Baby

Wil jij je baby veilig in bad doen?

baby veilig in bad

Ben je de trotse ouder van een pasgeboren baby? Dan ben je ongetwijfeld nog een beetje zoekende naar wat wél en wat niet goed voor je baby is. Veel ouders kiezen ervoor om hun pasgeboren baby’s al snel in bad te stoppen. Is dat een goed idee? Waar moet je rekening mee houden met het badderen van je pasgeboren baby? Wij geven je hier graag enkele handige tips over.

Op babynow.nl kan je niet alleen allerlei babyartikelen kopen, maar je kunt bij ons ook veel nuttige informatie vinden. Wij vinden het van belang dat je goed geïnformeerd bent over het ouderschap; in onze blogs vind je dan ook met grote regelmaat handige tips. In dit artikel richten we onze pijlen op het badderen van je baby. We geven je drie handige tips, waardoor het badderen van je baby een feestje gaat worden.

baby veilig in bad

Tref de juiste voorbereidingen

Als je jouw baby in bad wilt gaan doen, is het van belang om de juiste voorbereidingen te treffen. Met de juiste voorbereidingen kan je onder meer je baby, jezelf en de badkamer voorbereiden op het badderen. We willen je aanraden om een bad, babyshampoo, badwasgel en een badcape bij de hand te hebben. Je kunt een speciaal bad voor je baby aanschaffen, maar je kunt je baby ook in een wasbak of in het normale bad leggen.

Zorg er in ieder geval te allen tijde voor dat je de veiligheid weet te waarborgen. Dit betekent dat je jouw baby nooit alleen moet laten en dat je altijd de optimale controle moet behouden. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je in ieder geval de juiste voorbereidingen getroffen.

Het is ook aan te raden om géén ‘grote mensen’ handdoeken te gebruiken. Deze handdoeken zijn iets dikker en kunnen daardoor niet goed alle plooitjes van je baby afdrogen. Kies daarom bij voorkeur voor een badcape of een hydrofiele doek; hiermee kan je jouw baby perfect afdrogen.

Stop je baby niet te vaak in bad

In principe bestaat er geen duidelijke richtlijn voor het aantal keer dat je baby in bad gestopt kan worden. Ons advies is echter om dit niet al té vaak te doen. Voor de huid van je baby is het namelijk niet prettig als dit elke dag in aanraking met een warm bad komt. Nee, probeer daarom ongeveer 1 keer in de week je baby in een heerlijk warm bad te doen. Naarmate je baby ouder wordt, kan je deze frequentie iets verhogen.

Neem de tijd

Ons advies is tevens om je baby slechts 5 minuten in het bad te laten zitten. Dat spreekt de tip ‘neem de tijd’ een beetje tegen, toch? Nee; het is namelijk van belang dat je vóór en na het badderen de nodige tijd aan je baby besteedt. Zorg na het badderen er bijvoorbeeld voor dat je de baby goed afdroogt en dat je de haartjes direct kamt. Dep verschillende lichaamsdelen (kin, de teentjes en oksels) goed, zodat je baby overal volledig droog is. Hier moet je zeker de tijd voor uit trekken!