Baby

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kinderstoel

pexels pixabay 459976

Als kersverse ouders merken jullie vaak al snel dat je voor een baby vooral ook heel erg veel spullen nodig hebt, en dat de ontwikkeling heel snel verloopt! Zeker het eerste jaar kan het een grote rollercoaster zijn en gaat de ontwikkeling van je kleintje razendsnel! Niet zo gek dus ook dat er ook heel veel verschillende items voor je kleintje te koop zijn die prima bij al deze ontwikkelingen passen!

Je baby ontwikkeld dus enorm snel en leert ook heel veel in het eerste jaar. Je baby wordt sterker en krijgt ook meer kracht. Ook dit brengt soms veranderingen met zich mee. Daarnaast groeit je kleintje ook fysiek heel snel en ook hier moet je soms bepaalde items op aanpassen. Op deze manier blijf je dus lekker bezig en kun je zeker dat eerste jaar rekenen op heel veel aankopen voor je kleine spruit!

Een van die items die je ook nodig hebt in het eerste jaar is een kinderstoel voor je kleintje. Hoe leuk is het als je de babyhapjes gezellig in de kinderstoel kunt geven en ze er ook gezellig bij zitten aan tafel! Er breekt weer een hele nieuwe fase aan en je zit echt als gezin aan tafel! Het is zeker niet zo dat je kindje meteen heel stabiel in een kinderstoel kan zitten en daardoor zijn hier ook weer allerlei hulpmiddelen voor te koop! Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw kleintje zo comfortabel mogelijk komt te zitten en dat is natuurlijk wel zo fijn!

Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten als je een kinderstoel aan gaat schaffen? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke verschillende soorten kinderstoelen zijn er eigenlijk allemaal te koop en hoe weet je dat de kinderstoel ook echt bij je past? En vanaf welke leeftijd kan je kleintje eigenlijk in een kinderstoel? Wij geven je in deze blog antwoord op al deze vragen en laten je dus zien waar je allemaal op moet letten als je een kinderstoel koopt!

Vanaf wanneer kan jou kleintje in een kinderstoel

De leeftijd waarop jouw baby in een kinderstoel kan zitten is heel erg verschillend. Tegenwoordig zijn er namelijk ook steeds meer kinderstoelen op de markt die speciaal ontworpen zijn om hele jonge baby’s er al in te kunnen zetten. Uiteraard zitten ze dan niet rechtop in de stoel maar zit er een speciaal babykuipje bij wat je op de kinderstoel kunt bevestigen en waar jouw baby als het ware in kan liggen terwijl ze er toch bij zijn aan tafel!

Door deze ontwikkelingen kan je baby dus eigenlijk al direct vanaf de geboorte in het kuipje op de kinderstoel liggen. Na een maand of 6 a 7 zal je baby vervolgens de overstap maken naar de kinderstoel, waar hij overigens nog wel met een tuigje vast en waar ook nog een speciale rugleuning bij zit. Op deze manier kun je dus op alle leeftijden uit de voeten met je kinderstoel. Uiteraard is het wel ook afhankelijk van de ontwikkeling van je kindje, sommige kindjes kunnen nu eenmaal veel eerder zitten dan andere, dit kan soms ook te maken hebben met ontwikkeling, karakter van het kind en bijvoorbeeld ook de geboorte. Pin jezelf dus ook niet teveel vast op wat kinderen om je heen al kunnen, iedere baby heeft zo zijn eigen tempo en dat is ook helemaal prima! Het is dan ook lastig om precies te voorspellen vanaf wanneer een baby in een kinderstoel kan. Kijk vooral goed naar je baby en zijn ontwikkeling en dan kun je vanzelf heel goed aanvoelen wanneer je de overstap naar een kinderstoel kan maken!

Een babykuipje op de kinderstoel

We gaven het net al even aan, de markt is steeds in ontwikkeling en daardoor zijn er nu ook speciale kuipjes te koop die je op een kinderstoel kan bevestigen waardoor jouw baby al van kleins af aan in de kinderstoel kan zitten en dat is natuurlijk enorm handig! Op deze manier kun je jouw kleintje er al van kleins af aan bij betrekken en heerlijk bij je aan tafel zetten.

Hoe gezellig is het om met je hele gezin aan tafel te gaan zitten en samen te genieten van elkaar. Op deze manier raakt je baby hier ook al aan gewend en zal je daarnaast zien dat je baby hier ook al heel erg van geniet om bij elkaar te zijn!

