Babykamer

Onmisbaar in de babykamer

pexels pixabay 272056

Al tijdens de zwangerschap krijg je allerlei adviezen, van de juiste voeding van je baby tot onmisbare items die je echt moet aan schaffen. Veel tips zijn enorm handig en bruikbaar en bij andere tips kom je er later achter dat je het eigenlijk helemaal niet nodig had. Ook is het zo dat het vaak heel persoonlijk is wat je handig vindt en wat niet.

Het is dus soms lastig om door de bomen het bos te zien met alle tips die op je af komen en het kan al helemaal moeilijk zijn om te beslissen welke tips op jou en je baby van toepassing zijn. Ook over de babykamer krijg je vaak veel tips. Wat heb je wel nodig en wat heb je niet nodig. Er is zo enorm veel keuze. Wij hebben in ieder geval een lijstje voor je opgesteld met onmisbare items voor in de babykamer. Bij navraag onder enorm veel moeders kwamen deze tips steevast naar voren!

 

Waar laat je toch die luiers

Voor veel moeders en trouwens ook vaders is het een terugkerend probleem, die enorme lading luiers die er op een dag doorheen gaan met je new born, waar laat je die toch. Vaak rommel je een beetje aan met een prullenbakje of wat plastic zakjes maar als je een keer een luier per ongeluk hebt laten liggen dan is de stank niet te harden. Dit moet toch beter kunnen? En gelukkig dat kan het ook! Er bestaan namelijk speciale luier emmers en eigenlijk zouden wij deze bij iedere ouder aan willen raden. Geen gedoe meer met losse stinkende luiers en plastic zakjes maar gewoon een handige en veilige manier om al je luiers in een keer handig in op te bergen. Het grootste voordeel van een luier emmer is dat er echt totaal geen stank vrijkomt. Je stopt de luier namelijk in een afgesloten compartiment van de emmer met een plastic zak, als de emmer vol is hoef je enkel de plastic zak te vervangen en je hebt alle luiers meteen luchtdicht verpakt en klaar om weg te gooien!

 

Alles goed bij de hand

Een andere goede tip is om ervoor te zorgen dat je in de babykamer alle spullen voor de verzorging van je baby goed bij de hand hebt. Het is namelijk enorm onhandig als je net je baby wil verschonen op de commode en je er vervolgens achter komt dat er geen luiers meer liggen. Je kunt dan niet zomaar even weglopen van je baby om nieuwe luiers te pakken, dus moet je vaak je baby weer aankleden en samen vervolgens eerst op zoek naar de luiers gaan. Het is daarom een hele handige tip om je commode op de babykamer goed in te delen en ervoor te zorgen dat je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je baby bij de hand hebt. Richt bijvoorbeeld de lades van je commode slim en handig in of plaats mandjes op de commode zelf waarin je alle verzorging spullen bewaard. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd genoeg luiers, luierdoekjes, zalfjes en hydrofiele doeken bij de hand hebt. Deze zijn toch echt wel onmisbaar bij de verzorging van je baby.

 

Laat een lichtje branden

Veel baby’s en ook kleine kinderen slapen het liefst met een lichtje aan. Je ziet dan ook heel vaak dat vaders en moeders een klein nachtlampje laten branden bij hun baby op de kamer. Dit kan enorm rustgevend en vertrouwd voor je baby zijn en ervoor zorgen dat je baby heerlijk in slaap valt. Daarnaast is een nachtlampje ook erg handig voor als je midden in de nacht een voeding moet geven of een luier moet verschonen, het is dan natuurlijk wel fijn om een beetje licht te hebben en te zien wat je aan het doen bent! Er zijn tegenwoordig enorm veel leuke nachtlampjes voor op de babykamer te koop in allerlei leuke vormpjes, dus keuze genoeg en vast ook wel eentje te vinden die perfect bij jouw babykamer past.

 

Een heerlijke stoel

Het is ook een aanrader om een heerlijke en fijne stoel op de babykamer neer te zetten, eentje waar je heerlijk in kunt wegdromen met je baby in je armen. Even lekker samen knuffelen, een voeding geven of een boekje voorlezen. Het zijn de momenten die je jezelf later zal herinneren! Het is dan ook een absolute aanrader om te zorgen voor een heerlijke stoel in je babykamer. Let er dan ook vooral op dat het een stoel is die erg comfortabel zit aangezien je bij het voeden van je baby graag wel lekker wil zitten en het langere tijd vol wil houden!

