Baby

Met je baby op vakantie, de beste tips

pexels pixabay 38238

Het zonnetje gaat weer schijnen en het vakantieseizoen komt eraan! Iets waar we vaak allemaal naar uitkijken, even een pauze van ons drukke leven en heerlijk genieten van zon, zee en elkaar! Maar als je een kleine baby hebt kan het soms wat lastiger zijn, je ziet vaak wat beren op de weg en durft daardoor soms helemaal niet op vakantie te gaan. En natuurlijk wij geven toe het is iets meer organisatie om met een baby op vakantie te gaan, het is niet zoals vroeger toen je samen was en je bij wijze van spreken enkel je badpak en zonnebrand in je koffer hoefde te stoppen. Maar als je alles goed regelt en van te voren een plan maakt dan kun je prima met je baby op vakantie!

Wij geven je de beste tips voor als je met je baby op vakantie gaat. We vertellen je waar je aan moet denken tijdens de voorbereiding, we geven je tips voor wat je allemaal mee moet nemen en als laatste laten we je ook zien hoe je zo slim mogelijk tijdens de vakantie met je baby en zijn behoeften omgaat!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het begint allemaal met een goede voorbereiding, als je beslist om met je baby op vakantie te gaan laat je dan eerst goed informeren over de voorzieningen in het land van je keuze. Zo kun je beslissen of je daar met een baby wil verblijven. Daarna is het aan te raden om te informeren of je vaccinaties nodig hebt om het land in te kunnen, als dit het geval is kun je dit alvast gaan plannen. Maar denk ook aan een paspoort voor je baby, ook je baby moet zich namelijk kunnen identificeren, zorg dan ook dat je dit ruim van tevoren regelt zodat je straks niet in tijdnood komt en in het ergste geval niet weg kan op tijd omdat de documenten niet in orde zijn. Ook als je baby medicijnen slikt is het aan te raden om ruim op tijd voor een medisch paspoort te zorgen zodat je dit allemaal in orde hebt voordat je op reis gaat.

Maar ook als het gaat om de slaapplek voor je baby op vakantie of een eventuele kinderstoel geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Informeer van te voren goed bij je vakantie locatie wat er allemaal aanwezig is zodat je ook duidelijk weet wat je zelf nog allemaal  mee moet nemen. Soms is er bijvoorbeeld in een vakantiehuisje een campingbedje en een kinderstoel aanwezig en is het zonde als dit ruimte van je bagage inneemt terwijl het dus eigenlijk al gewoon aanwezig is op je bestemming. Hetzelfde geldt ook voor beddengoed, informeer dus vooraf goed zodat je weet waar je aan toe bent.

In het verlengde van al deze informatie ligt ook de voorbereiding van het inpakken van alle benodigdheden voor je baby, hier komen we later nog even op terug maar het is in ieder geval het beste om van te voren een goede planning te maken en een lijst met wat je allemaal mee moet nemen. Verdeel deze lijst in de categorieën en maak onderscheid tussen wat je zelf al hebt en wat er eventueel nog aangeschaft moet worden. Zo hou je alles overzichtelijk en kun je er ruim op tijd voor zorgen dat je alles in huis hebt!

 

Een koffer vol

Je baby heeft vaak flink wat benodigdheden bij zich, maar als je hier slim mee omgaat valt het echt heel erg mee! Als je de bagage van je baby bij elkaar gaat zoeken is het belangrijk om te beginnen met alles wat nodig is voor zijn verzorging, denk hierbij aan medicatie, voeding, verschoningsspullen en andere verzorgingsproducten zoals shampoo of badolie. Vaak is het slim om dit van thuis mee te nemen zodat je het vertrouwde merk van je baby kan gebruiken en zeker weet dat hij hier goed op reageert. Ook voor het gebruik van voeding en luiers is het aan te raden om het eigen vertrouwde merk van je baby mee te nemen, het is soms ook maar de vraag of ze dit merk ook op je vakantiebestemming verkopen. Het kan vaak fijn zijn om je eigen spullen bij je te hebben omdat je dan weet dat je baby hier geen last van heeft en dat het goed bij je baby past.

