Baby

Met je baby op stap, wat neem je allemaal mee

pexels katie e 3662773

Hoe leuk is het om als je net moeder bent geworden met je baby op stap te gaan en je kleintje aan de wereld te laten zien! Je bent natuurlijk enorm trots en iedereen kijkt verwonderd naar dat lieve kleine mensje wat je bij je hebt. Hoe trots kun je dan als moeder zijn dat dit jouw baby is!

Het is dan ook heel leuk om een terrasje te pakken, of op familiebezoek te gaan, lekker te winkelen of ergens een ijsje te eten met je kleintje in de kinderwagen of draagdoek erbij! Maar als je net moeder bent geworden kan het soms ook best een hele organisatie zijn om op stap te gaan. Want wat neem je allemaal mee als je op stap gaat en waar moet je allemaal rekening mee houden.

Uiteraard is het wel afhankelijk van de plek waar je naartoe gaat en de tijdsduur dat je op stap bent voor wat je allemaal mee moet nemen. Maar over het algemeen zijn er toch wel een aantal dingen waar je echt niet zonder kunt als je met je baby op stap gaat en die je dus maar beter altijd bij je kunt hebben! Sommige dingen zijn erg voor de hand liggend maar we vinden het ook leuk om een aantal dingen aan te stippen waar je misschien in eerste instantie niet zo snel aan zou denken maar die wel heel erg handig zijn!

Zorg er dus voor dat je altijd goed voorbereid op stap gaat zodat je jouw uitje met je baby een grote kans van slagen geeft! Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze weleens en dat is in dit geval dan ook zeker waar!

Waar ga je naartoe

Als je met je baby op stap gaat en je gaat bedenken wat je allemaal mee moet nemen is het ten eerste heel erg handig om te bedenken waar je naartoe gaat. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat je naar een strandtripje hele andere dingen nodig hebt dan naar een familiebezoekje. De locatie bepaald dus zeker ook voor een deel wat je allemaal mee moet nemen en wat je nodig hebt.

Wel is het zo dat je voor een groot deel wel altijd van een bepaalde basis uit kunt gaan. Er zijn nu eenmaal items die je eigenlijk altijd wel bij je moet hebben als je met je baby op stap gaat. Uiteraard vul je deze basis daarna aan met items die je echt specifiek nodig hebt als je een speciale activiteit onderneemt.

Bedenk dus vooraf goed waar je naartoe gaat en stem hier ook de benodigdheden op af, wij houden zelf altijd de regel aan dat je beter te veel dan te weinig mee kunt nemen zeker met een kleine baby moet je nu eenmaal overal op voorbereid zijn!

De basis benodigdheden

Zoals we net al even aangaven zijn er een aantal basis benodigdheden die je eigenlijk altijd wel nodig hebt en waar je eigenlijk wel vanuit kunt gaan dat je ze mee moet nemen. Je kunt je wel voorstellen dat als je met je baby op stap gaat of dit nu kort of lang is dat je in ieder geval altijd items bij je moet hebben om je baby te kunnen verschonen, dit is dan ook erg belangrijk en als je niet het risico wil lopen dat je na 10 minuten weer naar huis kunt dan heb je de spullen hiervoor dus bij je!

Daarnaast is het uiteraard ook nodig om de spullen voor de voeding van je baby bij je te hebben. En neem hier ook vooral voldoende van mee. Je weet nooit hoe lang je ergens blijft en het is zonde als je net naar huis zou moeten terwijl het heel erg gezellig is ergens puur omdat je niet voldoende voeding bij je hebt! Dit kun je dus prima voorkomen door altijd voor de zekerheid een aantal voedingen mee te nemen zodat je niet voor dit probleem komt te staan, zorg ook dat je alles bij je hebt om de voedingen te maken en te geven.

Naast voedingen en spullen om je baby te verschonen is het ook altijd handig om hydrofiele doeken bij je te hebben. Deze doeken kun je voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken en daarom is

het ook zo handig om ze bij je te hebben. Je kunt ze bijvoorbeeld prima gebruiken als ondergrond om je kind te verschonen maar ook als doek om je baby lekker in te wikkelen komen ze prima van pas.