 

Geen kleedjes op de vloer

Nu hebben we een aantal tips gegeven over wat je het beste juist wel in je babykamer kan plaatsen maar we hebben ook een tip over iets wat je beter in je babykamer kunt vermijden! Het staat namelijk vaak heel leuk en gezellig, een kleedje op de vloer in de babykamer. Vaak een heel mooi gezicht alleen ook wel vrij gevaarlijk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en over een kleed kun je vrij snel struikelen, zeker met een baby in je armen is dit natuurlijk erg verraderlijk. Je loopt daarnaast ook vaak in het donker en in de nacht de babykamer in, juist dan kun je gemakkelijk het kleedje over het hoofd zien met alle gevolgen van dien. Dus voor alle veiligheid is het toch het slimste om geen kleedje in je babykamer te plaatsen.

 

Zorg voor goede raambekleding

Een baby slaapt het fijnst als het heerlijk donker is in de babykamer. Juist voor je baby is het nog heel belangrijk om een goed dag en nacht ritme te herkennen en om goed te leren dat hij lekker moet slapen als het donker is. Vandaar dat het aan te raden is om ervoor te zorgen dat het op je baby kamer zo donker mogelijk is. Op deze manier leert je baby wanneer het nacht is en dus tijd om te slapen. Maak het dus zo donker mogelijk en zorg ervoor dat de babykamer goed donker gemaakt kan worden met goede verduisterende raambekleding.

 

Een veilig bedje voor je baby

En natuurlijk absoluut onmisbaar in de babykamer een heerlijk veilig bedje voor je baby. Een heerlijk plekje waar ja baby lekker tot rust kan komen en wat zal voelen als zijn eigen veilige plekje. Aangezien je baby heel wat tijd in zijn bedje door zal brengen zeker in het eerste jaar is het heel belangrijk om hier aandacht aan te besteden en te zorgen voor een veilige slaapplek voor je baby. Zorg bijvoorbeeld voor een goede matras die voldoet aan alle richtlijnen, zo weet je zeker dat je baby heerlijk comfortabel zal liggen. Maar zorg ook voor goed en veilig beddengoed. Het is belangrijk dat het passend is voor het bedje van je baby en dat het voldoet aan alle veiligheidseisen. Veilig slapen is namelijk enorm belangrijk voor je baby en door de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen voorkom je de kans op wiegendood. Het beste is overigens om je baby enkel in een lekkere slaapzak in zijn bedje te leggen zonder dekentje of lakentje waar je baby eventueel onder kan schuiven. Zorg er ook voor dat je geen knuffeltjes of doekjes in het bedje van je baby legt, ook dit kan ervoor zorgen dat je baby er op een dusdanige manier op terecht kan komen dat het de ademhaling belemmert en dit wil je te allen tijde voorkomen!

 

Een goede babyfoon

Over deze tip zijn de meningen wel wat verdeeld. Er zijn mensen die zouden echt niet meer zonder kunnen maar er zijn ook mensen die het zonder prima redden. En dan hebben we het over de babyfoon. Het is natuurlijk enorm handig als je baby boven lekker ligt te slapen en jij bent beneden dat je dan je baby goed in de gaten kunt houden via de babyfoon. Je hebt ze dan ook in allerlei verschillen de uitvoeringen, zo heb je babyfoons met geluid maar tegenwoordig ook met beeld en met allerlei andere functies, zo kun je bijvoorbeeld op afstand zorgen voor een muziekje of een lichtje op de babykamer, en bestaat er zelfs een functie waarmee je jouw kleintje kunt toespreken via de babyfoon. Enorm handig allemaal natuurlijk! Toch zijn er ook heel veel mensen die een babyfoon niet nodig vinden en die gewoon op het gehoor afgaan, ze horen hun baby prima in huis wanneer hij wakker is en hebben dus geen babyfoon nodig. Maar dit is dus heel persoonlijk en het is vooral belangrijk dat je kiest voor de manier waarbij jij jezelf het meest prettig voelt, of dit nu met of zonder babyfoon is!

En dit zijn ze dan, onze tips voor de onmisbare items op de babykamer, waar moet je allemaal op letten, wat heb je allemaal nodig en wat is er nu echt onmisbaar! Zoals je ziet zijn er een heleboel slimme tips om je babykamer zo handig mogelijk in te richten zodat je alles bij de hand hebt voor de zorg van je baby!

[bol_import_table id=2]