Baby

Wat zijn de baby items waar je niet zonder kunt

pexels polina tankilevitch 3875220

Al in de zwangerschap krijg je een hele grote lijst onder ogen vol met items die volgens zeggen onmisbaar zouden zijn als je een baby in huis hebt. Van hydrofiele doeken tot navel klemmen en alles er tussenin. Deze lijst bevat enorm veel items en soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Zeker als het je eerste kindje is kan deze lijst erg overweldigend zijn en weet je soms niet waar je moet beginnen en welke items je nu echt nodig hebt en welke je eigenlijk ook prima zonder zou kunnen.

Daarom zijn wij voor je op onderzoek uitgegaan, welke baby items zijn er nu echt onmisbaar en waar zou je eigenlijk ook prima zonder kunnen! Van welke items zeggen moeders dat ze echt niet zonder hadden gewild en waarvan denken ze dat het eigenlijk zonde van het geld was om het aan te schaffen. In deze blog geven wij je tips en vertellen wij je welke items wij als moeder nooit zouden willen missen! Uiteindelijk is het wel belangrijk om aan te geven dat dit uiteraard heel persoonlijk kan zijn en dat je deze blog als leidraad kunt gebruiken maar dat het vooral erg belangrijk is om hier je eigen gevoel in te volgen!

 

Hydrofiele doeken

Je kunt er niet genoeg van hebben, en dan hebben wij het over hydrofiele doeken. Je kunt ze werkelijk overal voor gebruiken en als nieuwbakken moeder kun je eigenlijk dus niet zonder. Zo kun je jouw baby er heerlijk inwikkelen als hij net lekker uit het badje komt, het dient dan ook meteen als handdoek. Maar ook tijdens het voeden is een hydrofiel doek ideaal, je kunt er het morsen mee opvangen maar ook zorgen voor wat beschutting tijdens de borstvoeding. Maar een hydrofiel doek kan ook prima dienstdoen als lakentje of als doek om mee te spelen. Je kunt er echt zoveel kanten mee op!

Wij hadden er zelf ook altijd standaard eentje in onze tas zitten, en ze kwamen eigenlijk altijd wel van pas. Ook als je op pad bent is een hydrofiel doek echt ideaal, en dan vooral ook de grootste maat deze zijn enorm handig!

 

Een muziekmobiel boven de box

Met speelgoed is het altijd erg lastig om in te schatten waar jouw baby mee zal gaan spelen. Het is dan ook wel erg persoonlijk en zal erg per kind verschillen. Toch is er vaak een ding wat bijna alle baby’s wel erg leuk vinden! Namelijk een muziekmobiel boven de box. Baby’s hebben over het algemeen vaak wel snel interesse in muziek en beweging. Een muziekmobiel bevat beide en is daarom vaak een dikke hit! Je baby zal het enorm leuk vinden om te kijken hoe de muziekmobiel beweegt en om daarnaast ook nog eens naar het muziekje te kunnen luisteren.

Vooral boven de box is het vaak een waar succes omdat dit ook nog allemaal nieuw is voor je baby. Op deze manier heeft hij meteen iets om naar te kijken en te luisteren en kan hij zich prima vermaken en leert hij ook tegelijkertijd om iets te volgen. Het is dus ook nog eens leerzaam voor je baby!

 

De flessensterilisator

Als je een baby hebt en je geeft flesvoeding dan heb je met heel wat flessen op een dag te maken. Uiteraard is het ook heel belangrijk om deze flessen heel goed te reinigen. Dit kun je vaak doen door ze ten eerste na het gebruik goed om te spoelen met water en afwasmiddel en hier ook een flessenborstel bij te gebruiken maar daarnaast moet je ze ook regelmatig steriliseren. En dit kun je dan bijvoorbeeld doen door ze in een pannetje met kokend water uit te koken. Vaak is dit echter wel een hele klus en kun je ook maar 1 of twee flessen tegelijk kwijt in de pan. Daarnaast gebruik je veel gas en staat het water lang te koken en krijg je veel waterdamp in je woning. Niet ideaal dus.

Maar gelukkig kan dit veel makkelijker, beter en sneller! Zo kun je een speciale flessensterilisator kopen, deze heb je in verschillende soorten, zo heb je een flessensterilisator die je in de magnetron kunt zetten, je zet de flessen erin en een laagje water, vervolgens gaat hij 2 minuten in de magnetron en daarna zijn je flessen weer helemaal steriel. Maar je hebt ook een losse flessensterilisator die op stroom werkt, ook hier zet je de flessen in en een laagje water en de sterilisator doet de rest van het werk! Ontzettend handig en je zou eigenlijk niet meer zonder kunnen als je er eenmaal aan gewend raakt! Voor ons was het echt een ideale aankoop en heeft het ons ook heel veel tijd bespaard en ook geld. Wij zouden dit dus zeker iedereen aanraden!

