Baby

Met je baby naar het strand

pexels tatiana syrikova 3932692

De zomer komt er weer aan en dan vinden we het altijd allemaal erg leuk om gezellig naar het strand te gaan. En hoe fijn is het om lekker met je voeten in het zand te zitten, starend naar de zee en genietend van een heerlijk fris zomerbriesje! Voor veel mensen is dit het ultieme genieten en een direct vakantiegevoel!

Als je een baby hebt lijkt het vaak alsof dit soort dagjes weg er voorlopig niet inzitten, zeker naar het strand lijkt dan een hele opgave en veel mensen zien dit dan ook niet zitten met een baby. Ontzettend jammer want je hoeft jezelf dit soort uitstapjes dus absoluut niet te ontnemen en ook met een baby kun je heel erg genieten aan het strand! En daarnaast is het vaak ook voor je baby zelf erg fijn!

Maar waar moet je nu allemaal op letten als je met je baby naar het strand gaat? Wat neem je allemaal mee en wat maakt het uitstapje met je kleintje nu tot een succes? En wat moet je echt niet vergeten? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet en laten je zien dat je ook met baby heerlijk naar het strand kunt gaan en optimaal kunt genieten!

Een dagje naar het strand

Het is ontzettend leuk, een heerlijk dagje weg naar het strand! Voor veel mensen is dit dan ook een echt uitje wat ze direct aan vakantie doet denken. Vaak is de sfeer op het strand heel erg relaxed en word je al rustig als je er bijna bent. Even alles van thuis loslaten en enkel optimaal genieten van het zon, zand, de zee en elkaar.

Als je een baby hebt dan kan het soms lijken alsof dit soort uitjes er voorlopig niet meer inzitten. Het kan wat lastig te overzien zijn en je hebt het idee dat je een heel huishouden mee moet slepen om enkel een paar uurtjes aan het strand te zitten. Daarnaast hebben mensen vaak ook het idee dat ze hun baby er geen plezier mee doen en zijn ze bang dat de baby zal gaan huilen.

Het is erg jammer als je jezelf door deze redenen laat weerhouden om een dagje naar het strand te gaan! Uiteraard is ieder kind anders maar over het algemeen gaat het juist heel erg goed met een baby aan het strand! Zeker met een goede planning! Uiteraard is het wel voor ieder kind verschillend en daarom zouden wij wel aanraden om het gewoon eens een keertje te proberen, stel je verwachtingen niet te hoog en probeer eerst eens hoe het is om een uurtje te gaan! Op deze manier kan je baby ook een beetje wennen! En wie weet zit jij dan binnen no time ook weer lekker een dagje aan het strand met je baby!

Een goede voorbereiding

Hoe leuk het ook kan zijn om met je baby naar het strand te gaan, we moeten wel eerlijk zeggen dat een goede voorbereiding heel erg belangrijk is! Zeker met een baby die nog zo afhankelijk van is van jou is het extra belangrijk om wel te zorgen dat je alles bij je hebt om voor je baby te zorgen! Maar met een goede voorbereiding kom je gelukkig een heel eind!

Een goede voorbereiding gaat onder andere over een goede planning, de juiste spullen meenemen en ook op tijd klaarzetten en het kiezen van het juiste tijdstip. Wij laten je in deze blog stap voor stap zien hoe je dat allemaal doet! Als je namelijk al deze stappen volgt kun je met een gerust hart een dagje naar het strand, en daarnaast geeft een goede voorbereiding ook nog eens heel veel rust!

Het juiste tijdstip

We stipten het hierboven al even aan maar het juiste tijdstip is dus heel erg belangrijk voor een dagje strand! En dit bedoelen we dan ook op verschillende manieren! Ten eerste is het heel belangrijk om te kijken hoe laat je precies weggaat thuis. Je kunt hierin twee keuzes maken, of je gaat weg precies als het slaapjes tijd is, zeker als je wat verder moet rijden kan dit een goede optie zijn want je baby kan dan lekker in de auto slapen. Let wel op, als jouw baby nooit in de auto in slaap valt dan is dit juist niet handig en kun je het beter anders aanpakken. De andere optie is dan wellicht een beter idee en dat is om net na slaapjes tijd te gaan. Vervolgens is je baby dan op het strand wel na een tijdje aan een slaapje toe maar hier zijn ook goede oplossingen voor!

Maar bovenal is het tijdstip van vertrek dus erg belangrijk en ligt het er vooral aan wat jouw voorkeur heeft! Daarnaast is ook de planning van de rest van de dag belangrijk. Het is met een baby namelijk wel heel handig om van tevoren ongeveer te bedenken tot hoe laat je wil gaan blijven. Dan heb je ook een beetje een idee hoeveel voedingen en slaapjes je kleine zal gaan gebruiken en dit geeft gelukkig wat houvast!

