Baby

Met je baby een lange auto reis maken

pexels pixabay 35967

De vakanties staan weer voor de deur en de zomer komt er weer aan. Voor veel mensen is dit dan ook het moment dat ze lekker op vakantie gaan! Soms blijven ze dichtbij huis en soms gaan ze wat verder weg. Als je een baby hebt kan het best iets zijn waar je eerst eens even goed over na moet denken. Als je namelijk met je baby op reis gaat dan vergt dit wel wat meer voorbereiding.

Uiteraard zijn er verschillende manieren om op reis te gaan, zo kun je ervoor kiezen om te vliegen naar je vakantiebestemming maar een lange auto reis behoort ook tot de mogelijkheden. En daar gaan wij je vandaag meer over vertellen. Want hoe pak je dat nu aan een lange auto reis met je baby? Wat neem je allemaal mee? Hoe zorg je ervoor dat je baby zoet blijft onderweg en hoe verzorg je jouw baby op andere plekken?

In deze blog laten we al deze onderwerpen voorbij komen en vertellen wij je graag onze tips voor een lange auto reis met een baby zodat ook jij straks met een gerust gevoel op weg kunt gaan en in alle rust op je vakantie bestemming aan zal komen!

Hoera we gaan op vakantie

Heel veel mensen kijken er het hele jaar naar uit, het moment dat ze op vakantie gaan! De koffers worden gepakt en ze vertrekken naar hun bestemming, soms is deze dichtbij en soms wat verder weg. Maar een ding is zeker het is altijd een plek waar we met veel plezier naartoe gaan! Zeker als we met een baby op vakantie gaan is een goede voorbereiding wel heel belangrijk en daar beginnen we dan ook mee.

Als je kiest om een langere auto reis met je baby te maken dan is het wel handig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee zorg je ervoor dat jij zo ontspannen mogelijk aan je reis kunt beginnen en dit heeft natuurlijk alleen maar voordelen!

Maar hoe doe je dat dan zorgen voor een goede voorbereiding, dat is gelukkig een stuk makkelijker dan je misschien denkt. Ten eerste is het heel fijn om de route alvast te bekijken. Kijk dan vooral naar hoe lang je er over zal doen en zoek alvast plekken op waar je zou kunnen stoppen. Ook moet je beslissen of je de route in een dag gaat rijden of dat je ervoor kiest om een overnachting toe te voegen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de route maar ook van hoe jouw kindje het in de auto doet. Als je bijvoorbeeld al weet dat jou kindje altijd erg onrustig is in de auto dan kan het slim zijn om de routes in kleinere delen op te delen zodat je zeker weet dat het goed blijft gaan onderweg. Niemand heeft er namelijk wat aan als je urenlang met een huilende baby in de auto zit.

Kijk dus van tevoren goed naar de route en bedenk hoe lang je erover wil doen en hoe lang je per keer wil rijden. Ook kun je alvast kijken naar plekken waar je eventuele tussenstops zou kunnen maken. Kun je er je baby verschonen? Is er gelegenheid om iets te eten en drinken te kopen. Dit zijn allemaal zaken die je van te voren uit kunt zoeken zodat je goed beslagen te ijs komt en onderweg niet ineens voor verassingen komt te staan. We kunnen dus met recht wel stellen dat een goede voorbereiding het halve werk is.

Wat nemen we allemaal mee

Als de route bepaald is en je weet waar en wanneer je gaat stoppen dan is het vervolgens heel handig om te kijken wat je allemaal mee gaat nemen voor onderweg. Bedenk hierbij goed wat je allemaal nodig hebt, het beste is om het in groepen op te delen zodat je per groep kunt afwerken wat je allemaal nodig hebt.

Denk bijvoorbeeld aan de onderwerpen, verzorging, vermaak, eten en drinken en kleding. Op deze manier kun je per onderwerp een lijstje aflopen en weet je zeker dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt! En dit is dan natuurlijk weer ontzettend handig en zorgt er ook voor dat de kans klein is dat je iets zal vergeten!

Als we kijken naar verzorging onderweg is het in ieder geval heel handig om voldoende luiers en luierdoekjes mee te nemen. Maar vergeet ook vooral de billenzalf niet. Verder is het ook nog aan te raden om een goede ehbo doos bij je te hebben met onder andere een tekentang en zetpillen. Op deze manier kun je goed je baby helpen mocht hij onverwachts ziek worden onderweg. Ook zoutoplossing is altijd heel handig om bij je te hebben!

