Baby

Waar moet je op letten als je buiten gaat zwemmen met je baby

pexels juan salamanca 61129

Het is weer vakantie tijd en dat betekend dat heel veel mensen veel leuke dingen doen en vaak ook op vakantie gaan. Daarnaast schijnt het zonnetje ook best vaak en kan het op je vakantie bestemming zelfs behoorlijk warm zijn! Dit is natuurlijk heel erg prettig en wat is er nu leuker met warm weer dan lekker water pret te hebben! Dit kun je dan ook heel erg goed doen als het zonnetje schijnt.

Voor veel ouders is het ook ontzettend leuk om  lekker met je baby te zwemmen en waterpret te beleven! Maar toch is het zeker niet altijd vanzelfsprekend dat je een baby lekker buiten kunt laten zwemmen, hier zitten namelijk best wel wat voorwaarden aan. In deze blog laten we je dan ook graag zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je heerlijk buiten kunt zwemmen met je baby en waar je dan eigenlijk allemaal op moet letten. Als je er namelijk voor zorgt dat je alles goed voorbereid dan kun je ontzettend veel plezier beleven aan het buiten zwemmen met je baby en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!

 

De temperatuur buiten

Ten eerste is het heel erg belangrijk dat de temperatuur buiten goed is als je besluit om buiten te gaan zwemmen met je baby. Het is namelijk zo dat ook al is het water best warm je baby daarna wel

nat uit het water komt, als het dan erg fris is of bijvoorbeeld een beetje waait dan is dit niet zo prettig voor je baby en kan hij er zelfs ziek van worden, dat is iets wat je natuurlijk veel liever wil voorkomen. Het zou zonde zijn als je baby nu net kou vat als jullie een fijn zwem momentje met hem hebben gehad!

Daarnaast is het ook minder comfortabel voor je baby als het buiten fris is, hij komt dan namelijk heerlijk uit het warme water meteen in de kou terecht en dat is natuurlijk niet te bedoeling. Je kunt er dan ook veel beter voor zorgen dat je baby lekker warm uit het water kan komen in een omgeving waar de temperatuur lekker hoog ligt. Op deze manier is de overgang ook  niet al te groot en zorg je er in ieder geval voor dat je baby het niet te koud zal krijgen of op de tocht zal komen te staan. Daarnaast kun je er natuurlijk ook zeker voor zorgen dat je klaarstaat met een handdoek als je met je kleintje uit het water komt op die manier zorg je er namelijk ook voor dat je baby het niet al te koud zal hebben en bijna geen kans krijgt om kou te vatten!

 

De temperatuur van het water

 

Maar niet alleen de temperatuur buiten is belangrijk als je lekker buiten wil gaan zwemmen met je baby, ook de temperatuur van het water is dan natuurlijk van heel groot belang. Het is namelijk wel zo fijn als het water een aangename temperatuur heeft zodat je er lekker met je kleintje in kunt zwemmen. Als het water namelijk te fris is voor je baby dan kan hij hier allerlei klachten van krijgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

 

Het is daarom erg belangrijk dat de temperatuur van het water aangenaam is en dat je baby er dus lekker in kan dobberen. Het beste is om eerst zelf even te voelen zodat je het een beetje kunt inschatten vaak weet je dan snel genoeg of de temperatuur aangenaam genoeg is voor je kleintje!

 

Daarnaast is het ook erg belangrijk om vooral niet te lang met je kleintje in het water te blijven dit is namelijk vaak helemaal niet zo prettig voor ze. Je kunt dan ook beter lekker even zwemmen en dobberen en daarna weer lekker opwarmen in het zonnetje want dat is uiteindelijk toch het beste voor je baby. Een heerlijk warm zonnetje waar hij heerlijk van kan genieten! Beperk dus de tijd waarin je daadwerkelijk in het water bent met je kleintje tot enkele minuten. Uiteraard is het heerlijk om lekker lang in het water te dobberen maar zeker voor een kleine baby onder de 6 maanden is dit niet goed. Tuurlijk is het wel zo dat als het water de temperatuur van badwater heeft je wel iets langer in het water kunt blijven!

