Babynow.nl

De ultieme babyshower ideeën lijst

Babyshower ideeën: Hoe maak je er een onvergetelijke dag van?

Een babyshower is een feestelijke manier om de aanstaande moeder te vieren en haar te helpen zich voor te bereiden op de komst van de baby. Het is een dag vol gezelligheid, cadeaus en lekkere hapjes. Maar hoe plan je een babyshower en wat zijn de beste ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken? In dit artikel geven we je alle informatie en inspiratie die je nodig hebt.

Inhoudsopgave:

 1. Wat is een babyshower en waar komt het vandaan?
 2. Wanneer organiseer je een babyshower?
 3. Wie organiseert de babyshower?
 4. Hoe plan je een babyshower?
 5. Babyshower ideeën voor de decoratie
 6. Babyshower ideeën voor de activiteiten
 7. Babyshower cadeau ideeën
 8. Babyshower hapjes en drankjes
 9. Babyshower thema ideeën
 10. Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Wat is een babyshower en waar komt het vandaan?

Een babyshower is een feestje ter ere van de aanstaande moeder en de baby die op komst is. Het is een traditie die in Amerika is ontstaan en inmiddels over de hele wereld populair is geworden. Tijdens een babyshower worden cadeaus gegeven aan de aanstaande moeder en worden er lekkere hapjes gegeten. Ook worden er vaak spelletjes gespeeld en wordt er veel gelachen.

2. Wanneer organiseer je een babyshower?

Een babyshower wordt meestal gehouden in het derde trimester van de zwangerschap, wanneer de aanstaande moeder ongeveer 30 weken zwanger is. Op dat moment is de zwangerschap ver genoeg gevorderd en zijn de risico’s op complicaties kleiner. Het is wel belangrijk om de datum af te stemmen met de aanstaande moeder, zodat zij ook aanwezig kan zijn.

3. Wie organiseert de babyshower?

Traditioneel wordt de babyshower georganiseerd door vriendinnen of familieleden van de aanstaande moeder. Het is gebruikelijk dat de organisator van de babyshower ook verantwoordelijk is voor het regelen van de locatie, de uitnodigingen en de catering.

4. Hoe plan je een babyshower?

Het plannen van een babyshower vergt enige voorbereiding. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om een babyshower te organiseren:

5. Babyshower ideeën voor de decoratie

De geboorte van een baby is een bijzondere gebeurtenis. Het is dan ook geen wonder dat veel aanstaande moeders een babyshower willen organiseren om deze gebeurtenis te vieren. Een babyshower is een feestelijke gelegenheid waarbij vrienden en familie bij elkaar komen om de zwangere vrouw te verwennen en cadeaus te geven. Bij het organiseren van een babyshower is de decoratie van groot belang. Met de juiste decoratie creëer je een sfeervolle en feestelijke omgeving. In dit artikel geven we je tips voor babyshower ideeën voor de decoratie.

Kleuren

De kleuren die je gebruikt voor de decoratie zijn belangrijk. Kies kleuren die passen bij het geslacht van de baby of kies juist voor neutrale kleuren als je het geslacht nog niet weet. Populaire kleuren voor babyshowers zijn roze, blauw, geel en groen. Gebruik deze kleuren in ballonnen, slingers, servetten en andere decoraties.

Ballonnen

Ballonnen zijn een klassieke decoratie voor babyshowers. Je kunt ze ophangen aan het plafond, aan stoelen of tafels of er een ballonnenboog van maken. Met ballonnen in de vorm van babyflesjes, speentjes of babymutjes geef je de decoratie een extra speelse touch.

Slingers

Slingers zijn ook onmisbaar bij een babyshower. Kies voor slingers met de naam van de baby, of ga voor slingers met leuke babyafbeeldingen. Je kunt slingers ook gebruiken om de ruimte op te delen, bijvoorbeeld tussen het eetgedeelte en het cadeaugedeelte.

Cadeautafel

De cadeautafel is een belangrijk onderdeel van de babyshower. Zorg voor een mooie tafel waarop de cadeaus goed tot hun recht komen. Gebruik bijvoorbeeld een tafelkleed in een opvallende kleur en plaats hierop kleine decoraties, zoals speentjes of knuffels.

Sweet table

Een sweet table is een tafel vol lekkernijen. Deze tafel is een echte eyecatcher en zorgt voor een feestelijke sfeer. Plaats bijvoorbeeld cupcakes, koekjes en andere lekkere hapjes op de tafel. Versier de tafel met mooie bordjes, taartplateaus en kleurrijke decoraties.

Photobooth

Een photobooth is een leuke manier om herinneringen te maken aan de babyshower. Plaats bijvoorbeeld een achtergrond met babyafbeeldingen en zorg voor leuke accessoires zoals hoedjes en brillen. Laat de gasten op de foto gaan en print de foto’s direct uit.