Het handige aan het babykuipje wat je op de kinderstoel klikt is dat je het ook in verschillende standen kunt kiepen, ten eerste kan je baby helemaal plat liggen maar daarnaast kun je als je baby wat groter wordt het kuipje steeds wat meer rechtop zetten totdat je baby bijna kan zitten. En als dit moment is aangebroken dan is het tijd om je baby over te zetten in de kinderstoel en kun je voortaan het kuipje achterwege laten.

Over naar de kinderstoel

Als je baby ongeveer 7 maanden oud is wordt het soms langzaam tijd om van het babykuipje over te gaan naar een kinderstoel. Je baby kan nu met wat ondersteuning proberen te zitten en het is een goed moment om eens uit te proberen hoe dit je baby in de kinderstoel vergaat.

Wel is het belangrijk om nog een speciale baby inzet in je kinderstoel te hebben. Dit ziet er bij verschillende kinderstoelen vaak allemaal wat anders uit maar in principe is het een inzet waar je baby steun aan heeft vooral in de rug en aan de zijkanten. Daarnaast heeft deze inzet ook vaak een tuigje waar je jouw baby mee kunt vastzetten in de kinderstoel. Anders is het helaas nog net wat te wiebelig voor je kleintje en kunnen ze nog te ver voorover komen hangen en misschien zelfs half uit de kinderstoel komen te hangen met alle gevolgen van dien en dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!

Maar het kan zomaar zo zijn dat je baby er nu wel al aan toe is om over te gaan naar de kinderstoel met inzet en dat is natuurlijk wel ontzettend leuk! Op deze manier kan je baby heerlijk meekijken en zien wat er allemaal aan tafel gebeurt en dit vinden ze vaak ontzettend leuk! Daarnaast kan je baby ook oefenen met zitten, ook al is het met ondersteuning op deze manier worden zijn rugspieren wel sterker en oefent hij met rechtop zitten! Dat is natuurlijk heel erg handig en fijn!

Accessoires bij de kinderstoel

Tegenwoordig zijn er ook heel veel accessoires voor bij een kinderstoel te koop, je kunt jezelf wat dat betreft dan ook helemaal uitleven! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafelblad wat je aan de kinderstoel kunt bevestigen. Op deze manier kan jouw kleintje lekker bij jullie aan tafel zitten en kan hij tegelijkertijd heerlijk van zijn eten op zijn eigen blad genieten. Maar als je kleintje klaar is met eten is het ook heel handig om een speeltje op het blad te leggen waar je kleintje lekker mee kan spelen terwijl jullie nog even verder eten!

Daarnaast zijn er ook speciale kinderstoel hoezen te koop, hiermee kun je jouw kinderstoel een heel persoonlijk uiterlijk geven! Ook deze hoezen zijn in veel verschillende soorten en maten te koop. Je hebt ze zowel voor de kinderstoel met inzet als voor het babykuipje en ze zijn in eindeloos veel verschillende printjes en kleuren te koop! Op deze manier kan je de kinderstoel helemaal naar je eigen wensen maken en zit jouw baby prinsheerlijk!

Maar ook aan spelen is gedacht, zo zijn er speciale stangen die je aan de kinderstoel kunt bevestigen waar je vervolgens een speeltje voor je baby aan kunt hangen waar hij bij kan, maar ook zijn er speciale tafelbladen met speeltjes erin te koop. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos en de markt springt hier goed op in!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kinderstoel

Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal op letten bij de aanschaf van een kinderstoel. Ten eerste is het heel belangrijk om de maten van de kinderstoel goed op te nemen het is natuurlijk wel zo handig als de kinderstoel aan je tafel geschoven kan worden! Ten tweede is het vooral ook belangrijk om te kijken of de kinderstoel veilig is en voldoet aan de Europese veiligheid voorwaarden. Op deze manier weet je zeker dat je een kinderstoel koopt die goed getest is en helemaal veilig is!

Let daarnaast ook goed op de mogelijkheden die de kinderstoel biedt. Is het een kinderstoel die wel of niet met je kindje mee kan groeien. Vaak is dit juist wel heel handig omdat je er dan veel langer mee kunt doen. Het is dus zeker de moeite waard om hier goed naar te kijken! Maar ook het uiterlijk van de kinderstoel speelt zeker een rol, past dit bij je smaak en je inrichting?

Uiteindelijk spelen er dus heel veel factoren een rol bij het uitzoeken van de kinderstoel van je dromen! Maak een goede keuze en kijk naar de veiligheid en de leeftijd waarvoor hij geschikt is. Op deze manier weet je zeker dat je een kinderstoel koopt waar jouw kleintje nog heel lang plezier van zal hebben!