 

Overslag rompertjes

Je kent het allemaal wel, je baby heeft een enorme volle luier en het is ook aardig doorgelekt. Nu wil je proberen om zijn rompertje uit te doen maar de enige manier waarop dit lukt is om de romper over zijn hoofdje heen te trekken. Nu wordt het nog een hele tour om dan te zorgen dat de vieze romper zijn hoofdje niet raakt en je jouw baby meteen weer in bad kunt doen.

Dit is natuurlijk allemaal heel erg vervelend maar gelukkig hebben we hier een prima oplossing voor! Zo zijn er namelijk overslag rompertjes! Geen gedoe meer met rompertjes die je lastig uit kunt trekken maar gewoon een romper die je heel simpel los kunt maken en waar je dan de armpjes uit kunt halen en klaar ben je! Zeker met ongelukjes is dit dus echt ideaal want je hebt nooit meer risico dat alles onder komt te zitten! Maar ook zonder ongelukjes is het ontzettend handig! Vaak vinden baby’s het namelijk helemaal niet leuk als je iets over hun hoofdje heen moet trekken, deze rompertjes zijn dan ook echt een uitkomst en zoveel makkelijker!

Wij zouden nooit meer zonder willen en zeker bij een kleine baby kiezen wij dus altijd voor een overslag romper, dit bespaart een hoop geklieder en is ook voor je baby een stuk fijner!

 

Een flessenborstel

Voor iedere moeder die flesvoeding geeft is een flessenborstel echt een item waar je niet zonder kunt! Alleen de fles afspoelen is vaak niet voldoende en er blijven dan ook altijd resten zitten, ook in de sterilisator krijg je dit dan vaak niet goed schoon. Het beste is dan ook om de fles goed schoon te maken met een flessenreiniger, deze zijn enorm handig en komen helemaal tot onderin de fles waardoor je fles echt helemaal schoon wordt!

Een klein beetje zeepsop, wat water en een flessenborstel is eigenlijk alles wat je nodig hebt om de flessen van je baby helemaal te reinigen! En een schone fles is erg belangrijk om te voorkomen dat je baby ziek wordt, zeker hele kleine baby’s zijn hier erg gevoelig voor. Wij zouden dus niet zonder een flessenborstel hebben gekund!

 

Een achteruitkijkspiegel in de auto

Als je baby in de auto zit in de maxi cosi dan zit hij met zijn gezicht naar de stoelen gekeerd. Je kunt dan het gezichtje van je baby niet zien en dat is natuurlijk geen prettig idee als je zelf voorin de auto zit, gelukkig is hier tegenwoordig een hele handige oplossing voor! Zo heb je namelijk een spiegel die je in de auto kunt bevestigen waarmee je het gezichtje van je baby vervolgens weerspiegeld in je eigen achteruitkijkspiegel kunt zien. Op deze manier kun je toch een oogje in het zeil houden en goed in de gaten houden of alles wel goed gaat achterin! Op deze manier voel je jezelf ook een stuk veiliger in de auto en kun je met een gerust hart voorin zitten terwijl je baby achterin de auto verblijft. Voor ons dus echt een ideale uitvinding waar we eigenlijk niet meer zonder zouden kunnen!

 

Een white noise knuffel

Als een baby bij ons in de buik groeit hoort hij altijd heel veel geluid van buitenaf, het is eigenlijk nooit stil en je baby raakt enorm gewend aan deze geluiden. Maar dan ineens ligt je baby in zijn eigen bedje na de geboorte en is het soms helemaal stil. Geen zachte ruis meer of de gedempte geluiden van buitenaf die hij nog in de buik kon horen maar echt helemaal stil.

Niet zo vreemd dus ook dat het dan voor veel baby’s lastig is om in slaap te vallen of om in slaap te blijven. Gelukkig is hier tegenwoordig wel een hele goede oplossing voor! Het zogenaamde white noise dit is een zacht ruisend geluid wat vergelijkbaar is met het geluid wat je baby in de buik hoorde. Dit stelt je baby enorm gerust en geeft hem een veilig en vertrouwd gevoel en je kunt je natuurlijk voorstellen dat je baby hierdoor heerlijk slaapt en in slaap valt!

Dus ook voor ouders is dit een heel handig apparaatje waar je eigenlijk niet meer zonder zou willen want white noise is er nu dus ook in de vorm van een knuffel. Deze knuffel bevat een apparaatje wat white noise afspeelt en op deze manier kan jouw baby heerlijk knuffelen en tegelijkertijd in slaap vallen met het geluid van white noise. En we weten allemaal dat een slapende baby goud waard is dus voor ons mag deze knuffel absoluut niet ontbreken in dit rijtje!