Baby

Tips zodat je baby veilig kan slapen

Veilig Slapen Baby

Als kersverse ouder denk je hoogstwaarschijnlijk alleen maar aan jouw kleine wonder. Je bent eigenlijk de gehele dag met jouw dochter of jouw zoon bezig, waardoor het mogelijk is dat jouw aandacht op een bepaald moment even kan ontglippen. Aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, is dat absoluut niet wenselijk.

Het is daarom ook van belang om de juiste meubelen en hulpmiddelen voor in huis te halen. Met dank aan dergelijke middelen hoef je niet bang te zijn dat jouw baby iets overkomt, bijvoorbeeld als hij/zij ligt te slapen. In dit artikel richten we daar specifiek onze pijlen op; we geven je in dit artikel namelijk enkele handige tips waarmee je jouw baby altijd veilig kunt laten slapen.

In de eerste levensweken/levensmaanden slaapt een baby onwijs veel. Het is dan ook wenselijk dat veel aandacht uitgaat naar bijvoorbeeld het slaappatroon van jouw baby en de omstandigheden waar jouw baby in kan slapen. Met name op dat vlak hebben wij enkele handige tips voor jou verzameld, zodat jouw baby altijd veilig kan slapen.

Zorg voor een veilig ledikantje of een veilige box

Bij het inrichten van een babykamer is het van belang dat je de juiste keuzes gaat maken. Een belangrijke keuze die je hierbij moet maken, is de keus voor een specifieke ledikant. Met een ledikant voorzie je jouw baby van een comfortabele én veilige slaapplek. Onze eerste tip is dan ook om nóóit te besparen op het aanschaffen van een ledikantje of een slaapbox.

Met een veilig ledikantje weet je zeker dat jouw baby altijd veilig ligt te slapen. Bovendien is een ledikantje ook nog onwijs comfortabel voor jouw kleine wonder, waardoor je je eigenlijk nergens meer zorgen over hoeft te maken. Je weet immers zeker dat jouw baby veilig én lekker slaapt.

Is het verstandig om te besparen op de aanschaf van een ledikant? Nee, dat is in onze ogen absoluut niet verstandig. Je kunt namelijk beter nét iets meer geld uitgeven, zodat het ledikantje echt volledig naar wens is. In onze webshop vind je overigens een uitgebreid aanbod van hoogwaardige én veilige ledikantjes. Deze ledikantjes bieden wij ook nog tegen scherpe prijzen aan, waardoor je bij ons eigenlijk van een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding geniet. Het is absoluut de moeite om even ons aanbod van ledikantjes te bekijken en direct een veilig ledikantje voor jouw baby aan te schaffen!

Schaf een babyfoon aan

Als jouw baby eenmaal veilig in zijn/haar ledikantje ligt te slapen, is het ook wenselijk dat je hem/haar in de gaten kunt houden. Dat doe je door een hoogwaardige babyfoon aan te schaffen; wij kunnen op dit vlak absoluut een babyfoon mét camera aanraden. Je kunt daardoor continue zien hoe het is in de babykamer, wat jouw baby aan het doen is en je hoort hem/haar ook gillen, schreeuwen of huilen.

Mocht het nodig zijn, kan je – dankzij de babyfoon – direct in actie komen. Ook dat draagt absoluut bij aan de veilige slaap van jouw baby. Het wordt daarbij niet alleen veiliger voor jouw baby, maar je voorziet jezelf ook van een gerustgesteld gevoel. Je weet immers dat het goed zit met jouw baby en dat je hem/haar altijd in de gaten kunt houden via de babyfoon. Dat is eigenlijk alles wat je wilt, toch?

In het assortiment van Babynow.nl vind je een uitgebreid aanbod van hoogwaardige babyfoons terug. Deze babyfoons zijn stuk voor stuk van gerenommeerde merken en voldoen daarmee direct aan alle verwachtingen. Hierbij willen wij je ook nog adviseren om niet te besparen op de aanschaf van een babyfoon. Een babyfoon is eigenlijk onmisbaar voor elke ouder en maakt simpelweg het leven een stuk aangenamer en veiliger!

Gebruik géén dekbed

Denk je dat jouw baby het koud heeft tijdens het slapen? Dan is het advies om de verwarming iets hoger te doen. Het is daarbij níet te adviseren om een dekbed te gaan gebruiken; een dekbed is namelijk al snel véél te warm voor een baby, terwijl het dekbed ook nog de ademhaling van jouw baby kan belemmeren.

Het advies is sowieso om jouw baby nooit te warm aan te kleden, nooit vast in bed te leggen en ook nooit onder een dekbed te leggen. Een baby heeft het namelijk eerder warm dan koud; bovendien brengt bijvoorbeeld een dekbed het nodige gevaar voor jouw baby met zich mee. Gebruik dus nooit een dekbed en houd het daarmee veilig voor jouw baby!

Zorg voor een goede ventilatie in de babykamer

Heb je een prachtige babykamer ingericht? Of ben je daar op dit moment wellicht nog mee bezig? Met het oog op het onderwerp ‘veilig slapen baby’ is het van cruciaal belang dat je voor een goede ventilatie in de babykamer zorgt. Niet al jouw aandacht moet dus uitgaan naar de meubelen of naar de aankleding van de babykamer, maar ook naar de ventilatie van jouw babykamer.

Hoe kan je voor een goede ventilatie in de babykamer zorgen? Dat doe je onder meer door regelmatig de deur en het raam van de kamer open te zetten, zodat de kamer voorzien wordt van frisse lucht. Merk je wel eens op dat er druppels aan de binnenkant van het raam zitten? Dan is dat een duidelijk teken dat de ventilatie in de babykamer niet in orde is. In een dergelijke situatie is het dus nog veel belangrijker om snel iets te gaan doen aan de ventilatie in de babykamer.

Zorg voor regelmaat

Wist je dat een baby behoorlijk veel behoefte aan regelmaat heeft? Ja, zeker! Zorg er dus voor dat jouw baby op dezelfde tijdstippen slaapt, dat hij/zij niet te lang slaapt en dat hij al met al zijn/haar eigen schema/patroon op gaat bouwen. Als je dat voor elkaar krijgt, weet je zeker dat jouw baby heerlijk en veilig gaat slapen. Het veilig slapen van een baby kent zeker de nodige haken en ogen, maar met de juiste voorbereiding verkrijg jij ook absoluut een veilige slaapplek voor jouw baby!

[woodmart_products post_type=”sale” layout=”carousel” product_hover=”tiled” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”1″ lazy_loading=”yes” slides_per_view=”4″ autoplay=”yes” hide_pagination_control=”no” hide_prev_next_buttons=”no” center_mode=”no” wrap=”no” scroll_carousel_init=”no” element_title=”Producten met extra korting”]