Maar ook bij een ongelukje is een hydrofiele doek een reddende engel en ook bij het morsen van voeding ben je blij dat je een hydrofiele doek bij de hand hebt. Ze zijn dus echt enorm handig die doeken en je zou eigenlijk niet meer zonder kunnen!

De vertrouwde favorieten

Naast de bovengenoemde spullen is het ook vaak erg fijn om een aantal favoriete items van je baby bij te hebben. Zeker in een andere omgeving geven deze items je baby vaak een vertrouwd gevoel en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Je baby kan dan lekker met zijn eigen spulletjes in de weer zijn en hierdoor voelt hij zich vaak ook al snel op zijn gemak. En dit is wel erg fijn want dit versterkt het gevoel wat je baby heeft om zich lekker thuis te voelen en daardoor is er ook een grote kans dat je uitstapje een echt succes zal worden!

Maar wat zijn dan die vertrouwde favorieten waar je aan moet denken? Nou denk hierbij bijvoorbeeld aan de speen van je baby. Een speen heeft vaak een kalmerend effect op je kleintje en zeker in een andere omgeving kan het dus heel erg fijn zijn voor je baby om zijn speen bij zich te hebben! Je baby zal hierdoor rustiger zijn en het helpt vaak ook nog eens een handje bij het in slaap vallen!

Maar ook het eigen dekentje van je baby is enorm handig om mee te nemen, voor je baby zal dit heel erg vertrouwd voelen en het is erg fijn om lekker in zijn eigen dekentje te kunnen liggen. Zeker als het ook de bedoeling is dat je kleintje tijdens jullie uitstapje gaat slapen is een dekentje een prima uitkomst! En vergeet dan naast het dekentje ook vooral het favoriete knuffeltje van je kleintje niet, ook dit zorgt voor een fijn en vertrouwd gevoel en dat is wel zo prettig als je op stap bent!

Een slaapje

Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je naartoe gaat maar soms komt het ook zo uit dat je baby een slaapje moet doen tijdens jullie uitstapje, hier heb je verschillende mogelijkheden voor. Als je bijvoorbeeld bij iemand op bezoek gaat kun je ervoor kiezen om een campingbedje mee te nemen, zo kun je deze altijd makkelijk opzetten en heb je een bedje voor je kleintje bij de hand waar hij heerlijk zijn slaapje in kan doen. Maar soms ben je juist echt op een locatie waar je deze mogelijkheid niet hebt en dan kan je baby bijvoorbeeld heel goed in de kinderwagen slapen, zorg er eventueel voor dat je een doek bij je hebt waarmee je wat licht tegen kan houden en op die manier kan je baby heerlijk in de wagen slapen, let er overigens wel op dat je met de doek niet heel de wagen afsluit het is namelijk wel belangrijk dat er voldoende frisse lucht bij je kleintje kan komen!

En als het toevallig zo is dat het slaapje plaats moet vinden op de tijd dat jullie nog onderweg zijn dan is er helemaal niet zoveel aan de hand, de meeste baby’s slapen namelijk echt heel erg lekker in een autostoeltje! Door het geluid en de beweging van je auto vallen ze vaak heerlijk in slaap en dat is natuurlijk helemaal heel erg fijn!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zoals je kunt zien is op stap gaan met je baby heel goed te doen, het is alleen wel belangrijk dat je alles goed voorbereid en dat je de juiste spullen bij je hebt! Dit maakt je uitstapje meteen heel aangenaam en een stuk makkelijker. Ook als je wat verder weg gaat is het erg aan te raden om vooral ook heel veel favorieten van je baby mee te nemen alles is namelijk nieuw en onbekend en de ene baby kan hier nu eenmaal beter mee omgaan dan de ander. Om te voorkomen dat je baby hier last van heeft en je snel weer terug naar huis kan is het dus echt een aanrader om voldoende spullen bij je te hebben zodat het uitstapje ook voor je kleintje een succes zal zijn.

En zoals ze zeggen een tevreden baby is tevreden ouders, ook voor jullie als ouders ie het natuurlijk wel zo fijn als je baby zich prettig voelt en je dus als gezin optimaal van jullie uitstapje kunt genieten! Bereidt je dus goed voor en vergeet verder vooral niet om te genieten!