleding goed op de temperatuur. Kleed je baby niet te koud maar ook zeker niet te warm. Dit kan namelijk soms zelfs gevaarlijker zijn dan een te houd geklede baby. Een baby kan namelijk nog niet zo goed zijn warmte kwijt, vandaar dat het belangrijk is om je baby precies goed te kleden zodat je hem hierbij helpt. Als je baby te warm is aangekleed ontstaat het risico op warmte stuwing met alle risico’s van dien en dat wil je natuurlijk liever voorkomen!

 

Kleed je baby daarom zoals je jezelf zou kleden bij een bepaalde temperatuur. Niet te warm en niet  te koud. Uiteraard moet je een pasgeboren baby wel iets warmer aankleden omdat die zichzelf nog minder goed warm kunnen houden. Als je zeker wil weten of jouw baby het niet te warm of te koud heeft dan is het ook nog een handige tip om even in het nekje te voelen. Als dit aangenaam aanvoelt is het prima maar voelt dit te warm of te koud of is het heel erg zweterig dan weet je dat je iets moet veranderen en dat je baby het te warm of te koud heeft.

 

Kijk ook vooral uit met een dekentje over je baby heen. Check altijd even of het ook onder de deken niet te warm wordt en of je baby het nog aangenaam heeft. En tot slot nog een belangrijke tip, veel mensen hangen een doek of deken over de kinderwagen kap heen als hun baby hierin buiten ligt te slapen. Dit heeft als doel om dan het zonlicht tegen te houden zodat de baby lekker kan slapen. Hoe fijn dit ook lijkt wij raden het toch ten zeerste af om te doen. Dit zorgt er namelijk voor dat je baby veel te weinig zuurstof binnen krijgt in de kinderwagen bak met alle gevolgen van dien. Veel beter kun je de kinderwagen dan zo keren dat hij afgekeerd staat van de zon of met een parasol werken. Op deze manier hou je ook het zonlicht tegen zonder risico!

 

Een speelplek buiten

 

Uiteraard is je baby niet alleen maar lekker aan het slapen buiten maar wil hij ook wat zien en doen. Zeker als hij al een half jaar oud is of ouder. Wat je dan heel goed kunt doen is de box buiten zetten onder een parasol. Heel veel mensen hebben tegenwoordig een box met wieltjes eronder en het is enorm handig om hem vervolgens naar buiten te rijden mocht het natuurlijk door je tuindeur heen passen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het ook nog een hele handige tip zijn om hiervoor een campingbedje te gebruiken. Deze kunnen namelijk prima dienstdoen als box, en zijn wat makkelijker om buiten te zetten doordat je ze ook op kunt vouwen.

 

Je zet ze heel makkelijk buiten neer, je legt er wat speelgoed in en dan is de speelplek klaar voor je baby. Op deze manier kunnen ze geen kant op en geniet je toch met elkaar van de buitenlucht. Wel is het belangrijk om de box altijd in de schaduw te zetten, het is namelijk heel slecht voor je baby om in de volle zon te zitten.

 

Ook is het wel belangrijk om er goed op te letten dat er geen insecten bij je baby kunnen komen. Dit kan flink vervelend zijn en zelfs ook gevaarlijk. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je baby geprikt zal worden door een wesp! Het kan dan een hele handige tip zijn om een klamboe of een netje over de box of het campingbedje te spannen zodat insecten er niet meer bij kunnen. Een andere optie is om heel erg goed op te letten maar dan kun je alsnog zelf niet zo goed ontspannen.

 

De boel verkennen

 

Een baby gaat op een bepaalde leeftijd graag op ontdekking. Alles om ze heen is nieuw en ze kunnen niet wachten om de wereld te ontdekken. Ontzettend leuk natuurlijk maar lang niet altijd even handig. En zeker buiten niet. In de tuin ligt er namelijk overal risico op de loer. Zo kan het namelijk een gevaar zijn als je baby nog alles in zijn mond stopt. Je kunt jezelf namelijk wel voorstellen wat er gebeurd als je baby plantjes of steentjes in zijn mond stopt. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

 

Vandaar dat het dan ook over het algemeen niet zo handig is om je baby te laten kruipen buiten. Soms kan het wel zo zijn dat je bijvoorbeeld een lekker stukje kunstgras in je tuin hebt en hier kan het wel weer juist heel handig zijn om je baby even lekker op te laten kruipen. Je baby kan hier namelijk weinig kwaad mee en zich niet bezeren. Daarnaast is het gras vaak lekker zacht dus vormt het juist een fijne ondergrond om even lekker op te kruipen. Zo kan je baby toch lekker zijn energie kwijt en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Lekker naar buiten met je baby

Zoals je ziet kun je heerlijk lekker buiten genieten met je baby, dit kun je op veel verschillende manieren doen en het is vooral heel fijn om allebei lekker buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht! Met een lekker zonnetje erbij is het feest helemaal compleet! Let wel op de volgende punten, zorg dat je baby aangenaam is aangekleed. Dus niet te warm en niet te koud, zorg ervoor dat als je kleintje in de box buiten speelt dat deze box niet in de volle zon staat en dat er geen insecten bij kunnen komen en zorg er tot slot voor dat als je baby al gaat kruipen buiten dat dit veilig kan en let extra goed op!

 

Als je hier allemaal rekening mee houdt staat niks een heerlijke zomerdag in eigen tuin meer in de weg! Het genieten kan beginnen en zo kun je toch heerlijk buiten zijn met je baby zonder dat je hier ogen in je rug voor nodig hebt. Veiligheid staat voorop en met deze handige tips maak je het jezelf net een  beetje makkelijker en dus ook een stuk relaxter en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!