Baby

Musthaves voor jou en je baby

musthaves voor jou en je baby

Als er een kleintje op komst is dan is het belangrijk dat je over alle benodigdheden de beschikking hebt. Het is begrijpelijk dat je niet weet wat je allemaal moet aanschaffen bij de komst van jouw eerste kindje. Daarom vragen veel toekomstige moeders aan familieleden, vriendinnen of collega’s advies over wat ze moeten aanschaffen. Op basis van deze ervaring ga je vaak op pad om een aantal aankopen te doen. Om alle musthaves voor jou op een rijtje te zetten, is deze blog geschreven. Sla deze dus goed op, zodat je altijd weet wat je in huis moet hebben wanneer jouw kleintje op de wereld komt.

Hydrofiele doeken

Op elke kraamlijst staan hydrofiele doeken. En ook voldoende hydrofiele doeken. Dit item is een absolute musthave. Hydrofiele doeken kan je aanschaffen in principe in twee verschillende maten; kleine doeken met een afmeting van 70 bij 70 centimeter of een XL doek met een afmeting van 120 bij 120 centimeter. Mocht je een nog groter doek willen dan is dit wel mogelijk want die maat bestaat wel.

Het is verstandig om standaard een hydrofiele doek mee te nemen wanneer je op pad gaat. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat jouw kleintje gaat spugen of een boertje moet laten. Daarnaast kunnen deze doeken ook gebruikt worden voor het afvegen van zijn gezichtje of om de kinderwagen af te dekken voor de zon.

Zo’n XL doek kan je ook gebruiken om standaard over het matras in het ledikantje neer te leggen. Mocht er een ongelukje gebeuren dan heb je in het ledikantje een extra beschermlaag liggen. Tevens kan zo’n hydrofiele doek ook als een soort handdoek gebruikt worden.

Kinderstoel

Een andere musthave voor zowel jou als je kleintje is een kinderstoel. In het bijzonder wordt vaak de Stokke Tripp Trapp inclusief alle bijbehorende accessoires aangeraden. Door velen ouders wordt deze kinderstoel als ideaal beschouwd. Het is een investering maar uiteindelijk is deze kinderstoel elke euro waard.

Door gebruik te maken van een kinderstoel kan je jouw kleintje al in de vroeg stadium bij het eten aan tafel betrekken. De Newborn stoel kan je ook in een ligstand plaatsen. Vervolgens kan je overgaan op het normale stoeltje met een trede. Een ander voordeel van dit kinderstoeltje is dat de zithoogte ook versteld kan worden. Daarbij is deze stoel zó sterk dat het ook volwassenen kan houden. Hierdoor is het ook altijd voor jou een mogelijkheid om op deze stoel te leunen.

Draagzak of draagdoek

Het gebruik maken van een draagzak of een draagdoek wordt tegenwoordig steeds populairder bij de ouders. Op bepaalde momenten kan deze accessoire een absolute uitkomst bieden. Allereerst is het heerlijk voor zowel de ouder als jouw kleintje om de baby zo dicht bij tegen je aan te hebben. Wanneer je jouw baby in een draagdoek hebt dan heb je ook nog eens je handen vrij. Dat is absoluut een luxe met een kleintje in huis.

De draagzak of draagdoek kan zowel in huis als buitenshuis gebruikt worden. Je kan bijvoorbeeld een wasje gaan draaien of gaan koken als jij jouw kleintje in de draagzak hebt. Ook is het mogelijk om de draagzak mee te nemen als je buiten gaat wandelen en niet de hele kinderwagen mee wil nemen.

Knuffel met (baarmoeder) geluidjes

Het is niet bewezen dat dit bij iedere baby werkt maar tegenwoordig bestaan er knuffels die beschikken over geluidjes die jouw kleintje aan de baarmoeder doet denken. De baarmoeder was natuurlijk een rustige en veilige omgeving voor jouw kleintje waar hij geluidjes hoorden die voor hem nu vertrouwd zijn. Als hij dus door middel van geluidjes herinnerd wordt  aan deze omgeving dan brengt dat jouw kleintje tot rust.

Inbakerzakken

Het is absoluut geen gegeven dat jouw baby makkelijk in slaap komt. Veel baby’s worden moe  van het huilen en gaan door de vermoeidheid vervolgens nog meer huilen. Door gebruik te maken van een bakerzak kan bijdragen om uit de vicieuze cirkel van onrust te komen wat vervolgens het slaapritme van jouw kleintje kan verbeteren.

Bij het gebruik maken van een inbakerzak dien je je kindje in te wikkelen in de zak van de schouders tot en met de voetjes. Ter hoogte van de armpjes zal deze zak strak zitten maar ter hoogte van de beentjes mag dit wat losser zitten. De meeste kindjes ervaren in zo’n inbakerzak een veilig en geborgen gevoel.

