Baby

Welke items zijn onmisbaar tijdens de eerste hapjes van je baby

pexels victoria borodinova 1648374

Het is ontzettend leuk de eerste hapjes van je baby, een nieuwe fase breekt aan en het is erg fijn om je baby zo te zien ontwikkelen! Daarnaast is het ook een stuk makkelijker want je bent niet meer alleen afhankelijk van flesvoeding en kunt dus ook wat makkelijker de deur uit. Een boterham of stukje fruit stop je namelijk zo in je tas en is toch wat makkelijker geregeld dan het verzorgen van een vloeibare voeding voor je kleintje!

Die vaste hapjes zijn dus een echte mijlpaal en het is enorm leuk om deze met je baby te beleven! Er gaat een wereld voor je open, welke voedingsmiddelen mag je kleintje allemaal, welke combinaties kun je maken, hoe verwarm je de voeding en met welke hoeveelheden begin je. Dit zijn allemaal vragen die op je af kunnen komen en daardoor kan het soms best even flink zoeken zijn! Gelukkig loopt dit vaak allemaal al heel snel lekker soepel en lukt het ook jou prima om je kleintje hapjes te geven en zal je baby hier goed en snel aan wennen! Uiteindelijk eet hij voor je het weet helemaal mee met de pot!

Juist omdat er zoveel vragen zijn kan het soms handig zijn om in ieder geval een aantal handige hulpmiddelen in huis te hebben die je helpen om het hapjes geven aan je baby net een stukje makkelijker te maken! Niet dat het nu heel moeilijk is maar het is altijd fijn als iets makkelijker kan toch! Vandaar dat wij deze super handige blog voor je hebben waarbij wij je laten zien welke items volgens ons onmisbaar zijn tijdens de eerste hapjes van je baby! Maak het jezelf dus super makkelijk en kijk of deze handige items soms ook iets voor jou zijn!

Een beschermmat voor op de grond

Als je eenmaal begint met de eerste hapjes van je baby kom je er al snel achter dat dit al snel een flinke kliederboel kan worden! Je baby is natuurlijk nog niet gewend aan het lepeltje dat naar zijn mond toekomt en je zal zeker de eerste en de laatste niet zijn waarbij het lepeltje door je baby uit je handen geslagen wordt en alles per ongeluk op de grond beland! En dat zorgt natuurlijk voor een enorme kliederboel zoals je wel begrijpt!

Gelukkig is hier tegenwoordig dus echt een hele slimme oplossing voor! Eentje die wij zelf ook gebruiken en waar wij meer dan tevreden over zijn! Er bestaan namelijk zogenaamde matten die je vloer beschermen. Het zijn matten van plastic, en dan rond of vierkant en deze leg je dus heel gemakkelijk op de grond, vervolgens plaats je de kinderstoel erbovenop en zal je zien dat de mat dus een groot vlak om de kinderstoel heen bedekt! En dit is dus ook precies de bedoeling, als er nu dus per ongeluk iets op de grond beland dan valt het op de mat en kan je dit dus heel gemakkelijk schoon maken! Even een doekje eroverheen en klaar ben je! Op deze manier zorg je ervoor dat jouw vloer beschermt blijft en dat mocht er toch het een en ander op de grond belanden dat je dit dan vervolgens heel makkelijk schoon kunt maken! En dat is natuurlijk wel zo makkelijk! Volgens ons dus een ideale uitvinding! En een mooie bijkomstigheid is dat de mat doorzichtig is dus ook helemaal niet zo opvalt op je vloer!

Een placemat met vakjes

Vaak heb je bij de kinderstoel van je kleintje een blad wat je kunt bevestigen aan de stoel en waardoor je kleintje daar bijvoorbeeld zelf gemakkelijk wat af kan pakken. Dit is enorm handig want een kinderstoel staat altijd best een stukje van de tafel af en dan kan je kleintje dus helemaal nergens bij. Maar met het blad aan de kinderstoel vast kun je dit probleem prima verhelpen. Je kunt er wat te eten of drinken voor je kleintje op leggen of zetten zodat hij hiermee om leert gaan maar een stukje

Speelgoed kan uiteraard ook prima!

Je loopt echter vaak wel het risico met je kleintje dat er per ongeluk iets omver gaat. Dit kan ook voor een flinke knoeiboel zorgen, nu is dit natuurlijk met je kleintje wel vaker het geval. Maar ook dit keer kun je het gelukkig ook voorkomen! Zo zijn er speciale placemats die je op het blad van de kinderstoel kunt bevestigen waarop je vervolgens een bordje of een beker vast kunt zetten.

