Baby

Schoenmaat van een baby

Schoenmaat van een baby

Als je de trotse ouder van een klein wondertje bent, is het onwijs leuk om nieuwe kleding te kopen. In onze webshop kan je uiteenlopende soorten babykleding vinden. Je kunt bij ons ook meerdere babyschoentjes vinden. Het is nou eenmaal een feit dat een baby snel groeit. Hierdoor is het ook zo dat de schoenmaat van een baby in een hoog tempo afgewisseld wordt. Je vraagt je wellicht af: welke schoenmaat heeft een baby? Het uitgebreide antwoord op die vraag lees je in dit artikel.

De schoenmaat van een baby

Het is goed om te beseffen dat elke baby een andere groeicurve heeft. Sommige baby’s zijn bij de geboorte al groot, terwijl andere baby’s juist klein zijn en ook klein(er) blijven. In onderstaande tabel kan je de schoenmaten van een gemiddelde baby vinden:

  • 3 tot 6 maanden:          schoenmaat 17
  • 6 tot 12 maanden:         schoenmaat 18
  • 10 tot 14 maanden:       schoenmaat 19
  • 12 tot 20 maanden:       schoenmaat 20
baby schoentjes
baby schoentjes

Het is dus niet zo dat elke baby van 9 maanden oud schoenmaat 18 heeft. Nee, je kunt het beste zelf de schoenmaat van je baby op gaan meten. Op die manier weet je 100% zeker dat je de juiste schoenen voor je kleine wondertje koopt.

Hoe meet je de schoenmaat van je baby op?

Het opmeten van de schoenmaat van je baby is een terugkerende bezigheid. Dat heeft uiteraard alles te maken met de groei van een baby. Een baby krijgt gedurende zijn/haar eerste jaren te maken met een flinke groei. Dit betekent dat ook de voetjes snel groeien. Het opmeten van de lengte van de voeten van je baby is gelukkig niet al te makkelijk.

Voor het opmeten van de schoenmaat heb je alleen een stukje a4 papier en een pen nodig. Zet het voetje van jouw baby op het papier en zet een streep bij de hiel en bij het puntje van de langste teen. De afstand tussen de twee streepjes meet je vervolgens op. Tel hier 1 centimeter bij op en raadpleeg dan onderstaande tabel:

  • Schoenmaat 17:   10,5 cm
  • Schoenmaat 18:   11,5 cm
  • Schoenmaat 19:   12,5 cm
  • Schoenmaat 20:   13,5 cm

Op basis van deze tabel en het getekende a4 papier kan je bepalen welke schoenmaat jouw baby nu heeft. Het is aan te raden om dit proces regelmatig te herhalen, aangezien de voetjes redelijk hard groeien.

Babyschoentjes kopen

Vind je het ontzettend leuk om babyschoentjes te kopen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. In ons assortiment kan je meerdere schoentjes voor jouw baby vinden. Voor zowel jongens als voor meisjes hebben wij een uitgebreid assortiment. Meet dus vooraf goed de schoenmaat op en bepaal vervolgens welke schoenmaat jouw baby op dit moment heeft. Nog één handige tip: stem de schoentjes af op bijvoorbeeld de broek van je baby. Daarmee steelt jouw baby ongetwijfeld overal en altijd de show!