Baby

Met je baby naar een restaurant

pexels pixabay 35666

De meningen zijn er enorm over verdeeld, is het handig om je baby mee te nemen naar een restaurant? De een doet het regelmatig en de ander moet er niet aan denken en ziet dat totaal niet zitten! Maar wat maakt nu dat verschil en hoe is het daadwerkelijk om je baby mee te nemen naar een restaurant?

En mocht je jouw baby gezellig meenemen waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Waar let je allemaal op als je een restaurant kiest? Wat neem je allemaal mee? En hoe is het eigenlijk voor je baby? In deze blog geven we je antwoord op al deze vragen en meer! Na het lezen van deze blog kun jij ook met een gerust hart je baby meenemen als je uit eten gaat. Je weet dan namelijk alle do’s en dont’s op papier gezet door moeders die ervaring met dit onderwerp hebben!

En uiteindelijk is het natuurlijk vooral heel belangrijk dat jij je eigen gevoel volgt! Als jij je baby lekker mee wil nemen dan moet je dat vooral doen ongeacht alle beren die je misschien op de weg ziet. En als jij dit liever niet doet dan is dat uiteraard ook een hele goede keuze! Waarschijnlijk is dat ook de sleutel van het moederschap, je maakt allemaal je eigen keuzes!

Hoe pak je het allemaal aan

Als je besluit om lekker uit eten te willen en je baby gezellig mee te nemen dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit varieert van praktische zaken tot gevoelsmatig, het komt allemaal voorbij.

Maar het begint allemaal met de vraag of jij het zelf ziet zitten en je baby graag mee zou willen nemen. Deze keuze is uiteraard heel persoonlijk en er kunnen ook genoeg redenen zijn om dit niet te willen en laten we voorop stellen dat daar dan ook helemaal niets mis mee is. Maar mocht je jouw baby wel graag mee willen nemen dan is het wel handig om hier even over na te denken en voor jezelf een plan te maken! Wij gaan je helpen om dit zo goed mogelijk te doen! We laten je zien welke punten je aandacht moet geven om vervolgens jullie restaurant bezoekje zo goed mogelijk te laten verlopen!

Wat is de beste tijd om te gaan

Als je besluit om je baby gezellig mee te nemen naar een restaurant dan is het ten eerste handig om te bedenken wat het beste tijdstip is om te gaan! Houd dan bijvoorbeeld rekening met de slaapjes en de voedingen van je baby, en op welk moment van de dag heeft hij eventueel zijn huiluurtje of is hij wat hangerig. Met al deze tijden kun je dan vervolgens goed rekening houden!

Veel mensen vinden het vaak handig om vlak na een voeding te gaan zodat de baby dan tijdens het restaurant bezoek hopelijk lekker in de kinderwagen ligt te slapen. Dit is uiteraard per baby wel heel erg verschillend natuurlijk want er zijn ook baby’s die helaas helemaal niet zo lekker slapen in de kinderwagen en dan is het natuurlijk niet handig om het op deze manier aan te pakken.

Een andere keuze is om bijvoorbeeld vlak na het slaapje van je baby te gaan, dan zijn ze lekker uitgerust en heb je weinig kans dat ze moe en jengelig zijn. Ook hebben ze dan vaak voldoende energie om een beetje met een speeltje te spelen en blijven ze hierdoor vaak wel lekker rustig! Uiteraard is het heel persoonlijk wat je zelf prettig vindt, dit hangt ook helemaal van jouw baby af en jij kunt zelf het beste de situatie inschatten. Zorg er in ieder geval voor dat je op een moment gaat waar jij je prettig bij voelt, op die manier heeft het namelijk de meeste kans van slagen!

Wat neem je allemaal mee

Vroeger pakte je enkel je pinpas en je sleutels en dan kon je de deur uit. Nu je een baby hebt is dat natuurlijk wel even anders en kom je er vaak niet onderuit om een hele berg aan benodigdheden voor  de kleine spruit mee te nemen als je op pad gaat! Van luierdoekjes tot een fles je hebt het allemaal nodig. Ook als je met je baby naar een restaurant gaat heb je flink wat nodig om het bezoekje goed te laten verlopen! Ten eerste is het natuurlijk altijd handig om een luier en luierdoekjes bij je te hebben en ook een extra setje kleding, een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje en het zou zonde zijn als je na een half uur alweer naar huis kunt omdat je geen reserve setje bij je hebt!