Het gaat als volgt in zijn werk, deze placemats bevatten een soort nopjes die klikken op bijpassende bekers en borden. Op deze manier kun je dus vervolgens de borden en bekers op de nopjes klikken op de placemat en kan je kleintje ze dus niet omver gooien. Wel is het zo dat dit enkel bij enkele merken kinderstoelen verkrijgbaar is en dat de bekers en borden ook van dit merk moeten zijn omdat het anders wellicht niet past. Ten slotte is het natuurlijk wel zo dat als je baby echt drinkt je de beker even los haalt en hem hierbij helpt maar daarna kan je de beker weer zorgeloos op het blad laten staan zonder dat je het risico loopt dat hier iets bij mis gaat.

Enorm handig dus en het voorkomt een hoop geklieder, daarnaast kun je dus ook met een gerust hart je eigen boterham eten zonder dat je bang hoef te zijn dat er van alles omver gaat en dat is natuurlijk ook weleens fijn!

Een warmhoud bordje

Het kan soms best even duren voordat je baby heel zijn bordje leeg heeft! Het is natuurlijk best even wennen allemaal en het gaat met kleine hapjes tegelijk. Maar je kunt je vast wel voorstellen dat als je een lekker hapje voor je baby hebt gemaakt van verse groenten en die lekker warm gemaakt hebt dat tegen de tijd dat je op de helft van het hapje bent de rest helaas al koud is geworden. En dat is natuurlijk erg vervelend! Gelukkig is ook hier een goede oplossing voor!

Zo zijn er namelijk speciale warmhoud bordjes! Hier kun je warm water in doen en op deze manier verwarmt het bordje zichzelf en dus ook de inhoud! En dat is natuurlijk echt enorm handig! Zo weet je zeker dat het hele hapje nog warm is als je het aan je baby geeft. Ook je baby zal dit erg fijn vinden want een koud groente hapje is natuurlijk niet echt een traktatie!

Zorg dus voor meer plezier in het eten en een heerlijk warm hapje met deze super handige warmhoud bordjes, je kunt ze ook eigenlijk bijna in iedere babywinkel wel vinden en ook veel warenhuizen hebben ze in het assortiment! Voor ons dus een gouden tip waar we zeker veel profijt van hebben gehad!

Potjes voor in de vriezer

Wie kent het niet, de avondspits aan het einde van de dag in een huishouden! Iedereen komt net uit het werk of uit school en er moet eten op tafel. Soms moet er ook nog best een beetje tempo bij komen kijken omdat er in de avond ook weer activiteiten op het programma staan. Zelf moet je eten maar je baby heeft ook honger. Nu duur het hapje geven aan je baby op zichzelf al best lang maar als je het hele hapje ook nog moet maken duur het net even langer. Uiteraard kun je ook prima naar een potje grijpen maar mocht je dat nu niet willen dan is het toch wel heel erg handig om ervoor te zorgen dat je hapjes op voorraad hebt!

Gelukkig kun je dit heel handig doen door een aantal hapjes vooruit te koken! Kies een paar soorten groente uit en kook deze en pureer ze alvast fijn zodat je met deze hapjes al uit de voeten kunt! Vervolgens is het natuurlijk wel zo handig als je ze in kunt vriezen zodat ze niet zoveel ruimte in beslag nemen! Op deze manier kun je dus heel gemakkelijk veel verse hapjes vooruit maken en ervoor zorgen dat je altijd iets uit vriezer kunt pakken op dagen dat je wat minder tijd hebt! En dat is natuurlijk heel erg handig!

Maak het jezelf gemakkelijk

De eerste hapjes van je baby zijn dus echt enorm leuk maar vragen zeker ook wel wat voorbereiding, ten eerste is alles nieuw en is het dus ook heel erg wennen voor je baby en daarnaast is het ook nog eens zo dat je zelf ook nog niet allemaal weet hoe het precies werkt en waar je baby wel en niet van houdt. Dit moet je allemaal samen gaan uitvinden en kan aanvoelen als een groot avontuur! Maar dan natuurlijk wel een heel leuk avontuur! Gelukkig zijn er dus een heleboel hulpjes die ervoor kunnen zorgen dat dit avontuur goed verloopt en dat alles ook vlekkeloos gaat. En dan natuurlijk ook letterlijk want de meeste van de hulpjes zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk geknoei hebt en alles netjes blijft!

Verder raden we je vooral aan om er heel erg van te genieten! Iedere nieuwe fase met je baby is natuurlijk ontzettend leuk en daar kun je ook echt enorm veel plezier aan beleven! Verwonder je samen met je baby over alle nieuwe dingen en stappen en kijk ook eens door zijn ogen naar alle ontwikkelingen! Maar bovenal doe alles stap voor stap en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en deze hulpjes kunnen je daar zeker een handje bij helpen!