Naast de verzorgingsartikelen heeft je baby natuurlijk ook kleding nodig, maar ook hierbij kun je ervoor zorgen dat je slim inpakt. Wij raden vooral aan om met laagjes te werken, dus een t-shirtje waar een vestje over heen kan wat je aan en uit kan doen naar gelang de temperatuur van dat moment. Laat je vooraf ook goed informeren zodat je weet of er de mogelijkheid tot het wassen van kleding op je vakantie bestemming is. Als dit namelijk zo is dan kun je best licht pakken en maar enkele setjes meenemen. Zorg wel altijd voor wat extra kleding ook voor onderweg je kleintje kan natuurlijk altijd een ongelukje hebben en dan is het fijn als je hem kunt verschonen. Denk verder ook aan items als een pet of een zonnehoedje, een zomerjasje, sokjes, schoentjes en eventueel een zonnebril. Ook een slab en kwijlslabbetjes zijn vaak een goed idee om bij je te hebben net als een hele lading aan hydrofiele doeken.

Om nog even verder in het thema van het linnengoed te blijven, het is ook zeker een goede tip om het favoriete beddengoed van je kleintje mee te nemen, dit is namelijk bekend en zal daardoor vertrouwen geven. Het slapen op een vreemde plek in een vreemd bedje is soms een beetje spannend en hoe fijn is het dan als je heerlijk onder je eigen dekentje ligt met je favoriete knuffel naast je. Dit voelt direct vertrouwd en bespaard ook de ouders vaak een hoop slapeloze nachten.

En even over die favoriete knuffel, ook die moet je natuurlijk zeker niet vergeten! Het is zelfs een goede tip om van de favoriete knuffel van je kleintje twee exemplaren aan te schaffen zodat je bij geval van verlies altijd een reserve exemplaar tevoorschijn kunt toveren! Zorg er dan wel ook voor dat je deze knuffel al regelmatig bij je kleintje legt anders zal hij er erg aan moeten wennen en de knuffel misschien niet accepteren omdat hij anders ruikt.

Voldoende flessen en spenen zijn ook een aanrader om mee te nemen. Het komt regelmatig voor dat je per ongeluk ergens de speen van je baby vergeet mee te nemen of dat je baby de speen verliest. Als je dan op vakantie op zoek moet naar de favoriete speen van je baby en deze nergens kan vinden dan heb je waarschijnlijk een probleem. Het is dan ook aan te raden om een of twee reserve spenen mee te nemen zodat je dit probleem kunt voorkomen. En hetzelfde geld voor een fles, neem ook een reserve fles mee op vakantie, mocht er dan eentje stuk gaan of mocht je er eentje kwijt raken dan heb je altijd de favoriete fles van je kleintje bij de hand. Het werkt bij een baby nu eenmaal altijd zo dat ze het liefst hun eigen items bij zich hebben en dit ook echt herkennen.

En als laatste kan het nog heel fijn zijn om het eigen speelgoed van je baby in te pakken en het nachtlampje en eventueel een muziekje waar hij aan gewend is. Maar dit is natuurlijk niet altijd nodig. Het ligt er maar net aan wat jouw baby gewend is, als hij inderdaad altijd met nachtlampje slaapt kan het heel fijn zijn om het mee te nemen. Mocht dit niet het geval zijn dan is het natuurlijk niet nodig en kun je de bagage ruimte beter ergens anders aan besteden!

 

Een over volle agenda

Verder is het vooral ook heel fijn om op vakantie zoveel mogelijk te genieten en niet te veel verplichtingen aan te gaan. Het helpt vaak niet mee als je een overvolle agenda hebt op vakantie en je hier stress van ervaart, je baby zal dit voelen en dit zal uit monden in huilerig gedrag en onrust. Juist niet wat je wil nu je lekker op vakantie bent! Probeer daarom ook vooral om heerlijk te genieten en jezelf niet teveel verplichtingen op te leggen. Ga waar het kan zoveel mogelijk mee in het ritme van je baby. Laat hem lekker zijn dutjes doen en houdt rekening met de tijden waarop je moet voeden.

Je zult merken dat als je er op deze manier instaat en je probeert om niet te veel te haasten dat je baby dan ook heel rustig zal zijn en alles heel soepel zal verlopen! En dat is precies de bedoeling van je vakantie!

 

Voor herhaling vatbaar

Je ziet , je kan prima met je baby op vakantie! Het belangrijkste om alles goed te laten verlopen als je met een kleine baby reist is om alles goed voor te bereiden! Maar als je een goede voorbereiding hebt en alles wat je nodig hebt in je koffer zit dan kun je ook met een baby erbij een heerlijke vakantie beleven! Probeer je vooral niet te druk te maken en geniet van de tijd samen met je gezin! Met de juiste spullen bij je weet je in ieder geval dat je alles hebt wat je baby nodig heeft en is er alle ruimte om heerlijk nieuwe avonturen met elkaar te beleven waar jullie later nog met veel plezier op terug kunnen kijken!