6. Babyshower ideeën voor de activiteiten

Raad het geslacht

Als het geslacht van de baby nog niet bekend is, is het leuk om de gasten te laten raden. Maak een lijst met namen en vraag de gasten om op te schrijven wat ze denken dat het geslacht van de baby wordt. De persoon die het goed geraden heeft, wint een prijs.

Luier wedstrijd

Laat de gasten in teams tegen elkaar strijden in een luier wedstrijd. Geef elk team een pop en enkele luiers. De teams moeten binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk luiers omdoen bij de pop. Het team dat de meeste luiers heeft omgedaan wint.

Babynamen raden

Maak een lijst met babynamen en vraag de gasten om te raden welke namen bij de toekomstige ouders passen. Laat de gasten hun favoriete naam opschrijven en geef een prijs aan de persoon die het dichtst bij de uiteindelijke naam zit.

Ontwerp een babykledingstuk

Laat de gasten hun creativiteit tonen door ze een babykledingstuk te laten ontwerpen. Geef de gasten een wit rompertje en textielstiften en laat ze hun eigen ontwerp maken. De toekomstige ouders hebben zo meteen een uniek en persoonlijk kledingstuk voor de baby.

Voorspellingen doen

Laat de gasten voorspellingen doen over de baby. Vraag bijvoorbeeld hoeveel kilo de baby zal wegen, hoe lang de baby zal zijn en op welke dag de baby geboren zal worden. De gasten kunnen hun voorspelling opschrijven en de toekomstige ouders kunnen de voorspellingen bewaren en na de geboorte kijken wie er het dichtstbij zat.

Maak een babyfotoalbum

Laat de gasten elk een pagina maken voor een babyfotoalbum. Geef ze stickers, plakband, foto’s van de toekomstige ouders en andere decoraties. De pagina’s kunnen daarna samengevoegd worden tot een uniek en persoonlijk babyfotoalbum.

Bepaal de datum en tijd van de babyshower in overleg met de aanstaande moeder.
Stel een gastenlijst op en stuur de uitnodigingen op tijd.
Kies een locatie en regel de catering.
Bedenk leuke activiteiten en spelletjes voor de babyshower.

Zorg voor leuke decoratie en eventueel een thema

 • Bepaal de datum en tijd van de babyshower in overleg met de aanstaande moeder.
 • Stel een gastenlijst op en stuur de uitnodigingen op tijd.
 • Kies een locatie en regel de catering.
 • Bedenk leuke activiteiten en spelletjes voor de babyshower.
 • Zorg voor leuke decoratie en eventueel een thema.
 • Maak afspraken over wie wat me

FAQ’s

Wat is het beste moment om een babyshower te organiseren?
Het beste moment om een babyshower te organiseren is in het tweede trimester van de zwangerschap. De aanstaande moeder is dan over het algemeen nog niet zo vermoeid als in het derde trimester en het is nog te vroeg om te bevallen. Plan de babyshower daarom ongeveer 6 tot 8 weken voor de uitgerekende datum.

Wie organiseert de babyshower?
In principe kan iedereen de babyshower organiseren. Vaak wordt de babyshower georganiseerd door vrienden, familieleden of collega’s van de aanstaande moeder. Het is belangrijk om van tevoren met de aanstaande moeder te overleggen wie zij graag uitnodigt voor de babyshower en wie de organisatie op zich wil nemen.

Moeten er cadeaus worden gegeven tijdens de babyshower?
Tijdens een babyshower worden vaak cadeaus gegeven aan de aanstaande moeder. Dit kunnen praktische cadeaus zijn, zoals luiers en babykleertjes, maar ook cadeaus voor de moeder zelf, zoals verzorgingsproducten of lekkernijen. Het is gebruikelijk dat de gasten gezamenlijk één groot cadeau kopen.

Wat voor activiteiten kun je organiseren tijdens een babyshower?
Er zijn veel verschillende activiteiten en spelletjes die je kunt organiseren tijdens een babyshower. Zo kun je bijvoorbeeld een speurtocht of quiz organiseren, een workshop babykleertjes vouwen of een rompertjes-schilderwedstrijd houden. Ook het uitwisselen van babyfoto’s en het raden van de geboortedatum en het gewicht van de baby zijn populaire activiteiten tijdens een babyshower.

Moeten mannen ook worden uitgenodigd voor een babyshower?
Of mannen worden uitgenodigd voor een babyshower is afhankelijk van de wensen van de aanstaande moeder en de organisator van de babyshower. In sommige gevallen worden alleen vrouwen uitgenodigd, terwijl in andere gevallen ook mannen welkom zijn. Overleg van tevoren met de aanstaande moeder wie zij graag wil uitnodigen voor de babyshower.

Deel dit bericht:

Gerelateerde Berichten