Daarnaast zouden we ook zeker aanraden om een slab, monddoekjes en voldoende hydrofiele doeken mee te nemen, zeker die laatste zijn onwijs handig aangezien ze voor allerlei verschillende doeleinden van pas kunnen komen! Zorg dan ook dat je er meer dan voldoende bij je hebt!

En dan komen we vanzelf bij het stukje eten en drinken aan want ook dit is enorm belangrijk voor je baby! Zorg dan ook altijd dat je voldoende voeding bij je hebt zodat je op alles bent voorbereid ook als je borstvoeding geeft raden we altijd aan voor een eventuele back up te zorgen aangezien je nooit weet wat er allemaal kan gebeuren. Neem daarnaast ook ruim voldoende flessen en spenen mee dat mocht je ergens iets vergeten of verliezen er nog geen man overboord is. Zorg er ook voor dat je vers water bij je hebt je weet niet in ieder land of je zomaar overal uit de kraan kan drinken namelijk.

Denk er daarnaast ook aan dat je middelen meeneemt om de flessen weer schoon te maken onderweg voor de volgende ronde dat is namelijk wel zo handig! En vergeet ook vooral geen fopspeen mee te nemen! Zeker als je baby hier vaak behoefte aan heeft, neem dan ook direct een reserve mee je weet maar nooit!

En dan zijn we bij het stukje kleding aanbeland, we weten allemaal dat een baby vrij regelmatig en ook vrij makkelijk een ongelukje kan hebben. Als je op vakantie bent en je bent onderweg dan wil je niet dat je baby uren lang in vieze kleding achterin zit. Zorg er dan ook voor dat je meer dan voldoende verschoningen bij je hebt een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en zowel jij als je baby worden er niet vrolijk van als hij vies achterin zit. Zorg ook voor warme kleding en wat kouder zodat je altijd voorbereid bent op het type weer dat je onderweg tegenkomt dit kan namelijk per plek nog al eens verschillen.

Voldoende vermaak onderweg

En dan komen we als laatste nog bij het onderwerp vermaak voor onderweg aan. Ook dit is namelijk een belangrijk onderwerp en het is dan ook zeker aan te raden om onderweg voor voldoende vermaak voor je baby te zorgen. Zorg ervoor dat je speelgoed en knuffeltjes bij je hebt waar hij even zoet mee kan zijn. Maar ook bijvoorbeeld een leuk zacht knisperboekje doet het altijd goed. Hier kan je baby zich vaak eindeloos mee vermaken. En wat ook nog een leuke optie is, zet lieve babyliedjes op in de auto! Je zal zien dat je kleintje hier vaak helemaal blij van zal worden en zich ook al helemaal kan inleven in de muziek! En wist je trouwens hoe eerder je jouw baby kennis laat maken met muziek hoe beter het is?

Met al deze factoren zorg jij dus voor meer dan voldoende vermaak onderweg en ben jij er zeker van dat jouw baby wel een tijdje zoet kan blijven. En dat is natuurlijk heel fijn. Op die manier verloopt de reis een stuk fijner en daar hebben jullie allemaal profijt van!

Een fijne reis

De belangrijkste voorwaarden voor een lange auto reis met je baby zit hem dus vooral in de voorbereiding, zolang je ervoor zorgt dat je een goede voorbereiding hebt kan er eigenlijk niet zoveel mis gaan. Zorg vooral ook dat je de juiste benodigdheden bij je hebt zodat je op allerlei situaties bent voorbereid.

Uiteraard is de ene baby de andere niet en is het niet altijd te voorspellen hoe jouw baby op een lange auto reis zal reageren de ene baby zal hier namelijk geen enkele moeite mee hebben en de andere zal het totaal niet fijn vinden en dit ook laten merken. Het is dan ook vooral heel slim om er zelf heel relaxed onder te blijven en de lat niet te hoog te leggen. Als het nodig is om meerdere keren te stoppen dan is dat zo en dan zou ik dat vooral ook gewoon doen. En mocht het nodig zijn om daardoor een keer extra te overnachten dan is dit ook zoals het is. Om maar eindeloos door te blijven rijden met een baby die volledig overstuur is werkt waarschijnlijk voor niemand fijn! Maar gelukkig kom je met een goede voorbereiding een heel eind en kun je met een gerust hart op weg.