 

Zorg voor goede zonbescherming

 

Net als buiten het water is het ook in het water erg belangrijk om goede zonbescherming voor je baby te gebruiken! Zeker als het zonnetje lekker fel schijnt kan dit enorm op het water reflecteren en ervoor zorgen dat je kleintje een flinke dosis zonnestralen op zijn huidje krijgt. Aangezien de baby huid nog helemaal niet veel gewend is loop je dan ook het risico op verbranden en dit wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is het beter om ervoor te zorgen dat je baby ook in het water goed beschermt is tegen straling! Zet bijvoorbeeld een petje of een hoedje bij je  baby op of zorg voor een schaduw doek over het water heen. Dit maakt al enorm veel verschil en zorgt ervoor dat jouw baby heerlijk zonder zorgen kan genieten van het water en niet zal verbranden!

 

Veiligheid tijdens het zwemmen

 

En uiteraard is dit punt ook heel erg van belang. Als je namelijk buiten met je baby gaat zwemmen is het heel erg belangrijk om voor veel veiligheid te zorgen net als wanneer je binnen met je baby gaat zwemmen.

 

Zorg dus voor een goed baby zwembandje waar je baby heerlijk in rond kan dobberen. Vaak denken ouders dat het ook prima kan om je kleintje alleen maar vast te houden in het water maar dat is toch een minder goed idee zonder zwemband. Als jij namelijk om welke reden dan ook je baby los laat , bijvoorbeeld doordat je baby glad van het water uit je handen glijd dan heb je natuurlijk een groot probleem. Als he baby lekker in een zwemband ligt dan heb je dit niet en kunnen jullie heerlijk met elkaar genieten van een ronddobberende baby waar je ook nog eens goed grip op hebt.

 

Deze babyzwembandjes zijn er in allerlei soorten en maten en het is vooral goed om te kijken naar de maat en de leeftijd. Zo zijn ze er voor verschillende leeftijden maar ook voor verschillende gewichten en hier moet je dus wel even goed naar kijken zodat je zeker weet dat je de goede te pakken hebt! En let vervolgens ook even goed op de pasvorm het is namelijk heel belangrijk dat je baby er goed in past en er dus niet makkelijk uit kan vallen. Ook is het wel zo handig om te weten dat je baby er niet in weg zal zakken maar goed in de band kan blijven! Op deze manier zorg je ervoor dat jullie allemaal kunnen genieten van het leuke zwem uitje!

 

De eerste keer

 

De eerste keer zwemmen met je baby is altijd een hele belevenis! Het is vooral heel erg leuk om dit te doen op een manier zodat je er allemaal erg van kunt genieten! Zorg dus voor de juiste spullen bij je te hebben zodat je alles bij de hand hebt om het zwem uitje tot een succes te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een lekkere warme handdoek, een goede zwemband, zonbescherming en natuurlijk een foto of video camera want dit moment moet worden vastgelegd natuurlijk!

 

Op deze manier is het de eerste keer zwemmen voor je baby een hele belevenis waar jullie allemaal deel van uit kunnen maken en jullie kunnen zo lekker genieten van elkaar!

 

Zwemmen met je baby altijd een feestje

 

Het zwemmen met een baby is altijd ontzettend leuk! De reactie van je baby op het water is namelijk erg leuk om te zien! Je baby kan zich vaak enorm verwonderen over alles wat er om hem of haar heen gebeurd! Je ziet vaak dat een baby eerst even zal moeten wennen en misschien niet meteen heel veel plezier maakt en gaat spetteren maar naar verloop van tijd zal dit vast wel gaan komen en ontdekken ze ook echt hoe leuk je met water kunt spelen! Uiteraard is het wel zo dat iedere baby hier anders op reageert natuurlijk. Waterpret is in ieder geval heel erg leuk om met je baby te beleven en dat is natuurlijk wel heel erg fijn allemaal!

 

Ook buiten zwemmen met je baby is dus een ware belevenis en eentje waar je heel veel plezier aan kunt beleven met je baby erbij. Als je goed rekening houdt met de omstandigheden en ervoor zorgt dat je baby het fijn vindt buiten en het water de juiste temperatuur heeft dan kan het een ware belevenis zijn! Op deze manier is het echt een cadeautje en kun je heerlijk genieten van hoe je baby zich verwonderd over alles om hem heen! En als ouders geniet je daar natuurlijk enorm van mee! er is dan ook niks leukers dan samen met je baby de wereld ontdekken!