Maar vergeet ook vooral de billendoekjes niet en een hydrofiele doek, soms is het namelijk wel prettig bij het verschonen van je baby om hem hierop te liggen omdat het dan toch een stuk hygiënischer is. Op deze manier heb je in ieder geval alles bij je om je baby te verschonen.

Zorg er daarnaast ook voor dat je jouw baby kunt voeden mocht het nodig zijn. Neem hiervoor alle benodigdheden mee, uiteraard heb je voor flesvoeding meer nodig dan voor borstvoeding maar zorg wel dat je alles bij je hebt. Vaak kun je in een restaurant prima om wat gekookt en ongekookt water vragen en kun je op deze manier de flesjes van je kleine spruit verzorgen!

Maar ook als je kleintje wakker is tijdens het eten is het wel handig om het een en ander bij je te hebben om je kleine spruit te vermaken! Denk bijvoorbeeld aan een knisperboekje, een knuffeltje, speeltje of rammelaar. Op deze manier kunnen ze zichzelf hopelijk eventjes vermaken terwijl jij lekker zit te eten. En vaak is het ook zo dat ze zoveel om zich heen zien en hun ogen uitkijken, dit zorgt er sowieso vaak al voor dat ze een tijdje zoet zijn! Maar het is natuurlijk altijd handig om ook zelf wat bij je te hebben voor het geval de verveling wel toeslaat!

En als laatste is het ook altijd nog handig om eventueel een speentje en de favoriete knuffel van je baby bij je te hebben, mochten ze dan toch verdrietig of onrustig worden kan dit er soms voor zorgen dat ze zich snel weer prettig voelen en jij nog heerlijk van je eten kunt genieten. Ook als ze moe zijn kan dit net het zetje geven om prettig in slaap te vallen en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn!

De juiste mindset

Vaak horen we ook wel dat ouders het best wel een beetje spannend vinden om een baby mee te nemen naar een restaurant! Ze zijn bang dat hun baby heel erg zal gaan huilen of juist enorm onrustig zal zijn, en dat andere gasten hier eventueel last van kunnen hebben. Het beste wat je dan ook kunt doen is je hier niet al te druk over maken. Als jij er namelijk heel erg gespannen van raakt dan ga je dit ook merken aan je baby, hij zal namelijk jouw spanning voelen en juist dan loop je meer kans dat je baby zal gaan huilen en zich niet prettig gaat voelen. Het beste is dus om er zelf heel luchtig mee om te gaan en er dan het beste van te hopen!

Ook is het belangrijk om je niet te druk te maken om de mensen om je heen. Negen van de tien keer hebben ze zelf ook kinderen en weten ze precies hoe het werkt en hangen ze er echt geen oordeel aan. En mochten er toch mensen zijn die zich storen aan het feit dat jij je baby meeneemt naar een restaurant dan is het maar de vraag hoe erg jij jezelf daaraan moet storen. Dit kun je nooit helemaal voorkomen en het beste is dan ook om je hier helemaal niks van aan te trekken.

Zorg er dus voor dat je zelf heel ontspannen bent en je niet te druk maakt, op die manier heb je de meeste kans dat alles goed zal verlopen!

Vooral heel veel genieten

We zouden bijna het belangrijkste vergeten, en dat is dat je natuurlijk gewoon heel erg moet genieten van je bezoek aan het restaurant. Door alles waar je aan moet denken zou je dit bijna vergeten en dat is natuurlijk heel erg zonde! Het is ontzettend leuk om gezellig met je baby op stap te gaan en je kleintje aan de wereld te laten zien! Ook is het enorm leuk en fijn om als vers gezin leuke dingen met elkaar te ondernemen!

Een restaurant bezoek met een baby is dan ook prima te doen, het is alleen belangrijk dat je alles goed voorbereidt. Op die manier voorkom je dat je misschien eerder weg zal moeten omdat je niet alle spullen bij je hebt. Maar als je jezelf goed voorbereid dan moet dit allemaal geen probleem zijn! Geniet er vooral heel erg van en ervaar ook hoe het werkt voor jouw baby, hier kun je dan zeker weer van leren voor de volgende keer!