Baby

Met je baby naar het buitenland, waar moet je allemaal aan denken

pexels asad photo maldives 1450353

Nu de zomer eraan komt gaan we graag weer lekker op vakantie met zijn allen. Heel veel mensen brengen de vakantie heerlijk in eigen land door en genieten daar van de gezelligheid maar er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om naar het buitenland te gaan en die dus verder weg op reis gaan.

 

Een vakantie met een baby is ten eerste ontzettend leuk! Het is geweldig om te zien hoe je baby geniet van alle gezelligheid om hem heen en de nieuwe ervaringen! Maar ook een vakantie in het buitenland met een baby kan een groot succes zijn! Zo kan hij lekker genieten van het zonnetje en misschien wel lekker voor het eerst kennis maken met het zwembad of de zee! Ongelofelijk leuke ervaringen waar je nog lang van kunt genieten!

 

Wel is het zo dat als je besluit om met je baby naar het buitenland te gaan dat er een aantal zaken zijn waar je goed op moet letten! Er zijn een paar dingen die bijvoorbeeld onmisbaar zijn om mee te nemen maar er zijn ook een aantal zaken die je gewoon vooraf heel erg goed moet regelen! In deze blog vertellen we je precies wat er allemaal nodig is voor een fijne vakantie in het buitenland met je baby en waar je dan allemaal aan moet denken!

 

Goed voorbereid op reis’

 

Als je op vakantie gaat naar het buitenland dan weet je natuurlijk sowieso al dat je dit goed voorbereid moet doen. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat je alles bij je hebt en alles goed hebt geregeld zodat je daarna van een onbezorgde vakantie kunt genieten! Het is dan ook echt waar dat een goede voorbereiding het halve werk is!

 

Het is dan ook aan te raden om ook eerst goed te kijken naar het land waar naartoe je op vakantie gaat en wat ze daar bijvoorbeeld allemaal vragen. Soms zijn er per land namelijk een aantal regels waar je jezelf aan moet houden en documenten die je dus bij je moet hebben. Maar soms kan het ook zo zijn dat je een vaccin moet hebben voordat je een land binnen kunt gaan. Dit zijn allemaal zaken die je van tevoren uit moet zoeken en dan vooral hoe dit voor jouw baby werkt.

 

Als je alle informatie compleet hebt dan kun je vervolgens ervoor zorgen dat je dit allemaal regelt en plant zodat je straks met een gerust hart op reis kunt gaan want dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!

 

Een paspoort of identiteitsbewijs

 

Ten eerste is het heel erg belangrijk dat je een paspoort of een identiteitsbewijs je hebt voor je baby. Dit kan altijd van pas komen en is zelfs verplicht om bij je te hebben. Op deze manier kun jij dan ook altijd aantonen dat je baby bij jouw hoort en kun je hier nooit mee in de problemen komen! Een geldig paspoort of id bewijs is dus een absolute must!

 

Wel hebben we  nog een handige tip voor je, zeker in de vakantie periode lopen de wachttijden voor het aanvragen van deze documenten vaak enorm op. Het kan zomaar zo zijn dat je meer dan drie weken moet wachten totdat jouw document geleverd zal worden. Hiermee kun je dus goed in de knel komen als je het niet op tijd regelt! Vandaar dat we dan ook altijd aanraden om het op tijd te regelen zodat je ervan verzekerd bent dat jij op tijd je paspoort hebt en kunt genieten van een heerlijke en vooral onbezorgde vakantie! Laat ook vooral je foto’s voor het paspoort op tijd maken zodat je ook deze goed bij de hand hebt en er geen omkijken meer naar hebt! Op deze manier is alles in orde en kun je met een gerust hart genieten van je vakantie! Met uiteraard de juiste documenten bij de hand!

 

De juiste temperatuur

 

Het ligt er natuurlijk heel erg aan naar welk land je op vakantie gaat maar van koud tot warm de temperatuur op vakantie kan natuurlijk enorm met die van thuis verschillen. Nu is het zo dat je baby hier best gevoelig voor is en daarom is het ook handig om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding bij je hebt om je baby zo aangenaam mogelijk te maken in deze temperaturen.