Wat neem je allemaal mee

Als je een planning vooraf hebt gemaakt weet je dus ook ongeveer hoelang je op het strand zal gaan blijven en dit maakt het gelukkig wat makkelijker om te bepalen wat je allemaal mee moet nemen! Ten eerste zijn de verzorgingsspullen voor je baby erg belangrijk om mee te nemen, denk dan aan voedingen en luiers. Als je flesvoeding geeft raden we aan om een thermosfles met heet water mee te nemen een liter fles gewoon water, zo heb je zeker weten altijd voldoende! Hetzelfde geldt ook voor het melkpoeder, zorg dat je altijd voldoende voedingen bij je hebt zodat mocht er iets mis gaan of je blijft toch iets langer dan gepland je altijd nog een voeding hebt! Neem er dus eigenlijk altijd twee meer mee dan je nodig hebt, zo weet je zeker dat je genoeg hebt!

Maar niet alleen de voedingen zijn belangrijk, het is ook erg belangrijk om de luiers van je kleintje te kunnen verschonen! Ook dit kun je heel gemakkelijk op het strand doen! Neem een matje mee waar je de baby op kunt leggen om hem te verschonen en zorg voor voldoende luiers, zalf en luierdoekjes om je baby te verschonen! En vergeet ook vooral niet om een schone outfit mee te nemen, een ongelukje zit vaak in een klein hoekje!

En dan blijven we nog even in de verzorgingshoek hangen, het is ook erg belangrijk om een goede zonnecreme mee te nemen naar het strand met je kleintje! Op deze manier kun je hem goed beschermen tegen de zon, en zeker met een teer en bleek babyhuidje is dit een goed idee! Je baby kan namelijk flink wat last krijgen van de felle zon, bescherm daarom ook altijd zijn hoofdje met een zonnehoedje of een pet! Ook een grote hydrofiele doek is altijd handig, je kunt deze namelijk voor verschillende doeleinden gebruiken! Je kunt er je kindje opleggen tijdens het verschonen maar het komt ook prima van pas om wat schaduw te bieden of om lekker op te liggen. En mocht er per ongeluk een ongelukje plaatsvinden dan kun je dit met de doek ook nog eens prima weer opruimen! Enorm handig dus en multi inzetbaar die doeken!

Maar naast verzorging is het ook wel handig om iets van vermaak mee te nemen, wij nemen zelf vaak badspeeltjes mee. Zo kan het niet vies worden door het zand en kun je de speeltjes thuis ook weer heel gemakkelijk afspoelen. Denk bijvoorbeeld aan een handig knisperboekje van plastic of wat andere plastic badspeeltjes, je baby kan zich hier prima mee vermaken en dat geeft jou ook weer even wat ontspanning!

En dan hebben we natuurlijk nog de slaapplek voor je baby, hier kun je eigenlijk een paar kanten mee op. Het is ten eerste vaak handig om een tentje mee te nemen, hiermee kun je jouw baby ook meteen beschermen tegen harde wind en je kleintje kan heerlijk lekker slapen in het tentje. Maar soms kan het ook handig zijn om een draagdoek of draagzak mee te nemen en je kleintje hierin te laten slapen. Let er dan alleen wel op dat het niet te warm wordt. Als het een hele hete dag is en je jouw baby in de hitte op je lijf draagt kan dit voor hem erg warm zijn, hier moet je wel alert op zijn. En soms kan ook juist de kinderwagen een prima oplossing zijn, hier zit alleen wel een maar aan. Het is namelijk vaak erg lastig om met je kinderwagen door het zand heen te rijden, dit kan dus alleen als je een plekje vlakbij de ingang van het strand kunt vinden. Of je moet iemand bij je hebben zodat jullie misschien samen de kinderwagen het strand op kunnen tillen maar dit is vaak niet aan te raden, denk hier dus van te voren goed over na!

Vooral veel plezier

Je ziet met de juiste voorbereiding kun je dus prima een hele fijne dag aan het strand beleven! Je kan lekker met je kleintje genieten en dit lukt zeker heel goed als je de juiste spullen bij je hebt! Ook een goede planning is hierbij erg belangrijk maar als je hier allemaal rekening mee houdt kun je werkelijk waar een super fijne dag beleven!

Ondanks al het regelwerk wat erbij komt kijken is het vooral ook heel erg belangrijk om heel erg veel plezier te maken! Genieten staat dan ook bovenaan!