Baby

Op vakantie met je baby, wat neem je mee

Op vakantie met je baby, wat neem je mee

Ben je recent voor het eerst ouder geworden en wil je graag met jouw kleine wonder op vakantie gaan? Op vakantie met een baby gaan is compleet anders dan je gewend bent. Je moet namelijk bepaalde dingen mee nemen, je moet het dagritme op jouw vakantie aanpassen aan jouw baby en je moet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Bij Babynow.nl ben je aan het juiste adres om allerlei producten voor de vakantie met jouw baby aan te schaffen. Maar, we adviseren jou ook graag over welke zaken je sowieso mee moet nemen. In dit artikel hebben wij dan ook de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje gezet.

Op vakantie met je baby, wat neem je mee

Reisdocumenten

Denk allereerst aan de juist reisdocumenten. Zorg dat je jouw baby kunt identificeren en zorg – indien benodigd – voor een visum. Daarnaast is het ook aan te raden om altijd enkele extra foto’s van jouw baby mee te nemen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, heb je die foto’s altijd bij je. Met name in het buitenland kan de douane/marechaussee strenge eisen stellen aan de foto in een paspoort. Aangezien de foto in het paspoort van een baby al snel achterhaald is, is het aan te raden om meerdere foto’s mee te nemen.

Kleding

Ga je op zomer- of op wintervakantie? Als je op wintervakantie gaat, is het van belang dat je jouw kind warm aan kunt kleden. Zorg daarom ook voor dikke schoenen, voor een dikke en warme jas en voor de nodige dikke pyjama’s. Onthoud hierbij; beter te veel dan te weinig mee.

Tijdens een zomervakantie is het prettig als je luchtige kleding voor je baby mee neemt. Neem daarnaast ook altijd genoeg luiers en luchtige schoentjes mee. Tot slot willen we je nog aanraden om een comfortabele zwembroek of badpak voor je zoon/dochter mee te nemen.

Ook praktische kledingstukken zoals slippers, ondergoed, sokken en een zonnebril zijn zeker aan te raden.

Speelgoed

Uiteraard is het ook belangrijk om voldoende speelgoed mee te nemen. Je hoeft hiervoor niet al het speelgoed vanuit huis mee te nemen. Nee, veel speelgoed fabrikanten ontwikkelen speciaal speelgoed voor op vakantie. Dit speelgoed is over het algemeen compact en afgestemd op het soort vakantie. Bij bijvoorbeeld een strandvakantie is het leuk als jouw baby met zand kunt spelen of in het water kan spelen. Uiteraard moet je hierbij wel altijd goed opletten en je kind nooit alleen laten.

Praktisch

Tot slot zijn er nog heel wat praktische zaken die je mee moet nemen. Denk hierbij aan een autostoel, de favoriete knuffel, een draagdoek, een buggy, babyvoeding, een speen, een stoelverhoger, een extra deken en melkpoeder/pap. Door al deze praktische zaken mee te nemen, kan je altijd op een veilige en comfortabele manier met jouw baby reizen.

Tot slot nog een handige tip: maak vooraf een lijst met dingen die je mee moet nemen. Pak de dingen in en streep ze van jouw lijst af. Hiermee voorkom je dat je essentiële zaken gaat vergeten.