Babykamer

Tips & inspiratie voor het inrichten van een neutrale babykamer

babykamer

In de afgelopen jaren is het kleurgebruik in de babykamer enorm veranderd. Waar dit vroeger nog standaard roze of blauw was, zien we nu steeds vaker neutrale kleuren terug. Bovendien wil ook nog steeds niet iedereen weten of ze een jongen of een meisje verwachten. Het inrichten van de babykamer betekent dan ook niet direct dat je je op één gender moet focussen. Er zijn genoeg manieren om een babykamer voor zowel beide geslachten sfeervol in te richten. Ook een fijn idee voor ouders die helemaal geen fan zijn van babyblauw of knalroze.

Toch klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een flinke opgave zijn om de babykamer neutraal te houden. Zeker omdat veel accessoires nog altijd op gender worden gebaseerd. Daarom vind je in dit artikel enkele fijne tips en de nodige inspiratie om de babykamer zo neutraal en sfeervol mogelijk te maken!

Kijk kritisch naar de basis

Kijk eerst kritisch naar de ruimte waar je de babykamer wilt maken. Grote kans dat hier al jaren een vloer in ligt waar niets mee gedaan is of die al veelvuldig is gebruikt en hierdoor minder mooi oogt. Wanneer je hier een babykamer wilt maken, dan is het belangrijk dat de basis klopt. Zonder de juiste basis zal de kamer immers nooit zo worden als je in gedachten had. Pak daarom eerst de vloeren en de wanden aan.

Ligt er een houten vloer in de babykamer? Kies dan voor een 2-componentenverf die zowel kras- als stootvast is. Zo weet je zeker dat de vloer de komende tien jaar in topconditie zal blijven en heb je hier verder geen omkijken meer naar. Een goed voorbeeld is lakverf Trae Lyx. Deze staat bekend om haar projectkwaliteit, waardoor je zeker weet dat de vloer straks over een zeer lange levensduur zal beschikken.

Voor de wanden is het slim om naar neutrale kleuren te kijken. Hierbij beschik je over enorm veel keus. Denk dus vooral niet alleen aan wit of beige, maar laat je verrassen door wat er allemaal in een neutrale babykamer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan roestbruin, okergeel, mosgroen of hemelsblauw. Er is enorm veel mogelijk op het gebied van genderneutrale kamers. Top het geheel af met Trae Lyx Natural Finish om de wanden nog eens extra bescherming te geven na het verven. Zo blijft de kleur langer mooi en hoef je voorlopig geen kwast meer aan te raken.

Kies voor leuke accessoires

In een neutrale kamer loop je al snel het risico dat de ruimte wat saai oogt. Dit kun je echter eenvoudig oplossen door het gebruik van leuke en speelse accessoires. Denk aan dieren, letters, cijfers of een maan- en sterrenthema. Dit zijn dingen die in iedere kamer mogelijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen om enkele schattige schilderijtjes op te hangen. Dat geeft de kamer direct meer sfeer en het kost vrij weinig.

Mix & Match met verschillende materialen

Omdat een neutraal kleurenpalet al snel een beetje saai over kan komen, moet je het vooral hebben van de accessoires en het materiaalgebruik in de ruimte. Een ware woontrend van deze tijd die we ook veelvuldig terug zien komen in de babykamer is het mixen & matchen van verschillende materialen. Dat geeft een speelse en sfeervolle uitstraling aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een fluffy vloerkleed met een stoer industrieel bedje. Door contrasterende kleuren te gebruiken, geef je de ruimte direct meer flair.