 

Dit geld voor de kleding op de dag maar zeker ook voor de kleding tijdens het slapen. We weten allemaal dat het voor het veilig slapen van een baby enorm belangrijk is dat het niet te warm en niet te koud voor je baby is. Vandaar ook dat het bij een warm land bijvoorbeeld belangrijk is dat je jouw baby geen warme slaapzak aandoet en een deken over hem heen legt. En bij een koud land is het juist weer niet de bedoeling dat je baby het koud zal krijgen. Een ding is in ieder geval erg belangrijk en dat is dat je ervoor zorgt dat je baby altijd op de juiste temperatuur is en daardoor veilig kan slapen!

 

Maar ga je bijvoorbeeld naar een zonnig land dan is het ook nog aan te raden om bijvoorbeeld voor bescherming voor het hoofdje te zorgen, neem dan dus altijd een pet of een zonnehoedje mee! En mocht je met je baby in het water gaan dan is een uv pakje altijd een goed idee! Op deze manier is je baby goed beschermt tegen de zon en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

De juiste temperatuur is dus enorm belangrijk voor je baby om ervoor te zorgen dat hij zich zo prettig mogelijk zal voelen. En dit is voor jullie allemaal fijn want een blije baby betekend natuurlijk ook automatisch blije ouders!

 

Je vakantie adres checken

 

Wat ook enorm belangrijk is om goed  te checken bij je vakantie adres wat je allemaal nodig hebt. Wat staat er allemaal al en wat moet je zelf nog meenemen?  Denk dan bijvoorbeeld aan zaken als een kinderstoel of een ledikant. Op deze manier kun je goed zelf inschatten wat je allemaal mee moet nemen.

 

Uiteraard zijn er ook veel mensen die liever alles van thuis meenemen waar dat mogelijk is al ligt dat natuurlijk ook helemaal aan het vervoer waarmee je gaat en de ruimte die je tot je beschikking hebt. In ieder geval is het wel aan te raden om goed te checken zodat je weet wat er wel en niet aanwezig is en wat je zelf nog moet regelen. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en dat vergroot natuurlijk de kans op een heerlijke eerste vakantie met je baby erbij!

 

Voeding en luiers

 

Uiteraard zijn er in heel veel vakantie landen ook prima voldoende supermarkten met voeding en luiers te vinden voor je baby maar deze voeding en luiers kunnen soms best verschillen van de merken die je thuis gebruikt. De ene baby heeft hier helemaal geen last van en voor de andere kan dit voor problemen zorgen. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding en luiers voor je baby hebt zodat je baby niet zonder komt te zitten.

 

Vooral voeding is dan natuurlijk het meest belangrijk in het geval van flesvoeding! Hier kun je beter maar voldoende van meenemen aangezien dit natuurlijk ook echt een eerste levensbehoefte voor je baby is!

 

Een fijne vakantie

 

Als je goed nadenkt vooraf en ervoor zorgt dat je dus alles goed voor elkaar hebt en helemaal voorbereid bent op de reis die je gaat maken dan heb je de grootste kans dat alles prima zal verlopen en dat je heerlijk van je vakantie kunt genieten. Je gaat dan al met een gerust gevoel op reis en je hoeft vooraf niet in de paniek te schieten over wat je allemaal wel of niet bij je hebt. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je vakantie en je jezelf geen zorgen hoeft te maken! Uiteindelijk is dit natuurlijk wel zo fijn en zorgt dit ervoor dat jij een fijne vakantie kunt beleven!

 

Zeker met een baby is het nu eenmaal wat meer organisatie dan als je enkel met volwassenen op reis gaat. Een baby heeft vrij veel nodig in de basis en dit moet je natuurlijk wel allemaal meenemen voor je kleintje. Het is dan ook belangrijk om van alles voldoende mee te nemen. Je kunt maar beter zo denken beter te veel dan te weinig en dat is ook echt zo. Vooral zaken als voeding en eventuele medicatie voor je baby zijn natuurlijk onmisbaar en moet je dan ook echt wel bij je hebben!

 

Maar vergeet ook de reisdocumenten niet en een eventueel vaccin ook dit heb je echt nodig en kun je natuurlijk niet zonder. Zorg dus dat je alles bij je hebt om ervoor te zorgen dat jouw baby optimaal kan genieten van een heerlijke vakantie met relaxte ouders die overal op voorbereid zijn dan wordt jullie vakantie als gezin een waar succes natuurlijk!