Door gebruik te maken van zo’n zak wordt je baby beperkt in het maken van de bewegingen. Hierdoor zal jouw kleintje gemakkelijker overgaan in slaap. Deze manier van jouw kleintje in slaap brengen is al een zeer oude traditie. Maar er zijn wel een aantal duidelijke verschillen tussen vroeger en nu.

Vroeger waren deze zakken bijvoorbeeld belastend voor de groei- en heupontwikkeling van jouw baby. In de huidige tijd wordt een inbakerzak gezien als een tijdelijk hulpmiddel die bijdraagt aan het in slaap brengen van jouw baby. Door de inbakerzak wordt er rust en regelmaat gecreëerd. Als jouw baby namelijk zo is ingewikkeld dan zorgt dit voor een vertrouwelijk gevoel wat uiteindelijk door jouw baby herkend wordt als comfortabel en geborgenheid.

Etui (of toch een tas)

Het is geen overbodige luxe om over een luier tas of een luieretui te beschikken. Een luier tas is een tas waar je de luiers allemaal in kan opbergen. Deze tas beschikt over verschillende vakjes en opbergmogelijkheden. Een andere optie is een luieretui. In deze etui kan je een paar luiers doen inclusief luierzakjes en billendoekjes. De etui is een stuk kleiner dan zo’n tas. Het is dus afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Als je zelf altijd een grote tas mee hebt dan is het wellicht makkelijker om een etui in deze tas mee te nemen dan nóg extra een grote tas mee te nemen.

Daarbij is ook het financiële plaatje van belang natuurlijk. Alles wat er aangeschaft dient te worden voor de geboorte van een kindje is al niet goedkoop dus als je ergens op kan besparen dan is het niet gek om dat ook daadwerkelijk te doen. Een luier tas is dan ook een stuk duurder dan een luieretui.

Wipstoel

Een wipstoel wordt vaak aangeraden maar toch niet aangeschaft door toekomstige ouders. Als de toekomstige ouders eenmaal daadwerkelijk ouders zijn geworden dan zie je dat ze toch nog een wipstoel gaan schaffen, want zo’n stoeltje is echt enorm handig.

Als je kindje nieuwsgierig is en graag alles wil zien, mee wil maken en overal bij wil horen dan is het een moeilijke opgave om jouw kleintje in de box weg te leggen. Wanneer je de beschikking hebt over zo’n wipstoel kan je deze gemakkelijk bij jullie neerzetten en jouw kleintje in deze wipstoel neerzetten. In de wipstoel kan jouw baby namelijk lekker hangen en toch om zich heen kijken. Een ander bijkomend voordeel is dat je zelf je handen vrij hebt en even wat dingen in het huis kan doen of eten kan maken. De prijs van zo’n wipstoel varieert enorm. Bij de aanschaf van zo’n stoel kan je hier dus goed opletten.

(Overslag)romper

Het is niet geheel verrassend dat rompertjes absolute musthaves zijn. Maar een nieuwe, populaire romper soort is de overslagromper. Baby’s vinden het lang niet altijd prettig om iets over hun hoofd aan te laten trekken. Er zijn veel kledingstukken waarbij er geen andere mogelijkheid is om het aan te trekken dan over het hoofdje. Hét nieuwe ontwerp is dan overslag. Dit kan natuurlijk in allerlei soorten maar laten we even blij de rompertjes blijven.

Door gebruik te maken van een overslag romper dan hoef je dit niet over het hoofdje aan te trekken. Ook voor een ouder is het gemakkelijker om zo’n romper aan te trekken dan om het rompertje over het hoofdje te trekken. Zeker zolang je baby niet zelfstandig kan zitten is zo’n overslagromper absoluut aan te raden.

Babysokken

Tot slot is de absolute musthave voor baby’s sokken. Schoentjes en slofjes zijn niet zo eenvoudig aan te krijgen bij jouw baby dus een alternatief is door gebruik te maken van babysokjes. Zolang jouw kleintje ook nog niet kan lopen, zijn schoentjes eigenlijk ook niet persee nodig. Tot die tijd kan je dus zeer gemakkelijk gebruik maken van sokken.

Wanneer je sokken gaat aanschaffen dan is het slim om te gaan voor sokken met een stevige boord, zodat het voor jouw kleintje lastiger is om de sokjes of zelf uit te doen of dat ze afzakken. Het is een beetje uittesten wat het beste bij jouw kindje past maar deze soort sokjes hoeven echt niet duur te zijn terwijl ze wel een lange levensduur hebben.

Verder is het natuurlijk ook grotendeels afhankelijk van jouw eigen baby. Wellicht vindt jouw kleintje het totaal niet fijn om sokjes aan te hebben of om een knuffel bij zich te hebben die geluidjes maakt. Als ouder zijnde merk je dit echt snel genoeg en kan je ook op een later moment altijd nog iets aanschaffen. Mocht je budget het toelaten dan kan je in sommige zaken wat meer investeren, zoals een kinderstoel maar er zijn ook absoluut goedkopere alternatieven.

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]